Vol goede moed vertrekken wij naar Beek en Donk. Vanuit Eindhoven gelukkig maar 20 minuutjes rijden. Het miezert nu nog een beetje, maar de vooruitzichten zien er goed uit! Op naar WiSH outdoor 2017 zaterdag!

Lees hier ons zondag report van Wish Outdoor 2017, mocht je dit nog niet gedaan hebben!!!

WiSH Outdoor 2017 zaterdag

Parkeren verloopt vlot en we zijn lekker snel binnen. Alleen nog even een locker scoren en we betreden het terrein!

We beginnen met een verkenningsrondje over het terrein van WiSH; even kijken waar alles staat zodat we straks de juiste area snel weten te vinden! Nu is het nog rustig op het terrein, maar straks….
Voor ons wel fijn om even goed te kijken naar alle tenten, podium’s, zit- gelegenheden en vele eet- en drinkstands.
Wow, de organisatie heeft duidelijk rekening gehouden met het weer en wederom flink uitgepakt met alle stands en de mooie podia!
De meeste zitgedeelten zijn overdekt, er is zelfs een grote tent vol met eet- stands en een groot zitgedeelte.

NSCLT

De klok staat op 14:15, wij besluiten naar de Dedicated stage te lopen om te genieten van NSCLT. Dit is een flinke area met een groot podium, welke de vorm van een krab heeft (had ik al verteld dat het thema ‘Adventures of the Sea’ is van WiSH 2017? ) met achter de DJ booth een groot scherm verwerkt. Dit is een scherm, waarop de naam van de DJ, songteksten en de intro’s worden afgespeeld.
Wij krijgen nog net een glimp van Galactixx mee, welke er enorm veel zin in te lijken hebben. Al snel dragen zij de beurt over aan NSCLT.
Het stroomt ondertussen wat voller en de heren geven een set weg zoals we van ze gewend zijn. Nog een laatste bui, welke snel opklaart, en de stemming zit er gelijk weer in!
De heren hebben het zelf goed naar hun zin en weten deze energie goed over te dragen op het publiek!

WiSH Outdoor 2017 zaterdag

Terwijl we genieten van Sound Rush, merken we dat de Dedicated stage inmiddels redelijk vol staat. Iedereen is goed gemutst. Er wordt vrolijk gedanst en ook het consumptie gebruik begint toe te nemen als we naar de bars kijken. 😉

P.s. Heb jij ons WiSH Outdoor fotoverslag van het weekend al gezien?

Etenstijd

Wij besluiten wat te gaan eten, want we willen graag tijdig klaar zijn voor de set van Wildstylez.
Er is genoeg keuze, van het oude vertrouwde Broodje Kroket, Tosti, Kebab of zelfs een lekkere Pasta. Er is voor ieder wat wils.
Alles is netjes geprijsd en we zijn snel aan de beurt. Ondertussen nemen wij plaats onder de luifel van een van de tentjes en kijken zo uit over het terrein.
Leuk om de grote hoeveelheid mensen om je heen te zien rondlopen. Ook erg leuk om te zien hoe sommige echt hun best hebben gedaan om er een speciale dag van te maken! Door net dat stukje extra te doen, zijn ze helemaal in stemming van het festival thema.

WiSH Outdoor 2017 zaterdag

Wildstylez

Wildstylez draait vandaag een classics set. Daar wij fan van het eerste uur zijn, mogen we dit natuurlijk niet missen! Zodra we bij de Devoted MainStage aankomen, merken wij dat we niet de enige zijn die het zelfde idee hebben. Zo, wurmen we ons door de mensenmassa heen, zodat we vooraan rechts, vanaf de zijlijn de DJ en het publiek goed kunnen zien.

En dat publiek smult van de set van Joram, de ene na de andere classic komt voorbij, welke ervoor zorgen dat het publiek nog net even dat tandje meer gas geeft,  dan ze al doet. Wildstylez laat hier precies zien waarom hij een van de Hardstyle helden is. Vakwerk!

Tussendoor loop ik nog even naar de Ace of Spades tent om een stukje van Warface mee te krijgen. Die breekt de tent bijna letterlijk af, wat weet hij het publiek goed te bespelen zeg! Wanneer ik ook in of langs de Ace of Spades tent loop, het publiek lijkt er geen moment stil te staan. Zo mooi om te zien, echt een groot gekkenhuis!

Tijd voor een andere held, Brennan Heart.

Brennan Heart

Brennan neemt het deck over van Wildstylez en laat er direct geen gras over groeien. Dit is ook precies wat het publiek wil, want zij gaan gewoon door waar ze mee bezig waren, lekker losgaan op de voor hen bekende tracks!
Natuurlijk worden er platen van zijn nieuwe album gedraaid maar ook wat classics en hedendaagse hits. Ik zelf zag Brennan afgelopen zondag tijdens Defqon.1 waar hij ook een super set neerzette. Toch voegt hij vandaag weer andere elementen toe en zorgt hij ervoor dat zijn set verassend blijft!

WiSH Outdoor 2017 zaterdag

Tijd voor een speciaal biertje

Even een pauze, om bij te komen en onze benen wat rust te geven. Wij doen een rondje over het terrein om te kijken waar we gaan zitten. Genoeg mogelijkheden; we kunnen bij de cocktail bus een drankje doen, een bak nacho’s van Willy’s Nachos pakken, bij de Bavaria bar gaan zitten, of een Speciaalbiertje… Die laatste wordt het 😉
Onder het gemak van een lekker biertje een uurtje kletsen, en rondkijken. Erg fijn, ff tot rust komen van de mensenmassa en het geluid. En dat midden op het festival terrein, erg leuk dit! Voor we het weten is er een uur voorbij en maken wij ons klaar voor de volgende act op onze “Must see” lijst; Ransom maar voor het zover is pakken we nog een stukje mee van Atmozfears.

Atmozfears

Wij komen richting het einde van Atmozfears‘ set aan en merken dat het door de drukte een stuk lastiger is om naar voren te lopen. Hierdoor besluiten we een beetje achteraan te blijven. Geen slechte keuze, want het is zo druk dat we anders misschien wel een te laat zouden kunnen zijn voor de volgende act.

WiSH Outdoor 2017 zaterdag
Ik pak nog even een stukje van Digital Punk mee, welke op dit moment de Ace of Spades staat af te breken. Man, wat een held!
Nu snel op naar Ransom.

Ransom

Aangekomen bij The Jimmy Who, is het er zo druk dat wij niet eens naar binnen kunnen. Gelukkig voor ons lopen er tijdens de wisseling van de acts wat mensen naar buiten en kunnen we naar binnen.
Snel naar voren want wij willen de heren van Ransom wel goed zien!
Dit duo is natuurlijk verantwoordelijk voor de hit van afgelopen jaar; “Fistpumpin” en staan garant voor een feestje. Het publiek moet even inkomen door de gigantische overgang van repertoire maar al snel hebben ze de smaak te pakken en gaan los op de lekkere Freestyle set van Ransom. Oude bekende in een nieuw  jasje afgewisseld met hedendaagse hits.
Teun, de MC van het stel, weet het publiek goed te beïnvloeden met een combinatie van de juiste woorden op het juiste moment en laat de dollarbiljetten rijkelijk vloeien door het publiek! Een erg mooi spektakel!

WiSH Outdoor 2017 zaterdag

Na deze set haasten wij ons terug naar de Devoted MainStage om nog een stuk mee te krijgen van Gunz for Hire.

Gunz For Hire

Als we de stage naderen, zien we dat het zowel bij Ace of Spades als bij de Devoted MainStage zo druk is dat je echt achteraan moet sluiten, wat een drukte zeg! Wij gaan achteraan staan, maar wurmen ons toch een stukje tussen het publiek door. Zo krijgen we net wat meer mee van de heren.

Ran-D en Adaro hebben met hun show het publiek in een houdgreep. Iedereen, maar dan ook echt iedereen, lijkt te bewegen! Het spreekwoordelijke dak wordt afgebroken, wat een vakmannen! Dit is zonder twijfel een van de beste acts van de dag! Licht, geluid, video, effecten alles klopt gewoon aan dit optreden.
Heb je Gunz For Hire nog nooit gezien? Zorg dan dat jij er de volgende keer bij bent, want dit mag je niet missen!

WiSH Outdoor 2017 zaterdag

En dan is het bijna tijd voor het optreden waar wij zo naar uitkeken, de terugkeer van Headhunterz… Nouja, die was vorige week al tijdens Defqon1 natuurlijk, maar zijn eerste Hardstyle set bedoel ik uiteraard 😉

Headhunterz

Wij staan klaar bij de MainStage, waar Steve Angello nog net de laatste plaatjes draait. Niet mijn ding maar hij maakt er wel een show van.
Hij bedankt zijn publiek en verlaat het podium, deze wordt kort terug omgebouwd en eindelijk is daar de aankondiging, Headhunterz is back!

WiSH Outdoor 2017 zaterdag

Heady laat er geen gras over groeien en knalt de eerste track over de speakers, welke direct wordt opgeslurpt door het publiek. Voor degene die twijfelde of de overstap naar Hardstyle geaccepteerd zou worden, het publiek bij WiSH geeft duidelijk aan dat ze hier geen probleem mee hebben! Het is niet alleen een stuk drukker dan bij Steve Angello, maar er wordt ook nog eens veel meer gedanst!

Verdict

WiSH laat wederom zien dat Brabant één van DE provincies is als het gaat om festivals. Van goede muziek, leuke eet- en drink stands tot vrolijke mensen en een super dikke line-up! In de avond veranderde WiSH tot een waar gekkenhuis, waar we ook keken, overal werdt uitzinnig gedanst! Wij kijken met een goed gevoel terug op deze zaterdag en maken ons op voor morgen want dan zijn wij weer van de partij 😉

P.s. morgenavond kun jij niet alleen deel 2 (zondag) van ons report verwachten, maar ook de fotoreportage op onze Facebook pagina vinden!