Al jaar en dag is The Pitcher een gevestigde naam in de hardstyle scene. Iedereen herkent direct hun vertrouwde melodieuze sound, echter is daar de laatste tijd verandering in gekomen. Zij lijken de switch te hebben gemaakt naar de Raw scene. Dit is natuurlijk een gewaagde stap want ‘never change a winning team’ zou je denken, maar het publiek lijkt het wel te waarderen!

Wij spreken met Michel Pollen en Luc van Veghel (het duo achter The Pitcher) omdat we benieuwd zijn, waar de keuze vandaan komt deze nieuwe stap te maken?

The Pitcher – interview

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, vanwaar deze nieuwe stap?

De euforische hardstyle was uitgekristalliseerd. Iedereen kent nu die sound en iedere dj maakte dat. Het inspireerde niet meer. Maar de raw werd steeds groter, en om een reden. Daar gebeurde nieuwe dingen. Zoals de hardstyle was, is nu de raw. Vernieuwend, zoekend naar een nieuw geluid, het ontwikkeld zich in stappen. Als creatievelingen konden we hier weer echt ons ei kwijt. Raw is gewoon echt weer als de oude hardstyle. Hard, maar wij kunnen onze melodieën er wel weer in kwijt.

Kunnen we een album gaan verwachten in deze stijl?

We gaan voorlopig even door op de single releases in combinatie met wat collabs. Een album kost veel tijd en energie en op dit moment heeft dat geen meerwaarde voor ons. Wellicht in de toekomst 🙂 .

Gaan we de oude sound nog terug horen van jullie?

Ja zeker, maar wel in een nieuw jasje. We zijn altijd vernieuwend geweest, maar onze stijl van produceren zet altijd wel een stempel op de sound. Ook al proberen we soms nog zo anders te zijn, zoekend naar nieuwe geluiden, de The Pitcher sound hoor je altijd terug.

Waar zijn jullie momenteel nog meer mee bezig? Kunnen we bijvoorbeeld nog toffe samenwerkingen verwachten?

We hebben net een collab met Titan af genaamd Suicide. Die zal binnenkort gereleased worden. We zijn bezig met twee solo’s. Een ervan is samen met zanger Sam LeMay. Die heeft ergens een vertrouwd “This Is Who We Are” geluid. Maar dan net iets meer van nu. En nog een track waar we de laatste hand aan leggen. Verder zijn we al bezig met nog een grote jongen op het Fusion label 😉 .

Pitcher_Logo

Wat zijn jullie plannen voor komende zomer? Naar welk festival kijken jullie het meeste uit?

We hebben een aardig lijstje staan voor het festivalseizoen, ik kijk erg uit naar Decibel Outdoor. Daar zal ik zaterdag’s een classic set doen samen met Jowan en Zany. Op zondag draai ik samen met mijn maatje Requiem op de afterparty wat ongetwijfeld super vet gaat worden.

Daarnaast kijk ik ook erg uit naar ons eerste optreden met onze nieuwe act Notorious Two die plaats zal vinden op Defqon.1 Festival.

Wat is jullie favoriete gear van het moment? Wat gebruiken jullie op dit moment veel in de studio?

We veranderen weinig aan onze gear. Als je eenmaal een acces virus hebt, wil je niet snel meer iets anders. Het is wel zo dat we bepaalde sound soms weer eens op een andere manier maken waardoor ze toch weer net even anders klinken. Zo gebruiken we de laatste maanden i.p.v. van layering, FM modulatie om onze synths vol en dik te krijgen.

Wat is voor jullie de beste plaat van het moment?

Ik vind ‘Project Exile – Tchaikovsky On E’ erg goed. Ook draai ik ‘B-front & Alpha2 ft. Snowflake – Lost’ geregeld in mijn sets. De sfeer in die plaat is niet normaal cool!

Wat brengt de toekomst voor The Pitcher?

We zijn altijd al een beetje de underdog in de scene geweest. Net even anders dan de rest. Maar in de raw voelen we ons nu wel als een vis in het water. Er zal veel creativiteit uit onze studio gaan komen!

Titan vs The Pitcher – Suïcide

Hieronder kun je naar de laatste release welke ze samen met Titan produceerden luisteren:

Wil jij meer weten weten van de hardstyle scene? Houd dan onze site goed in de gaten. Zo kun je onder andere binnenkort ons interview met Lady Faith lezen!