De klok slaat twee uur als ik op de bel van collega Dennis druk, Wat moet ik bij Dennis? Nou, hem ophalen voor zijn eerste festival! Want wij gaan vandaag naar Wish Outdoor 2016!

Nadat we bij de lokale Action de laatste poncho’s hebben aangeschaft en een Cheeseburger bij de Mac hebben gegeten, zijn we eindelijk onderweg naar Beek! In het mooie dorpje aangekomen, is het even zoeken waar we precies moeten zijn, maar na wat speurwerk zijn we eindelijk op de plaats van bestemming aangekomen. Auto geparkeerd, en op naar het festival terrein. Natuurlijk zijn wij zo slim om de short cut te nemen, met als resultaat dat we nu tot onze enkels in de modder staan… Anyway dat droogt wel weer op. Snel nog even langs de ticket controle en we zijn binnen!

Wish Outdoor 2016

Ai… Regen! Dat kunnen we niet gebruiken… Maar 5 minuten later, en de zon schijnt weer volop! Nu kan het feest eindelijk beginnen!
Eerst maar even een rondje over het terrein, we weten dat het flink geregend heeft afgelopen dagen en gelukkig is de organisatie hier goed mee omgegaan. Ze hebben overal houtsnippers en hooi neergelegd waardoor je weinig last hebt van de modder. Er staan twee grote attracties, een grote zweefmolen en een reuzenrad, waar vanuit je het terrein en omgeving kunt bekijken. Er zijn meer dan voldoende eetgelegenheden en ook het sanitair is goed geregeld. Dankzij borden op het terrein en op de plattegrond (welke we bij binnenkomst aangereikt kregen) kunnen we alle locaties gemakkelijk vinden.

Tijdens het rond lopen horen we de energieke set van FeestDJRuud en die mogen wij uiteraard niet missen! Het is immers de laatste Wish voor hem. We naderen de Delicious Dutch stage en zien op afstand al dat het publiek helemaal losgaat! Confetti kanonnen worden de lucht in geschoten, krokodillen vliegen door de lucht en ook de strandballen gaan van links naar rechts. Gekkenhuis dus!

Wij besluiten het tafereel vanaf de zijlijn te bekijken en kiezen de naastgelegen VIP area. Vanaf hier zien, horen en voelen we hoe Ruud het terrein ‘sloopt’! Mocht jij hem nog niet live gezien hebben, zorg dan dat je dat nog meemaakt want het is gegarandeerd feest!

WISH Outdoor 2016

Na de inwendige mens verzorgt te hebben, gaan wij door naar de Theatre Of Themes tent. Hier zorgt MC DV8 voor zijn eigen feestje. Goed en wel binnen, kondigt hij een speciaal gast optreden aan van een lokale DJ, en nog maar acht jaar jong! Echt mooi om te zien hoe hij achter de tafels staat terwijl DV8 het publiek opzweept! Na tien minuten vinden wij het wel genoeg want het is hier wel erg warm binnen, laten we maar weer naar buiten gaan!

Tijd voor de Mainstage waar Racoon met hun optreden bezig is. Eerlijk gezegd, vinden wij de mannen live enigszins tegenvallen, maar dit komt waarschijnlijk deels doordat het geluid niet helemaal optimaal is. Dus gaan we voor een guilty pleasure van Dennis, op naar Bavaria Café de Kroeg! Waar de sfeer er helemaal in zit dankzij de bekende Nederlands talige hits, vertolkt door Keessieb! Na een paar biertjes houden wij het voor gezien want het is tijd voor de nineties!

We zijn weer terug in de Theatre Of Themes waar het publiek van zijde gewisseld is want aan beide kanten is er een podium ingericht. De sfeer zit er gelijk goed in dankzij de bekende hits zoals L’amour Toujours. Leuk om te zien dat zowel jong als oud geniet van deze ‘oude hits’.

Het is inmiddels bijna tijd voor Guus Meeuwis maar voordat we daaraantoe gaan willen we nog even snel genieten van D-Block & S-te-fan. De twee weten het publiek goed te bespelen, zoals je van ze verwacht, dikke beats met euforische melodieën! De Delicious Dutch gaat helemaal los!! Ook wij genieten hier enorm maar willen nu toch echt naar Guus.

WISH Outdoor 2016

Bij Guus aangekomen, zit de sfeer er bij het publiek gelijk goed in. De ene na de andere meezinger komt voorbij en niet alleen het publiek maar ook Guus heeft er merkbaar zin in! Al vroeg in het optreden zet hij ‘het is een nacht’ in waardoor de Mainstage verandert in een groot meezing festijn! Allemaal heel erg gezellig maar natuurlijk willen wij ook Charly Lownoise & Mental Theo zien!

Zij weten dankzij hun hitjes het publiek helemaal te bespelen, echt niemand staat stil en de twee zorgen er meer en meer voor dat je wilt blijven dansen! Dikke remixen van oude bekende, edits van hedendaagse hits en de energieke woorden van Theo maken deze avond tot één om nooit meer te vergeten!! Ook wij konden niet anders meer dan meedansen met de rest van het publiek, lekker in de modder dansen tot je er bij neervalt! In mijn (Dave) geval letterlijk… Dus nog even naar de EHBO, niet omdat ik nou iets ernstigs heb, maar wel om de boel te laten schoonmaken. Over de mensen van de EHBO niets anders dan lof!!

Ondanks dit kleine akkefietje is Wish Outdoor 2016 voor ons zeer geslaagd te noemen!

Verdict

WiSH laat zien dat een festival zich niet aan maar één stijl hoeft vast te houden. De diversiteit zorgt hier juist voor een goede balans tussen publiek en muziek! Niet alleen dit maar ook de mooie aankleding van de diverse stages, en de ruime rust area, aan alles is gedacht. En wij, wij zijn volgend jaar zeker weer van de partij, want dit festival wil je gewoon niet missen!

Wij zeggen Wish, tot volgend jaar!!

Onze fotoreportage kun je op Everybeats Facebook bekijken!

Partyreporters Dennis, Ellen en Dave.