Afgelopen zaterdag was het weer zover, de 2e editie van The Flying Dutch en wij van Everybeat.nl waren erbij! Ook dit jaar weer op 3 locaties, namelijk het Olympisch Stadion in Amsterdam, het parkeerterein bij Ahoy in Rotterdam en het E3 strand in Eindhoven, ofjah! eigenlijk Eersel, wat vlak bij Eindhoven te vinden is.

Vandaag waren er meerdere reporters vanuit Everybeat.nl op pad om een kijkje te nemen bij “The flying Dutch”. Vandaag het report van Flying Dutch Eindhoven, morgen lees je wat wij van de editie in Amsterdam vinden.

Vervoer

Vanuit verschillende steden is er bus vervoer geregeld, zo ook vanuit Eindhoven. Deze brengen je naar het terrein van “The Flying Dutch” en vertrekken om 10:45 en rijden uiterlijk om 00:30 weer terug. De verschillende bus-stops zijn uitgelicht met verschillende kleuren waardoor je alleen maar de kleur hoeft te onthouden om zo weer gemakkelijk naar huis te gaan. Dit blijkt aan het eind van de avond best een rommeltje te zijn, want verschillende bussen staan bij de verkeerde kleurvakken. Als klap op de vuurpijl gaat er ook nog een bus kapot waardoor alle bussen vertraging hebben…

Festival

Aangekomen op de parkeerplaats van het festival blijkt het erg druk te zijn, hoe kan dat? Iedereen staat te wachten totdat de poort open gaat! Vervolgens moes iedereen nog door de security heen en kan het feestje eindelijk beginnen. Een verbeterpuntje voor volgend jaar, want iedereen wil natuurlijk zo snel mogelijk naar binnen.

Toen het festival goed en wel op gang was gooide het weer roet in het eten. DJ Martin Garrix heeft een half uur van zijn set tijd ingeleverd vanwege onweer. Het is zelfs zo erg dat iedereen dicht bij de grond moes gaan zitten, gelukkig worden er wel gratis poncho’s uitgedeeld!

Net zoals vorig jaar op Strijp-S in Eindhoven zijn de toiletten weer helemaal aan het einde van het terrein geplaatst waardoor je wel een stukje moes lopen voordat je je behoefte kan doen, dit is erg jammer. Pluspunt dit maal is wel dat het duidelijk aangeven staat en dat was vorig niet het geval!

Eten en Drinken

Nadat je muntjes hebt gekocht, gemiddelde prijs van 3.33 euro, kan het feestje echt beginnen. Iedereen is voorzien van drinken en heeft een plaatsje op het terrein gevonden, wat trouwens echt mega groot is. Later de die dag wil je natuurlijk ook een hapje eten, het eten is echt festival food wat een beetje tegen valt, frietjes zijn niet echt goed doorbakken en het eten is ook vrij prijzig (2 muntjes).

Het eten is overigens wel divers. Loempia’s, pannekoeken, pizza stukjes, friet, frikandel, en nog veel meer. En je kan cocktails en andere mixdrankjes halen die door het warme weer wel snel op zijn.

Merchandise

Er worden onder andere petjes verkocht en dat is maar goed ook. Door het felle zonnetje is daar namelijk grootte run op, met als gevolg dat ze binnen no-time uitverkocht zijn!

Concept

Het concept van “the Flying Dutch” is een uniek concept in Nederland, 3 locaties 20 vluchten en 10 DJ’s die van locatie naar locatie vliegen. Dit jaar kan je ook goed zien hoe de DJ aankwam en weer vertrok, doordat er een ponton in het water is gelegd. Dit is overigens alleen in Eindhoven (Eersel), bij de andere locaties zijn de landingsplaatsen buiten het terrein te vinden.

Leuke sidenote, de organisatie van “The Flying Dutch” gaat dit jaar ook een Zweedse editie maken!

The_Flying_Dutch_Eindhoven_Helicopter

Flying Dutch Eindhoven Verdict

Top concept met 3 verschillende locaties en 10 DJ’s die van locatie naar locatie vliegen.

De muntjes zijn aan de prijzige kant, 3,33 EUR per stuk maar daarentegen krijg je wel verschillende toffe merchandise zoals zonnebrillen en voor de regen zijn ze ook goed voorbereid want ze delen gratis poncho’s uit.

Terugkomend op het eten, hier kan volgend jaar wel iets meer variatie (lees healthy snacks) op worden ingebracht. De horeca zou ook wat beter op de kwaliteit van het voedsel kunnen letten.

Plus punt van de avond was toch wel Guus Meeuwis, toen hij ‘Brabant’ inzette stond gelijk het hele strand mee te zingen!

Flying Dutch, Tot volgend jaar!

Onze vliegende reporters voor editie Eindhoven:

Ronald van Eerdewijk
Robbert van den hurk
Jur Mommers