Vandaag deel twee van onze reportage over The Flying Dutch 2016 en wel de editie in Amsterdam!

Net zoals vorig jaar vind “The Flying Dutch” Amsterdam plaats in het Olympisch Stadion. Wat mij betreft een fantastische locatie voor een typisch Nederlands festival als dit. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is daar natuurlijk top en ook de touringcars kunnen gemakkelijk zijn passagiers afzetten. Na een redelijk snelle binnenkomst kan het feestje dan bijna beginnen, het weer is ieder geval fantastisch.

Faciliteiten

Zoals je mag verwachten van een festival als “The Flying Dutch” zijn de faciliteiten als munten, barren, toiletten en eetgelegenheden goed geregeld. Overal is plek genoeg en lang in de rij staan is over het algemeen niet nodig. Minpuntje is de enorme drukte bij de kluisjes aan het eind van de dag, deze staan op een ongelukkige plaats waardoor er een soort fuik van mensen ontstaat.

Performance

Bij binnenkomst trapt Showtek net hun set af en het valt op dat ze er meteen hard van start gaan. Zo draaien ze natuurlijk David Guetta & Showtek  ft. Vassy – BAD en sluiten ze zelfs af met hun nieuwe Hardstyle track (lekker sportief naar de volgende DJ trouwens). Van mij mogen ze de MC’s volgende keer wel thuis laten, die zijn vooral irritant bezig en doen afbreuk aan de set.

Wat een verademing was het dan ook wanneer Tiesto zijn set begint. Aan alles merk je dat deze man bakken met ervaring heeft en hij neemt het publiek met een goede opbouw mee in een muzikale reis. Het jonge duo W&W gaan op dezelfde voet verder en draaien een puike set, klasse!

Vervolgens is het tijd voor hitjes kanonnen Nicky Romero en Afrojack. Beide draaien al hun bekende hits en de sets zijn niet slecht, maar weinig origineel. Een ultra-kort optreden van Jeroen van Koningsbrugge kan daar niet veel aan veranderen. Hetzelfde geld eigenlijk voor Martin Garrix (die voor Armin van Buuren draait).

The_Flying_Dutch_Amsterdam_Foto2

Welkome originaliteit komt vanaf 20.00 met Oliver Heldens. Hij draait geheel in eigen stijl en weet het publiek goed op sleeptouw te nemen. Daarnaast is het goed te zien dat hij er zelf zichtbaar van geniet. Voor mij een van de beste sets van de dag!

Uiteindelijk is het natuurlijk tijd voor de artiest waar iedereen op heeft gewacht, Armin van Buuren. Zoals we van deze routinier gewend zijn draait hij een lekker Trancy set en schroeft hij het tempo flink op. Het gastoptreden van Mr. Probz is gewoonweg geweldig, wat een fantastische stem heeft die man live! Ook credits voor Armin die tijdens dit optreden het podium volledig aan Mr. Probz laat. Als klap op de vuurpijl komt Marco Borsato nog het podium op voor een toffe Dance versie van Vandaag Is Rood.

Flying Dutch Amsterdam Verdict

Alles samengevat was het echt een topdag en heb ik erg genoten van de sfeer en natuurlijk alle optredens.

+ Oliver Heldens en Armin van Buuren
+ Locatie
+ Sfeer
+ Bereikbaarheid

Enkele verbeterpunten:

– Drukte bij de kluisjes
– Dure munten