Vandaag staat het eerste echte indoor feest voor mij op de planning. Wij gaan naar het eventcentre te Aqaubest voor ST8MENT Illuminate The Darkness!

ST8MENT ILLUMINATE THE DARKNESS

Voor deze editie doet ST8MENT een nieuwe locatie aan. En niet zomaar één: namelijk het nieuwe Eventcentre te Aquabest. Gelegen langs familie park Dippidoe en met ruime parkeergelegenheid direct voor de deur. Dit is ook een enorm pluspunt voor deze nieuwe locatie. Voorheen was het natuurlijk in het centrum van Eindhoven. Het eventcentre is een grote hal direct gelegen aan het water. De perfectie locatie voor een indoor event vlakbij Eindhoven. En met een ligging direct aan de snelweg, ook gemakkelijk bereikbaar voor diegene die net wat verder moeten reizen.

Aankomst Eventcentre Aqaubest

Wanneer wij arriveren staat er een kleine rij. We zijn met een minuut of drie binnen, dus dat gaat lekker vlot. Snel een locker & muntjes scoren. We kunnen door!

Bij het betreden van de zaal zijn Prefix & Density bezig en wordt er al goed gedanst door het aanwezige publiek. De zaal zelf is lekker ruim, voorzien van luchtcirculatie en donkere muren. Dit geeft een industriële sfeer. En dat komt een feest als dit alleen maar ten goede. ST8MENT heeft een breed podium welke in het publiek overgaat via de lichtconstructie. Deze gaat vanaf het podium en  via het plafond over het publiek heen. De DJ booth staat midden op het podium en is breed genoeg om twee DJs en een MC daarachter plaats te geven. En dat zonder dat je de indruk krijgt dat het er claustrofobisch aan toe gaat.  Ook is er genoeg ruimte om en voor de booth, zodat de DJ s en MC een betere interactie met het publiek krijgen. MC Dash weet hier nu ook, zoals altijd, goed gebruik van te maken.

ST8MENT ILLUMINATE THE DARKNESS

Clockartz

Het is kokslag 15:00, tijd voor de Italiaanse heren van Clockartz! Deze wilde ik niet missen, want met hun recente werk, en een track in de eindshow van Defqon.1, geven zij de ene na de andere dikke release dit jaar. En dat laten ze vandaag ook weer horen! Met nummers als Rockafella en Delerium weten zij het publiek goed los te krijgen en kunnen wij onze voeten ook niet stil houden! Na een half uur komt deze set helaas tot zijn einde. Wat ons betreft had het duo nog wel even door mogen gaan, maar het is tijd voor de volgende act van vandaag: Requim!

Requiem

Boray Kocoz laat er geen gras over groeien en geeft direct wat het publiek wel: lekkere rauwe kicks! De ene klapper na de andere komt voorbij en met tracks als Radical Redemption’s America weet hij midden op de dag het publiek al helemaal gek te maken. Wat een energiek uur is dit! Wij besluiten even bij te komen met een drankje en het geheel van de zijkant te bekijken. Erg mooi om te zien hoe dit publiek alleen maar meer wil. Requiem speelt hier goed op in. Na dit intensieve uur is het tijd voor de live set van Hard Driver. En dit is er ook één die op mijn lijstje voor vandaag stond, want wat deze man de laatste tijd uitbrengt is echt erg goed!

Hard Driver

Om 16:30 betreedt Freek het podium, gewaad in hoodie en lichtgevend masker. Erg vet dit 😎 Hard Driver laat natuurlijk materiaal van zijn nieuwe album #NOSLEEP voorbij komen. Lekkere harde kicks afgewisseld met euforische breaks! Met als persoonlijke favoriet Yehaa, kan ik ook niet anders dan helemaal losgaan op deze toffe liveset!

Na 30 minuten Hard Driver live is het tijd voor Ran-D vs Phuture Noize, ook twee mannen die absoluut niet stilzitten in de studio.

Ran-D vs Phuture Noize

Randy opent geheel zoals verwacht met Zombie. Direct een meezing moment voor het gehele publiek, want hoe je het ook went of keert, dit is gewoon een top plaat! Marco neemt over met werk van zijn recente album (overigens is Pursuit of Thunder echt een aanrader) vanwaaruit Ran-D weer met een van zijn recente tracks op terugkomt. En ja hoor, dit duo past perfect op het podium. Er wordt goed afgewisseld van DJ en stijl. Dit houd dit uur lekker boeiend tot de laatste track.

ST8MENT ILLUMINATE THE DARKNESS

Even wat eten

Omdat we ook aan de innerlijke mens moeten denken besluiten we wat te gaan eten. Rechts voor bevind zich het eet / rook gedeelte, evenals de ruime toiletten. Er zijn een aantal zitgelegenheden, en er is keuze van tosti tot luxe hamburger. Allemaal schappelijk geprijsd en vers bereid. Wij besluiten voor de vertrouwde tosti te gaan en even wat uit te rusten aan één van de tafels.

De consumptieprijzen vallen niet tegen voor deze locatie. Waarin we voorheen gewend waren bij de Effenaar met geld te betalen, wordt er nu gebruik gemaakt van munten wat weer meer voordelen met zich meebrengt omdat je dus niet telkens met geld loopt te hannesen.

Wat wel opvalt is dat hier bij het eet gedeelte nog wat aan de afzuiging moet gebeuren, want je ruikt de baklucht wel. Maar ja, lang blijven we hier toch niet. We scoren nog snel wat te drinken. Dit gaat opvallend snel. We zoeken snel een plekje, want het is tijd voor de volgende liveact voor vandaag: B-Frontliner.

B-Frontliner

B-Front en Frontliner stonden al vaker samen op de bühne met deze act. Maar voor mij is het de eerste keer dat ik het live mag meemaken. Ook hier geld: geen getreuzel, direct gas op de lollie. Bob neemt plaats achter de decks en Barry neemt de Mic over van MC Dash. Dat deze twee ware entertainers zijn mag duidelijk zijn, want dit half uur vliegt voorbij! Mocht je B-Frontliner nog nooit live hebben gezien, zorg dan dat jij een eerstvolgende keer van de partij bent, aanrader!

Het is inmiddels 18:30 en dat betekend dat het tijd is voor de volgende DJ van vandaag: Adaro.

Adaro

Wie is er nu geen fan van deze DJ? Overal waar hij komt is het feest. Aan het woord feest, is geen ST8MENT tekort 😉 Toch weet Thijs het publiek te geven wat het wil: RAW Hardstyle! De kicks vliegen om onze oren wanneer tracks als Ran-D & Adaro’s Under Attack voorbijkomen. Wij besluiten wat naar achteren te gaan, ff de drukte ontvluchten en wat frisse lucht te krijgen. Hier van achteruit de zaal krijgen we een mooi zicht op het podium en het aanwezige publiek. Niemand lijkt stil te staan maar te genieten van deze nu al erg mooie dag!

Wij lopen even naar een van de zijkanten om zo een beter blik op het podium te krijgen en te zien hoe goed het publiek reageert op Adaro en MC Dash!

P.s. heb jij ons interview met MC Dash al gelezen?

Inmiddels zijn we weer een uur verder en is het tijd voor de volgende act van vandaag: Bass Chaserz.

Bass Chaserz

Ook dit duo heeft weer een half uur om hun ding te doen, dus dat betekend weer een half uurtje genieten van eigen materiaal! Natuurlijk ontbreken nummers als Endymion & Bass Chaserz – Jump The F#ck Up en Bass Chaserz – The Rap God niet aan deze energieke set. Wat dit duo het afgelopen jaar heeft uitgebracht is niet mis en dat wordt hier eventjes fijn herhaald!

ST8MENT ILLUMINATE THE DARKNESS

Ook dit half uur vliegt weer voorbij en de heren geven de decks over aan Sub Zero Project!

Sub Zero Project

Thomas en nigel zijn in korte tijd bekend geworden vanwege hun snoei harde kicks en dikke remixen! En dit laten ze vanavond ook horen. Natuurlijk komt hun versie van Isaac’s Burn voorbij, maar ook hun eigen plaat, Basstrain welke ze samen met GLDY LX maakte. Wij zagen het duo al vaker dit jaar, maar elke keer verbaas ik me er weer over hoe zo’n jong duo voor een waar gekkenhuis kan zorgen!

D-Sturb vs Subsonik

Tijdens de set van D-Sturb en Subsonik verhuizen we wat meer naar achteren in de zaal en zijn gaan we even later zitten. Ook vanuit het zitgedeelte is de muziek goed te horen en zie je het publiek los gaan. Echt heel de zaal blijft op een constant niveau losgaan.

Rebellion vs Apexx

Bij Rebellion is het vaak wel zeker dat na de kicks een oorverdovende ‘OOOOH’ door heel de zaal galmt. Ook vandaag is dit het geval! De sfeer is tijdens hun set zo goed dat het moeilijk is om stil te blijven staan, dus we stampen lekker met de rest van het publiek mee 😎

Zo, dat was me het uurtje wel. Maar nu is het tijd voor een van onze favoriete DJs; Jason Payne!

Unresolved vs Jason Payne

De energie die Jason Payne keer op keer naar het podium brengt is ook dit keer weer niet te missen. Jason Payne en Unresolved draaien behoorlijk hard maar zeker lekker. Hun nummers zorgen ervoor dat de hele zaal los gaat en ook de echte klassiekers mogen niet ontbreken in hun set. Echt genieten!

ST8MENT ILLUMINATE THE DARKNESS

Enige nadeel is dat bepaalde frisdranken inmiddels uitverkocht zijn, maar dat mag de pret niet drukken.

Rooler vs Luminate

De afsluiters van de avond, en wat gaan ze hard. Tijdens deze set manoeuvreren we onszelf wat meer naar voren. Waar we het allemaal nog beter meekrijgen.. Ze sluiten af met hele heftige harde kicks waarop een ieder nog even alle laatste beetjes energie laat zien.

Na afloop is het duidelijk merkbaar dat het feest eigenlijk te vroeg tot zijn einde is gekomen. Normaliter is het zo dat de zaal al eerder leegloopt om file’s etcetera voor te zijn. Dat is hier echt niet het geval. Meer mensen dan gewoonlijk blijven om nog even te genieten van de muziek.

RECAP

P.s. hier vind jij het fotoalbum van ST8MENT Illuminate The Darkness.

Verdict

Zo, dat was me het dagje wel! Als dit een voorbode voor de rest van het indoor seizoen mag zijn, dan kijken wij met plezier uit naar de volgende feest! ST8MENT Illuminate The Darkness krijgt van ons een regelrechte aanrader. Niet alleen qua DJs, acts en sfeer, maar zeker ook qua locatie. En die volgende editie, die willen wij absoluut niet missen!

Party Reporters voor St8MENT ILLUMINATE THE DARKNESS: Lisa Elders en Dave van Gorp.