Tijdens de Keynote van Apple kwam Nintendo ook even langs. Nintendo kondigde aan dat Super Mario naar de App Store komt! Goed nieuws voor alle Apple gebruikers. Het grootste icoon van Nintendo, Mario, komt namelijk met zijn eigen spel. Super Mario Run!

Super Mario Run

Deze game is gebaseerd op Super Mario Bros, maar dan als een platformgame vol met actie die speciaal is ontwikkeld voor smartphones en vanaf december te downloaden is in de App Store. Shigeru Miyamoto, de bedenker van Super Mario, liet op het evenement zien hoe Mario verschillende levels verkende waarin miljoenen fans van over de hele wereld zich meteen thuis voelen. In de game rent Mario naar voren en slechts met één aanraking spring je over obstakels heen en spring je over vijanden heen. Aan het eind van ieder level staat de bekende vlaggenmast die Mario moet bereiken om een level te voltooien.

“We hebben van Super Mario Run een game gemaakt die perfect is om op je iPhone te spelen,” zei Shigeru Miyamoto, die Mario meer dan 35 jaar geleden heeft bedacht. “Super Mario heeft zich met de komst van ieder nieuw systeem steeds verder ontwikkeld. Dit is de eerste keer dat spelers een volledige Super Mario-game met slechts één hand kunnen spelen. Zo kun je spelen terwijl je in de metro staat of, wat ik nog leuker vind, terwijl je een hamburger eet.”

mariorun_eb_scr01mariorun_eb_scr02

 

Invloed van App Store

Tim Cook had daar het volgende op te melden: “De App Store heeft ons leven op allerlei vlakken verbeterd: de manier waarop we communiceren, werken en onszelf ontspannen,” aldus Tim Cook, CEO van Apple. “Voor gamers van alle leeftijden is het plaatje echter niet compleet zonder Mario. We zijn dus dolblij dat Nintendo de held in december voor het eerst een avontuur laat beleven op iOS.”

Inhoudelijk

Super Mario Run is gebaseerd op Super Mario Bros. In dit spel is het doel dat je als speler munten verzamelt en naar het einde van een level rent. Ook is er een spelstand waarin je als speler het opneemt tegen anderen van hetzelfde leven. Daarnaast is er op basis van je behaalde resultaten en munten de mogelijkheid om je eigen Paddenstoelenrijk te maken.

Geen geld

Is Super Mario Run gratis? Ja en nee. Een gedeelte van de game is gratis te downloaden en te spelen. Echter voor de volledige content van de game zal er betaald moeten worden. Over de prijs wordt later meer informatie over vrijgegeven. Shigeru Miyamoto heeft als creator bijgedragen aan de ontwikkeling van de game door Nintendo. Ook blijft Nintendo samenwerken met DeNA voor de release van Super Mario Run. Het spel is vanaf december verkrijgbaar in meer dan 100 landen en in negen verschillende talen. Laten we hopen dat Nederland bij de eerste lichting zit!

Om je alvast voor te bereiden op de release heeft Apple Mario-stickers toegevoegd in de App Store voor iMessage. Zij kunnen deze maand de stickers gemakkelijk gebruiken en op diverse manieren de magie van Mario zelf beleven tijdens hun gesprekken.

Eerste stapjes op het mobiele platform

Voor Nintendo zelf vormt Super Mario Run de eerste volgende stap naar de ontwikkeling van software voor smartphones. Eerder dit jaar kwam Miitomo en eind maart 2017 wil Nintendo Animal Crossing games en Fire Emblem-games uitbrengen voor mobiele apparaten.

Uitleg van Mr Miyamoto zelf

In onderstaande video legt de bedenker van de iconische Mario game’s uit, hoe het spel precies werkt.

Android

Voor de Android gebruikers onder ons hoeven echter niet getreurd te zijn! Super Mario Run zal namelijk later ook uitkomen voor Android devices, een release datum hebben ze hier echter nog niet voor vrijgegeven.

Meer info

Wil je nog meer weten over Super Mario Run? Check onderstaande link!
www.SuperMarioRun.com