Okay, de meeste weten wellicht al van de komst van deze game maar voor degene die het gemist hadden, wilde we dit nieuws niet onthouden! Op de Playstation 3 was het The Last Of Us een bestseller. Ook de gepimpte versie op de Playstation 4 deed het goed. Maar nu is daar eindelijk een volwaardige next gen episode aangekondigd: The Last Of Us 2!

The Last Of Us

In The Last Of Us werd je meegenomen in een wereld die geteisterd wordt door zombies. Shit heeft de ventilator bijzonder hard geraakt en mensen moeten overleven tussen rebellen, een nieuwe wereldorde en een hoop spacy zombies. Dat is niet makkelijk, zeker als je ook nog een klein meisje, wat verdacht veel op je overleden dochter lijkt, door een stad met deze partijen moet leiden. Het gevaar schuilt achter elke hoek.

De game is ontwikkeld door de mensen van Naughty Dog, die je ook kent van bijvoorbeeld Uncharted. Kenmerkend voor hun games is de mate van detaillering en het wegzetten van een passende sfeer. The Last Of Us was daar geen uitzondering op, en de voornaamste reden dat het zo’n hit is geworden.

The Last Of Us 2 Trailer

We waren daarom ook erg verrast toen Sony recent met de onthulling kwam dat er een tweede deel aan zat te komen. Hierin is te zien dat kleine meisjes groot worden. Het kleine meisje wat je in deel 1 door alle gevaarlijke situaties moest trekken, is nu de hoofdrolspeelster. Welliswaar wat jaren later, maar nog steeds in een zelfde shitty situatie.

Momenteel is dit overigens even het enige waar we het mee moeten doen. De ontwikkeling van The Last Of Us 2 is nog in een vroeg stadium. Het is dus nog niet bekend wanneer dit gaat landen in de gamestores.