Nu de Britten hun stem hebben laten gelden en er een Brexit is uitgekomen, brengt dat enkele gevolgen met zich mee. Welke gevolgen en hoe dit precies in zijn werking gaat? Lees maar gauw verder.

Brexit

Allereerst worden de concerten van Adele en Coldplay duurder. Zij kunnen nu namelijk minder makkelijk door Europa touren. En met alle vele vrachtwagens vol met decor en stageopbouw zal dit waarschijnlijk in de ticketprijs verrekend worden. Desalniettemin zijn ze nog wel altijd te bewonderen in ons kleine landje als ze weer op tournee gaan. Andersom werkt het natuurlijk hetzelfde. Nederlandse bandjes zullen moeilijker aan de bak komen in Groot-Brittannië, omdat het duurder wordt.

Vrij reizen wordt voor ons ook moeilijker in Groot-Brittannië. De kans is groot dat er een visumplicht komt. Dat betekent dat er een visum aangevraagd moet worden om naar Groot-Brittannië te gaan. Echter wordt het wel goedkoper om de producten daar te kopen. De Engelse Pond is al hard aan het dalen geweest t.o.v. de Euro als gevolg van de Brexit. Mocht je nog op zoek zijn naar een nieuwe koptelefoon of andere spullen, zou wellicht een uitstapje naar Groot-Brittannië helpen, vooral nu er nog geen visumplicht is.

Wat betekent dit voor jou als DJ?

Mocht jij gigs gepland hebben in de UK, dan zal ook jij verplicht worden een werkvisum te nemen. Hiernaast zal ook jij meer last krijgen van douane controles en als laatste, wat denk je van de belastingplicht… Het word er dus zeker niet makkelijker op. Ook denken wij dat organisatoren minder geneigd zijn om dj’s buiten de UK te boeken, dit vanwege mogelijke extra kosten. Al met al is denken wij niet dat het een voorruit zal gang gaat worden.

Dit zijn de meest voor de hand liggende zaken die kunnen gaan gebeuren. Voordat er werkelijk wat gaat veranderen zijn wij echter wel een paar maanden of zelf jaren verder, tot die tijd kunnen wij beter goed genieten van de lage stand van de Britse Pond.