Een festival in november? Ja je leest het goed, en niet zomaar één, vandaag gaan wij namelijk naar de winterse sferen, met Winter Park Festival!

WINTER PARK FESTIVAL / JETZ GEHT’S LOS

Mocht je nog niet bekend zijn met het concept van Winter park, denk aan een Après-ski feestje 2.0, incl de glühwein stands, ski-schans en een uit hun dak gaande menigte.
Dat klinkt natuurlijk rete gezellig en als een feest welke wij absoluut niet willen missen! Met goede zin vertrekken wij dan ook naar Aquabest om een dagje los te gaan op de beste feest muziek en freestyle beats!

Aankomst

Aquabest is voor ons op een steenworp afstand maar door het weer besluiten wij toch met de auto te gaan. parkeren is geen probleem, het inchecken verloopt vlotjes, nog snel een locker en muntjes scoren en we kunnen door!
Ze zeggen dat eerste indrukken belangrijk zijn. Nou, dan zit het hier wel goed! De organisatie heet echt haar best gedaan om iets moois neer te zetten. Tussen de enorme (circus) tenten staan de diverse eet en drink stands opgesteld. Hiernaast is er ook genoeg entertainment voor iedereen. Je kunt spelletjes doen, maar het leukste is natuurlijk de ski-schans, gezellig met je vrienden naar beneden glijden, of op het snowboard als je durft 😉

WINTER PARK FESTIVAL

Naast de kleine eetstandjes is er een een grote hal waar je lekker droog even kunt bijkomen met een snack naar keuze. Denk hierbij aan een broodje hamburger, kroket of een tosti, er is keuze genoeg.

Maar het belangrijkste is en blijft natuurlijk de muziek en laten we dus maar eens gaan kijken wat er binnen allemaal gebeurd.

Raushaus

We beginnen bij de tent die natuurlijk helemaal in ons straatje valt, De Freestyle area; het Raushaus! Het is hier nu al druk, dat belooft wat. We manoeuvreren ons naar voren, want we willen het podium toch graag van wat dichterbij bekijken, Law Abiding Citizens staan achter de draaitafel en geven al flink gas. De set is energiek, iedereen heeft er zin in en er wordt flink gedanst.

Een snel rondje

Daani moet om 17:00 draaien en die willen we niet missen, dus besluiten wij snel een rondje langs de andere tenten te doen. We beginnen bij de Schirmbar waar het nu nog niet superdruk is maar wel gezellig. Hier krijg je het echte café gevoel zoals we we die wel vaker op de festivals tegenkomen. Door naar de Kletskoek area. Dit is een middelgrote tent, waar voornamelijk tech gedraaid wordt. Niet helemaal ons ding dus op naar de Main Stage! Hier is het lekker druk en iedereen is er goed gehumeurd. We wurmen ons een beetje naar voren om net meer te kunnen zien. Maar dat is toch moeilijker dan gedacht. De lieveling DJs van je zusje hebben de sfeer er goed inzitten en iedereen danst dan ook goed mee.
Het is inmiddels bijna 17:00 dus tijd om terug te gaan naar het Raushaus.

DJ Daani

We lopen om het publiek heen naar voren zodat we een goed zicht op het podium hebben. Daani opent met een lekkere Kerstmeezinger en de sfeer is gelijk gezet. Iedereen zingt uit volle borst mee en al snel zijn de eerste Freestyle beats te horen. Daani weet het publiek goed te bespelen met haar fijne mix van bekende in een jasje, meezingers en lekkere stampers van nu! Natuurlijk ontbreken nummers als Frozen niet maar ook artiesten als Guus Meeuwis komen voorbij maar natuurlijk wel in een Freestyle versie. Q-Dance, misschien moeten jullie Daani een keer voor X-Qlusive Holland boeken?

WINTER PARK FESTIVAL

P.s. heb jij ons interview met Daani al gelezen?

Dit uur vliegt voorbij en voor we het weten kondigt MC Dash de volgende artiest aan, Mark With A K!

Mark With A K

Mark hebben we dit jaar natuurlijk al vaker gezien, maar iedere keer weer weet hij ons te verassen. Deze man laat zien dat hij niet voor niets de Belgische Freestyle koning is, wat een baas! Met zijn fijne mix van tek, jump en Hardstyle weet hij het publiek te boeien van begin tot eind. Natuurlijk mogen tracks als The Macarena niet ontbreken maar bij Afraid of the Dark gaat de tent helemaal los!

Ook deze set is voorbij voor we het weten, en MC Dash staat al klaar voor de volgende artiest aan te kondigen, The Darkraver.

The Darkraver

Je weet dat wanneer Steve komt draaien, het op voorhand al een geslaagd feest is. Ook vandaag laat hij zich weer van zijn beste kant zien en neemt het stokje perfect van Mark over. Lekker beuken zoals we van hem gewend zijn! Wat een showmaster.

Ik zie dat het inmiddels bijna 19:30 is en we willen graag naar de Main Stage om een stuk van de Lampegasstuh mee te krijgen en een goed plekje te bemachtigen voor Paul Elstak, dus op naar de main.

Main Stage

Wij dachten dat het Raushaus the place to be zou zijn, echter gaat het hier in de Main helemaal los! Wat een sfeer, wat een aankleding, erg vet! Overal hangen ijskristallen, een tof podium met winters hotel, en heel veel winterse details van de bars tot aan de kerstbomen.

Lampegastuh

De set van Lampegastuh slaat goed aan, dat mag duidelijk zijn. Wat een drukte, wat een sfeer! Wanneer wij goed en wel vooraan staan, kondigt Jordy aan dat ze een speciale gast hebben meegebracht en dat ze deze graag op het podium willen hebben. En ja hoor, het Après-ski gekkenhuis doet er nog een schepje bovenop want hier is Sinterklaas!
Al snel staat Sint dansend op de bühne in eerste instantie alleen, maar binnen de kortste keren met een jongedame uit het publiek. Erg vermakelijk om te zien 😎

WINTER PARK FESTIVAL

Ondertussen draaien de Lamepgastuh lekker door en na Sinterklaas maakt ook prins Carnaval nog even zijn optreden. Na dit intensieve uurtje is het tijd voor Paul Elstak en hier zijn wij zeer benieuwd naar!

DJ Paul, DJ Paul!

(jeugd)held Paul verast ons met zijn jaren ’90 set 😍 De ene na de andere bekende komt voorbij met natuurlijk eigen werk, maar ook zijn dikke remix van Kraantje Pappie’s Feesttent, je raad het al, het figuurlijke dak gaat eraf!!!
Wij hakken nog een haf uurtje mee maar besluiten terug te gaan naar het Raushaus om bij onze vrienden van Ransom te gaan kijken.

Ransom

Remco en Teun zijn al lekker bezig. We lopen snel naar voren om het allemaal wat beter te zien en al snel horen we de hitjes (waar we op hoopten) voorbijkomen. Natuurlijk mag hun eigen track Poppin’ Bottles niet ontbreken maar het publiek gaat pas echt los wanneer Get Your Fist Up Popmin’ door de speakers knalt!

Wij besluiten even naar buiten te gaan om even op adem te kunnen komen.

Echt Après-ski in de Schirmbar

We lopen naar de Schirmbar. Hier staat het lekker vol, en is het super gezellig. Iedereen zingt mee wat er ook gedraaid wordt; zelfs Kinderen voor Kinderen’s Bewegen is gezond maar wel in een remix 😉
Na een minuut of vijftien besluiten wij door te gaan naar de Main want we willen nog een stukje van Puinhoop Kollektiv zien voordat LNY TNZ begint.

Puinhoop Kollektiv

Damn, wat een gekkenhuis, de ene na de andere klapper komt voorbij, want een energie! Stilstaan is geen optie, dus ook wij geven alles wat we kunnen. Helaas is de set bijna aan zijn einde, maar van de andere kant is het nu wel tijd voor LNY TNZ.

LNY TNZ

Vorige week brachten ze nog hun dikke mixtape 4.0 uit en dit niveau doen ze nu nog eens dunnetjes over maar dan live! Wat een set. Heel de tent geniet van deze vette Freestyle set welke lekker opbouwt en boeit van begin tot het eind!

WINTER PARK FESTIVALVoor de afsluiter besluiten wij terug naar het Raushaus te gaan voor de laatste act; DJ Zany.

Zany

Raoul draait een toffe set zoals we van zijn InZanity podcast gewend zijn, lekker allround! Ook hier in het Raushaus heeft iedereen er nogsteeds enorm veel zin in, en feesten ze lekker door. Een erg mooie afsluiter van een nog mooiere dag 😎

Aftermovie

Jullie hebben jezelf bewezen als volwaardige Après-skiërs! In 2018 is de Winter Park Festival​ piste weer geopend!!

Verdict

Winterse sferen met een warm gevoel en heel veel entertainment. Winter park Festival is een waardig Festival welke jij echt een keer moet meemaken. Of je nu wel of geen fan bent van Après-ski, feesten zul je er 😉