The Killing: Een serie die al een tijdje op Netflix staat maar die recentelijk mijn aandacht heeft weten te trekken.

WHAT ‘S IT ALL ABOUT?

The Killing is een Amerikaanse remake van een Deense serie, Forbrydelsen. In deze serie onderzoekt Sara Linden de moord op de 17- jarig meisje.
Het slachtoffer, Rosie Larssen, is op een brute wijze om het leven gebracht en Linden rust niet voordat de dader opgepakt wordt.
In de serie wordt Linden geholpen door haar partner Stephen Holder. Deze wekt in eerste instantie alleen maar irritatie op bij Linden.
Hoe makkelijk de zaak aanvankelijk lijkt, zo pittig wordt deze naarmate de plot ontvouwt. Zal het Linden lukken om de zaak op te lossen voordat ze naar een andere stad vertrekt?
Zal zij in alle rust met haar verloofde en zoon uit een vorig huwelijk kunnen settelen?

WHO ‘S IN IT?

De serie wordt gespeeld door redelijk onbekende acteurs. Mireille Enos neemt de rol van Sara Linden voor haar rekening. Oplettende kijkers kennen haar misschien nog wel als vrouw van Brad Pitt in World War Z.
Haar partner, Stephen Holder gespeeld wordt gespeeld door Joel Kinnaman. Deze heeft gespeeld in de remake van Robocop en recent in Suicide Squad. Verder zien we nog oud gediende Rocketeer acteur Billy Campbell als Darren Richmond, Peter Sarsgaard en een hele hoop acteurs die kleine rolletjes hebben gespeeld in bekendere series en films.

WAAROM MOET JIJ THE KILLING KIJKEN?

Ondanks dat The Killing niet de bekendheid geniet van een Prison Break, Breaking Bad of The Soprano’s, is de serie toch een echte aanrader. De manier waarop het gefilmd wordt en de manier waarop emoties worden getoond is erg aangrijpend.
Eenmaal begonnen aan de serie en je zit er meteen in. Zelf heb ik me erop betrapt dat ik mee ging denken over complottheorieën en mogelijke daders.
Op het moment van schrijven, zit ik in seizoen 3 van de serie en wil ik het liefst iedere vrije minuut een aflevering kijken.
Het verhaal lijkt met de aflevering spannender en meer aangrijpend te worden.

RATING

ebXfull point

ebXfull point

ebXfull point

ebXfull point