Ja jeejz, waar moeten we beginnen? Heady stapte uit de hardstyle om op EDM avontuur te gaan. Dat hem dat minder goed beviel dan de hardstyle, bleek wel tijdens zijn moment op Defqon.1. De exacte reden van zijn ommezwaai zullen we wellicht nooit helemaal weten. Maar het feit dat de hardstyle community een plekje in zijn hart heeft, dat blijkt wel. Headhunterz are back! Als je hardstyle nog niet omarmt had, dan deed je dat wellicht wel na dit moment. Des te meer vreugde was er toen hij aankondigde een event ter ere van zijn comeback te gaan doen: The Return Of Headhunterz.

The Return Of Headhunterz

Ik heb nog nooit met bezwete klamme handjes achter een laptop gezeten om tickets te scoren voor een hardstyle event. Maar dit keer was het toch echt zo! Hier moest ik (Pieter) dus bijzijn. Eigenlijk weet je alleen zeker dat Headhunterz er staat. Maar een deel van de line-up konden we op voorhand al wel een beetje invullen. En zeker met al die hyping op social media werd de drang om die Ziggodome om te ploegen alleen maar groter!

Aankomst en doorloop

Op de dag zelf vetrekken we op tijd. We hebben als doel om nog een stuk van The Prophet mee te krijgen. Maar zoals dat altijd gaat, ben je toch nooit zo snel binnen als je wilt. Wanneer we aankomen bij de Ziggodome, zakt de moed wel even in de schoenen. Wat een freakin’ rij staat hier. Maar, tegen de verwachtingen in, duurt het niet zo heel erg lang. We staan misschien 20 minuten te schuifelen alvorens we vooraan staan. Net voor binnenkomst worden we nog aangesproken door een stel Franstaligen. Ze hebben e-tickets in hun dropbox, maar geen databundel in NL. Ja, dat is knap lullig natuurlijk. Er is wel wifi van Ziggo, maar dat zal wel niet werken. Ik heb nog nooit zulke blije gezichten gezien bij een mobiele hotspot 😉

Foulieren verloopt prima voor m’n maten. Maar ik kies natuurlijk weer een verkeerde rij. Dat duurt aanzienlijk langer, mede door een dame die een halve backpack mee heeft genomen, inclusief medicatie. Maar van de bright sight bekeken: er wordt goed gecontroleerd en de dame in kwestie kan haar spullen netjes mee naar binnen nemen. Je zult maar wat hebben en ze knikkeren zo je dure medicatie de prullenbak in. Nee, hier niet. En dat verdient dan ook wel props.

Wij zijn zelf we met de trein. Vanuit Etten-Leur over het algemeen een prijzig geintje. Maar we hebben weer ergens goedkoop trein tickets gescoord, dus kunnen voor 26 euro op en neer. Het alternatief is dat er een Bob moet zijn (eigenlijk al een no-go) en je voor 15 euro je bolide moet parkeren.

Ziggodome

Ik ken Ziggo van dodgy internet en blokkerig TV signaal. Hun helpdesk herkent mijn nummer ondertussen. Een haat liefde verhouding. Dat internet en TV gebeuren, daar kunnen ze nog een hoop verbeteren. Maar het runnen van een concertzaal, dat kunnen ze wel! Niet dat ik nu per definitie fan ben van deze locatie, maar de logistiek is er super praktisch. Want na binnenkomst zijn er diverse servicebalies, groepen met lockers en token automaten. Je kunt naar de eerste de beste lopen, maar dan zul je even moeten wachten. Ervaring leert dat als je even een stukje verder door loopt, je snel een locker en tokens hebt.

In de locker gaat een 2 euro munt. Maar heej, wij zijn van de nieuwe generatie, muntgeld is een beetje retro. Dus moeten we die nog even ritselen. Maar ook dat is zo geregeld. Daarna drank tokens. Ja, de tijd dat je een biertje scoorde voor 1,80 is al lang voorbij. Zeker wanneer je het festival seizoen hebt doorstaan, dan weet je dat dat een impact op je financiele stand van zaken kan hebben. Dat is hier niet anders.

The Return of Headhunterz

Eten en drinken

De prijzen zijn in lijn der verwachtiging. Je betaald voor 10 munten 30 euro. Dat betekend dus 3,- euro per munt. Weer net wat hoger dan op de festivals, waar je gemiddeld 2,80 betaald. Bier heb je in drie maten: een klein, een middel en een groot biertje. Deze laatste kost je 2 munten. Voor sterke drank/mixdranken beginnen de prijzen op 2,5 munt, maar je hebt er ook mixdrankjes bij van 3 munten (zoals bijvoorbeeld Gin Tonic). Ook is er genoeg eten te verkrijgen binnen de Ziggodome. Alles is van La Place. En ook de belegde broodjes van La Place zijn dus te verkrijgen. Maar op een avond waar je lekker aan de tank gaat, geniet je toch meer van de vettige snack. Ook dat is gelukkig aanwezig. Voor friet of een snack betaal je vanaf 1 tot 1,5 munt.

Sound Rush

De gebroeders Boeren wonen een dorp verder en staan dus al lange tijd op onze radar. Dat ze ongekend lekker gaan kunnen we wel vaststellen. Nadat ze een lange periode Hard With Style hebben verzorgd, droegen ze het enkele maanden geleden terug over aan Headhunterz. Maar het kon niet anders dan dat ze deze avond een tijdslot gingen vullen. En dat is van 23:00-00:00, net voor de main man himself.

Sound Rush maakt er een heerlijke mix van. Het is een verzameling van oude en nieuwe producties, waarbij het opvalt dat de sfeer er voor dit tijdstip al dik in zit. We staan nog geen vijf minuten in het publiek wanneer de (voor ons) eerste reversed bass er in klapt. Damn, let’s get loco! Maar naarmate hun set vordert stijgt ook de spanning. Want om 00:00 is the moment of truth.

Headhunterz

Ding dong, midnight. Licht uit,  show aan! Het moment waar we op hebben gewacht. De terugkeer van Hardstyle’s eigen wonderboy. En wat voor één!

Tuurlijk, in al die jaren heb ik echt wel wat shows gezien. En elke keer is er weer één beter dan de andere. Maar deze is anders. Dit is niet zomaar een opening. Dit is hardstyle zoals ik het heb leren kennen de afgelopen periode. Een hechte community vol met dedicated souls vanuit alle uithoeken die hun held ontvangen alsof het Jezus zelf is. Damn, het kippenvel staat op m’n armen!

The Return of Headhunterz wordt gevierd alsof er geen morgen meer komt! Het cynematisch aangevulde Destiny dreunt door je borstkas. De eerste akkoorden vallen in, telefoons in de lucht, handen in de lucht, Willem full frontal, fireworks, Guess who’s back?!  De melodie van Destiny valt in, een uitverkocht Ziggodome zingt uit volle borst mee. Hier hebben wat fans op geoefend thuis. De toon is gezet.

Na Destiny pakt Willem zijn moment. Villain overhandigd de microfoon. Headhunterz is terug en gaat nergens meer heen. Het eerstvolgende deel van zijn set zal bestaan uit een shitload aan classics. From Within, Scrap Attack, Rock Civilisation, Summer Of Hardstyle, you name it! Dit is waar velen van ons voor komen, myself included. Euphorie van top tot teen. Echt, bij elke break gaan de kelen open om te laten horen dat ze het er nog steeds mee eens zijn. Meezingen, meebrullen, meebeuken.

Gaandeweg zijn set is er ook steeds meer plek voor nieuwe tracks. Het houd de set van twee uur springlevend. Geen tijd om naar de WC te gaan. Geen tijd om bier te halen. De mobiele biertappers hebben het zwaar. Je kan en mag niet van de dansvloer. Dit is waar je voor komt. De Ziggodome is loaded en heeft de dag erna nieuwe voegen nodig.

Het kan niet anders dan dat deze set, deze show, dit event zorgt voor een opleving in de scene.

Wildstylez

Rond de klok van 02:00 is het Wildstylez die plaatst neemt achter de booth. Headhunterz long time mattie en Project One collega is de enige passende artiest die hier verder op door kan pakken. In titels ben ik geen ster, maar ook hier doen de nodige Project One classics het enorm goed.

Er is ook plaatst voor nieuw materiaal uiteraard. Denk daarbij aan die mega remix van Great Spirit. Maar ook Get Wild, Go Hard komt binnen als een sloopkogel. En ondanks dat het een commercieel succes is geworden, komt ook The Year Of Summer voorbij. Sommigen zullen walgen van de commercie. Maar dat is wat er gebeurt als je een dijk van een track afgeleverd. En het lijkt de fans ook niets uit te maken. Een goede plaat, is een goede plaat. En die mag meegezongen worden, prachtig!

Noisecontrollers

Ondertussen heeft ook Noisecontrollers zich rond 03:00 aan het duo toegevoegd. Dat de heren een hele goede band samen hebben, kan wel geconcludeerd worden uit de nodige social media posts. Eerder resulteerde het in die ene legendarisch track: Tonight. Epicness all over. Het was daarom ook wel een beetje te verwachten dat ze samen hebben gezeten voor een Tonight 2.0, welke tijdens de set ten gehore wordt gebracht.

Ook hier weer plaats voor de nodige classics en hits. Gimme Love, See The Light en veel meer.

Wat deze drie heren voor de hardstyle hebben gedaan is ongekend. Je zult je dus voor kunnen stellen dat een set van deze legendes gewoon 100% fireworks is.

Area 2

Om 04:00 is het de zware taak om over te pakken. Wij pakken de eerste paar track van Pysko Punkz mee, maar besluiten om toch eens op zoek te gaan naar die andere area, ergens weg gestopt via allerlei gangen en trappen. Hier zou namelijk de Deense Adrenalize een set doen. Maar eenmaal aangekomen bleek er toch nog geschoven in de line-up, want het was Devin Wild die de platen door de speakers pompt. Ondanks dat die ook lekker bezig is, door o.a. ook wat dikke Atmozfears platen te spelen, besluiten wij toch onze weg terug te banen richting de grote zaal.

We pakken hierdoor nog wel Spaceship van Psyko Punkz mee. Toch wel één van de dikste wapenfeiten van deze baas van de laatste tijd.

Frequencerz

Ondertussen is het 05:00. De alcohol en vermoeidheid doen hun werk. Ik besluit daardoor de set van Frequencerz op mijn gemak van een afstandje te bekijken. Want 34 jaar zonder “additionele hulpmiddelen” zet je niet zomaar opzij. Even bijkomen en genieten van de show.

De heren zijn net wat ruwer en rauwer dan hun voorgangers. Maar ook hier lusten de feestgangers alles wat hen voorgeschoteld wordt. Een mooie kroon op hun werk, als je nagaat dat de Frequencerz toch vaak gebieden opzoeken die nog niet goed verkend zijn. Een gebied wat iedereen wel kent, is Wolfpack. Een track die ook hier alle kelen wagenwijd open zet!

Sub Zero Project

Om 06:00 is het aan het Dirty Workz duo om de avond in stijl af te sluiten. Burn, The Project, Basstrain, ze ontbreken niet en doen hun werk meer dan goed. De Ziggodome trekt nog een sprintje voor deze mannen. Het is ruw, maar blijft melodie houden. En dat houd de sfeer er in tot de laatste minuten.

Verdict

Er waren ontzettend veel die hard fans vanuit heel Europa, dat is wel echt heel sick om te zien! Van alles hebben we voorbij zien komen, zoals; Fransen, Italianen, Duitsers en Spanjaarden. Van heinde en verre kwamen zij hun held Headhunterz aanschouwen. Zo zie je wel echt dat Willem ondanks zijn afwezigheid in de hardstyle scène een ontzettend trouwe fanbase heeft!

The Return of Headhunterz is een comeback zoals je die niet vaak zult meemaken. Persoonlijk denken wij dat het ook weleens een heel memorabel punt in de historie van de hardstyle kan zijn. En zijn wij blij dat we er bij mochten zijn!

Party reporters Pieter Leijten en Lisa Elders.