Na een optreden op Eurosonic/Noorderslag heeft Yakumo orchestra wederom een grote show in het vooruitzicht. Het Nederlandse duo heeft een plek weten te bemachtigen in de line-up van het Engelse festival Glastonbury, het grootste festival ter wereld. Het optreden op 26 juni geldt als hun eerste buitenlandse boeking.

Door blaasinstrumenten, percussie en een vocalist toe te voegen aan hun eigen Afrikaanse ritmes en stevige Techno-beats heeft Yakumo zich in korte tijd ontwikkeld tot een liveact van formaat: Yakumo Orchestra. De unieke liveact, waarin de jongens van Yakumo het podium delen met vocaliste Hiltje Andringa, Afrikaanse en klassieke percussie en blaasinstrumenten, werd door Eurosonic/Noorderslag uitgenodigd om hun kunsten op Europa’s grootste showcasefestival te vertonen. De show daar leidde indirect tot het optreden op Glastonbury.

Yakumo orchestra

In de laatste paar jaar heeft Yakumo meerdere malen van zich laten horen. Ze maakten hun debuut tijdens het wereldberoemde Amsterdam Dance Event in 2014 en mochten niet veel later ook andere grote festivals aandoen. In oktober vorig jaar tekende Yakumo bij Subjekt Recordings, een sublabel van de Amsterdamse platenmaatschappij Armada Music. Vier maanden later, in februari dit jaar, brachten zij daar hun eerste twee platen uit: ‘I Feel’ en ‘Congo Hills’. Yakumo’s derde single, ‘Soulfire’, wordt verwacht op 2 augustus aanstaande.

Video

Check de heren hieronder live.