Altijd te laat op je werk ’s ochtends? Moeite met opstaan en vaak humeurig door al het haasten? Met deze tips helpen wij jou tijd besparen in de ochtend en ben jij voortaan altijd op tijd en ben je het zonnetje in huis op de ochtend!

Tijd besparen in de ochtend

Die tien minuten extra ’s ochtends maken echt niks meer uit. Sterker nog, het zorgt er alleen maar voor dat de kans groter is dat je te laat gaat komen op je werk. Zet de wekker even 10 minuten eerder zodat je ook wat vroeger kan vertrekken en dus wat eerder op je werk kan komen, dat vind je baas ook wel zo fijn 😉 Snoozen is voorbij!

Douche je vaak te lang? Waarom neem je geen douche timer? Dit kost maar een paar euro’s en zorgt ervoor dat je precies weet hoe lang je nu ongeveer onder de douche staat. Op die manier kan je er dus ook voor zorgen om korter te douchen, zodat je meer tijd hebt. Je bespaart ook nog eens water, en hiermee dus geld maar het is ook nog eens goed voor het milieu.

Koffie

Altijd koffie nodig in de ochtend? Waarom overweeg je geen koffiezetapparaat met een timer? Zo wordt je wakker met de lekkere verse geur
van koffie en is de deze elke dag op tijd klaar! Ideaal! Iedere ochtend iets voor jezelf koken of bakken is tegenwoordig echt niet meer nodig. Koude ontbijtjes zijn zelfs een stuk gezonder en sneller klaar. Daarentegen kost het jou ook minder geld om iedere ochtend je fornuis te gebruiken voor het bakken van je eitje. Zo kun je jezelf trakteren in de weekenden door dan juist wel iets te bakken in de ochtend. Dan kun je ook meteen extra verheugen op het weekend!

IMG_2693

Geef het een plek

Als je iets moet onthouden schrijf het op een briefje en plak het op je deur. Klinkt wellicht raar, maar het scheelt je veel tijd omdat je daardoor niet terug hoeft te rijden omdat je iets bent vergeten.

Geef al je spullen een vaste plek! Leg je sleutels, portomonee, telefoon op dezelfde plek. Zodat je alles bij elkaar hebt om de volgende ochtend niet te zoeken naar je spullen. Scheelt jou veel tijd en voor je huisgenoten een hoop minder zoekwerk!

En als laatste, gebruik je reistijd efficient. Probeer sommige taken te combineren die je s’ochtends altijd doet. Lees je bijvoorbeeld de krant en ben je met de fiets? Zet de radio aan en beluister het nieuws terwijl je aan het fietsen bent. Het scheelt veel tijd en zorgt ervoor dat jij met het laatste nieuws op je werk komt! Dan ben je ook gelijk bij als je collega’s bijvoorbeeld over de olympische spelen praten 😉