Native Instruments Service Center wordt Native Access. Ben je gebruiker van 1 van Native Instruments plugins, dan zul je mogelijk een uitnodiging krijgen om deel te nemen aan de publieke beta test voor hun Native Access. Deze applicatie bied, net als NI’s Service Center, de mogelijkheid al je plugin’s up to date te houden.

SERVICE CENTER

Service Center is een applicatie die standaard wordt meegeleverd wanneer je een Native Instruments product installeert. Het zorgt ervoor dat je de volgende zaken kunt:

  • Activeren: Bij het aanschaffen van een product krijg je een gebruikerslicentie. Deze kun je via deze applicatie koppelen aan je NI user account.
  • Update: Er komen geregeld nieuwe updates uit voor applicaties, drivers, handleidingen en content. Service Center controleert bij opstarten of je nog helemaal bij bent. Als dat niet het geval is, zal een update aangeboden worden die vanuit Service Center kunt starten.
  • Overview: Alle geinstalleerde producten worden overzichtelijk weergegeven. Daarnaast kun je details opvragen als versie, licentie code en activatie code.
  • Settings: Koppel je NI account om zo de gegevens synchroon te houden tussen de NI database en je lokale installatie.
  • Support: Leg eenvoudig een melding aan in geval van problemen met je applicatie en/of hardware. Daarnaast kun je vanuit hier eenvoudig toegang krijgen tot de uitgebreide knowledge base.

NATIVE ACCESS

Native Access is een alternatief voor het wat ouderwetsere Service Center. Laatstgenoemde vereist namelijk soms nogal eens wat opnieuw opstarten, omdat het zichzelf moet updaten. Hinderlijk irritant als je al een tijdje niet hebt ingelogd. Native Access zou hier verbetering in moeten brengem. Maar er is meer:

  • Nieuw design: Native Access oogt frisser en meer van nu. Er is tevens support voor Retina displays.
  • Licentie toevoegen: Wanneer je een licentie toevoegd, herkent Access dit, en wordt de download via Access aangeboden.
  • Updaten: Net als in het oude Service Center, krijg je hier ook een overzicht van alle mogelijke updates. Maar in vergelijking met Service Center, kun je in Access wel alle updates in 1 keer doorvoeren.

Al met al is het geen enorm spetterende update, maar het toont wel aan dat Native Instruments actief bezig is om achterhaalde applicaties te voorzien van serieuze updates. We zijn daarom enorm benieuwd wat Native Instruments de komende tijd nog voor ons in petto heeft!