Het is alweer een tijdje terug dat het eerste bericht over de XONE PX5 naar buiten kwam.Nu het launch event in de legendarische Berghain steeds dichterbij komt, begint de geruchten machine steeds meer stoom te verplaatsen.

XONE PX5 Geruchten

Wat weten we tot zover? Niet veel.
Als de PX5 het inderdaad overneemt van de DX, kijken we naar een volwaardige controller, welke mixer elementen mixt met controls en een geluidskaart.
Zouden er ook jogwheels op zitten? Of gaat deze alleen nog maar bestaan uit knoppen, faders en rotary encoders? Zitten er misschien touchscreens op of toch touch sensitive strips?

Geruchten over nieuwe producten zijn natuurlijk leuk om te verzamelen en rond te spuien. Zeker als nu er een van de onthullende artiesten een teasende foto op zijn instagram heeft geplaatst.

Irgend etwas fehlt hier 😁

Een foto die is geplaatst door Torsten Kanzler (@torstenkanzler) op

In deze foto staat een laptop met vier Traktor Decks afgebeeld, maar mist een aangesloten controller.

Welke Software?

Komen we toch weer terug op de eerder genoemde Xone:DX. Dit pakket werd geleverd met Serato software.
Deze controller genoot groot aanzien, alleen werd deze na een korte periode niet meer ondersteund door Serato. Je kunt je voorstellen wat er vanaf dat moment gebeurde met de DX controller.
Koppelen we dit weer aan de eerder genoemde foto van Torsten Kanzler, waarin 4 decks in Traktor afgebeeld worden. Zou dit dan inhouden dat de Xone pijlen nu gericht zijn op een 4 decks controller binnen Traktor?

Wie het weet, mag het zeggen. Ik weet wel dat ik erg benieuwd naar de controller ben en wat dit met zich mee gaat brengen. Allen & Heath levert mooie producten, dus zullen wij te zijner tijd proberen een review exemplaar los te krijgen.
Eerst wachten we maar eens af tot 12 juli!

Update 12 Juli

De onthulling zal vanavond pas zijn, maar we hebben nog wel een last minute sneak peak gevonden (ook al zeggen die niet veel).