Afgelopen week konden Traktor gebruikers opgelucht ademhalen: Traktor 2.10.3 is uitgebracht en brengt een stabiel platform.
Traktor gebruikers die frequent updaten zullen het laatste half jaar niet blij zijn geweest. De grote 2.10 release bracht namelijk op veel systemen het nodige aan bugs en glitches. Op het Native Instruments forum regende het klachten van ontevreden gebruikers.

Traktor 2.10.3 testen

De klachten bleven niet onopgemerkt. Om de problemen inzichtelijk te krijgen, besloot Native Instruments om hun trouwe gebruikers uit te nodigen voor een publieke beta test. Hierbij werden diverse versies verdeeld over een groot deel van de Traktor populatie, om zo goed zicht te krijgen op de bugs en in welke omgeving ze zich voordoen.

Hard work pays off

Na een aantal release kandidaten aan de tand te hebben gevoeld, is nu het moment daar om de officiele update uit te rollen via NI’s Service Center. Wanneer je dus een instabiele Traktor installatie hebt, is het sterk aan te raden deze te vervangen door het meest recente Traktor 2.10.3.

Deze nieuwe versie beloofd het volgende:

  • Bijna alle bekende crashes in Windows en OSX zijn opgelost.
  • Het probleem met ontbrekende of blurry waveforms bij het laden van tracks is opgelost.
  • Het probleem met sporadisch misplaatste stems is opgelost.
  • De Rane MP2014 is nu Scratch Certified.
  • De aux input routing voor de Traktor Kontrol S5 en Z2 is nu aan te passen.

Beschikbaar

De update is beschikbaar via NI’s Service Center en de updates pagina.