Exciting news! Spotify wil eigen apparaten op de markt gaan brengen. Dit blijkt uit een vacature op de website van Spotify. Het gaat, volgens Spotify zelf, om een ‘categoriebepalend’ product in de muziekwereld. Wat zou Spotify nog meer kunnen leveren aan de muziekwereld?

Wat zou het kunnen zijn?

Er gaan verschillende voorbeelden de wandelgangen door. Zo zou Spotify wellicht interesse hebben in het ontwikkelen van een Echo speaker van Amazon, of een Pebble smartwatch en Spectables-zonnebrillen van Snapchat. Dit zijn talloze voorbeelden waar Spotify wellicht wat van af heeft gekeken, om nu met een eigen product te komen. In de vacature zelf gaan ze verder niet in op details van het product.

Volgens de vacature zou het apparaat verbonden zijn met het internet. De voorbeelden, zoals hierboven gegeven, lijken erop dat Spotify een slimme speaker op de markt wil brengen. Maar oordopjes of een koptelefoon zou ook niet misstaan.

Nieuwe manier van Spotify inkomsten

De hardware die Spotify gaat verkopen moet zorgen voor een nieuwe inkomstenbron. Het is al langer bekend dat de streamingdienst het op verkopen van abonnementen niet kan redden. Naast dat de abonnementen niet echt winstgevend zijn, wil Spotify zich ook oprichten als een lifestyle-merk. Bijvoorbeeld het geven van korting op vinyl en het mogelijk maken om concertkaartjes te kopen.

Wij zijn in ieder geval razend benieuwd wat Spotify ons te bieden heeft!