Eerder dit jaar werden we verrast met de komst van een nieuwe Technics SL1200G. Met dit model keert Technics terug in draaitafel land.

Nu zijn ze nooit echt goedkoop geweest, maar 1 van de nieuwe eigenschappen de Technics SL1200G, is het grotere prijskaartje.

Technics SL1200G

Waar de SL’s voorheen voornamelijk versleten werden in de DJ wereld, is de nieuwe G bedoeld voor de audiofielen. Uiteraard kunnen ook nog steeds DJ’s hun kunstjes vertonen op dit nieuwe lid van de SL familie, maar met een prijskaartje van (waarschijnlijk) rond de 3000 euro, een niet al te logische keuze als je er gelijk 2 moet hebben.

Maar wat krijg je dan voor 3000 euro?

De SL1200G heeft een body wat geheel uit aluminium en messing is opgebouwd, uiteraard met de vetrouwde rubberen toplaag. Dit zorgt voor een extreem robuuste en goed geisoleerde draaitafel. Binnenin zit het kloppende Technics hart in de vorm van een krachtige direct drive motor. De motoren uit de veelvuldig verkochte MK2 waren al top notch, maar Technics beloofd een nog betere performance. De motor voorkomt namelijk cogging (onwenselijke snelheidswisselingen en vibraties die een negatief effect op de klank hebben). Dit alles doormiddel van diverse nieuw geintroduceerde sensoren.

Deze nieuwe eigenschappen zul je niet nodig hebben als je met een timecode gebasseerd systeem aan het draaien bent. Heb je echter een audiofielen gehoor en ben je verzot op vinyl albums luisteren, dan zou dit weleens bovenaan je wishlist kunnen komen te staan.

Hoe wordt de SL1200G gemaakt?

Heb je altijd al willen weten hoe zo’n legendarische tafel wordt gemaakt? Check dan onderstaande clip: