Afgelopen weekend mocht Veldhoven (eindelijk) weer eens genieten van Hardstyle. De Heiberg stond wederom centraal voor een avond gevuld met harde kicks, toffe breaks en een gevulde dansvloer! Ook wij waren uiteraard van de partij, want na een geweldige eerste editie wilden ook wij Hardlab 2018 niet missen!

VELDHOVEN GENIET DANKZIJ HARDLAB WEER VAN HARDSTYLE!

Wij zijn aan de vroege kant. En maar goed ook, want zo kunnen we het podium eens goed bekijken. Dat hier meer werk ingestoken is, is duidelijk. Er staan grote met melkglas gevulde kubussen verspreid over het podium. Achter elk van deze wordt licht geprojecteerd waardoor de gehele kubus oplicht. Zo kan het gehele podium steeds van een ander kleurtje worden voorzien. Erg tof! Vanuit het podium hangen twee lichttrossen boven de zaal, om zo een nog mooier effect te kunnen geven. Het publiek kan dicht bij het podium staan, wat zorgt voor een betere interactie van de DJ met zijn publiek, iets wat wij graag zien.

De host van Hardlab 2018 is MC Dash, een bekend gezicht in zowel de locale als landelijke Harstyle scene.

NECROSIS & POLE POSTION

Dit jonge duo won Hardlab’s DJ contest en mag daardoor deze avond openen. Klokslag 21:00 starten de heren, de zaal is nu nog leeg, maar dat lijkt de twee niets te doen, want ze doen zelf uitbundig met de muziek mee. Erg mooi om te zien. Al snel komen er wat meer mensen binnen, en begint er ook op de dansvloer leven te ontstaan. De heren draaien een lekkere set van dikke classics en weten het publiek goed op te warmen. Ook wij kunnen echt genieten van de twee, die ons ergens doen denken aan een jonge Wildstylez en Headhunterz!

Het is inmiddels al 22:00 en dat betekend dat het tijd is voor Necrosis & Pole Position om het stokje over te geven aan Grim!

GRIM

Deze Veldhovenaar weet de sfeer goed vast te houden en zorgt er met zijn platenkeus voor dat de dansvloer (zo) vroeg op de avond helemaal gevuld wordt. Hij begint met wat lekkere euforische meezingers en gaat langzaamaan over naar de rauwere kant van de Hardstyle. Hier lijkt het publiek ook voor te zijn gekomen want die willen alleen maar meer, en dat geeft Grim ze ook!

Deze diashow vereist JavaScript.

Op de achtergrond zien wij Piet en Robbert al het podium betreden, om zich klaar te maken voor hun uur. MC Dash vraagt om een applaus voor Grim en kondigt de heren van Plug ‘N Play aan!

PLUG ‘N PLAY

Onze vrienden van Plug ‘N Play nemen een klein stapje terug met hun Freestyle beats maar weten het publiek goed vast te houden. Tracks als Bomberman (de wat hardere kant van de Freestyle) doen het erg goed, maar zeker ook hun eigen tracks zoals hun Tetris edit en het recent uitgebrachte Jackpot zorgen ervoor dat iedereen helemaal losgaat! Aan het einde van hun set, zoeken Piet en Robbert ook de rauwere kant op, dit om het publiek beter voor te bereiden op de rest van de avond 😉

Tijd voor één van mijn favoriete DJs van de avond: Requiem!

REQUIEM

Deze man weet goed hoe hij energie over moet brengen op zijn publiek, en dit doet hij ook deze avond weer! Met zijn goede keuze van rollende rauwe kicks, afgewisseld met toffe breaks en herkenbare meeschreeuwers als Radical Redemptions’s America tot aan Ran’D’s Zombie, waarbij het publiek uit volle borst meezingt! Wat een super toffe set is dit zeg 😎

Dit uur vloog (helaas) voorbij en Requiem maakt plaats voor de Hardstyle Koning van Veldhoven; B-Front!

B-FRONT

Ja, wat moet ik hierop zeggen, elke Veldhovenaar (die van Hardstyle houdt) kent de muziek van Bob. En iedereen die hier vanavond aanwezig is, lijkt ook echt voor hem te zijn gekomen. Bob neemt ons mee op avontuur met zijn eigen sound, welke hem zo uniek maakt in de scene. Hij mag anderhalf uur gas geven, en dat doet hij. Deze man is zo energiek, zo vol passie, dat de vonken er vanaf spatten! Het publiek slurpt dit op, en iedereen, maar dan ook iedereen gaat in volle overtuiging mee met zijn energieke set! Erg vet om te zien.

Het laatste kwartier wordt het publiek nog getrakteerd op een back to back set met Plug ‘N Play, dit Veldhovense onderonsje wordt door het publiek juichend ontvangen. Dit soort interacties maakt avonden als Hardlab tot iets speciaals en dit moeten we echt meer krijgen in Veldhoven!

Deze diashow vereist JavaScript.

Inmiddels is het half drie en dat betekend tijd voor de laatste act van deze avond; Rebellion.

REBELLION

De heren van Rebellion geven direct flink gas, en dat is ook wat het publiek wil. Niks rustig aan, gewoon lekker doorknallen op deze avond!
Dit duo gaat nog wat wat harder en rauwer en vormen zo een waardig afsluiter voor de toffe evenement! Nog even anderhalf uur helemaal losgaan, en laten zien dat Hardstyle echt bij Veldhoven hoort!

TIJD VOOR JEZELF

Gelukkig is er dit jaar beter gekeken naar de chill out area. Er zijn een aantal banken en tafels neergezet en er is staat een busje van de Post. Hier kun je even tot rust komen en je innerlijke ik verwennen met een lekkere snack. Er staat net als afgelopen jaar een grote bar, waar de service erg vlot verloopt, groot plus punt. De prijzen zijn erg schappelijk en er zijn zelfs oordopjes verkrijgbaar!
Net als vorig jaar zijn er rokersruimtes, en gelukkig zijn deze dit keer wat dichterbij.
Enigste nadeel vind ik de toiletten, daar moest je vanaf een uur of twaalf echt in de rij gaan staan…

P.s. de foto’s kun je op onze Facebook pagina terug vinden.

Deze diashow vereist JavaScript.

VERDICT

Hardstyle is een genre welke binnen de gemeente een stempel lijkt te hebben, maar waar het publiek van laat zien dat dit echt niet mag ontbreken in Veldhoven! Al met al is dit een zeer geslaagde editie. Hardlab 2018 is een mooie stap naar een evenement wat niet meer weg te denken is uit Veldhoven. En wij, wij zullen de volgende editie zeker weer aanwezig zijn. Nu hopen wij nog op een mooi outdoor editie van Hardlab, want dat verdient een evenement als dit zeker 😉