Voor alle liefhebbers van 80’s synth pop sounds vol arpeggio’s en plucky sounds: de nieuwe Netflix serie Stranger Things krijgt een Soundtrack release! En als de geruchten waar zijn, dan kunnen de echte liefhebbers de muziek ook gaan beluisteren vanaf hun oldskool draaitafel.

stranger-things-poster-netflix1

STRANGER THINGS

Stranger Things is een 8 delige serie, die sindskort te zien is op Netflix. Deze bovennatuurlijke science fiction serie speelt zich af in 1983. Alles draait daarbij om de verdwijning van Will Byers, een jong knaapje uit Hawkins, en het verschijnen van Eleven, een jong meisje waar niks van bekend is. Beide voorvallen staan echter niet op zichzelf, maar blijken een gemeenschappelijke deler te hebben in de aanwezigheid van het Ministerie van Energie. Naarmate de serie vorderd, komen de betrokkenen steeds dichter bij de duistere waarheid waarmee ze te maken hebben.

HOMAGE AAN DE 80’S

De serie ademt de 80’s uit. Dat is deels te danken aan de setting waarin het gefilmd is, maar ook zeker door de muziek. Kyle Dixon en Michael Stein van S U R V I V E zijn verantwoordelijk voor een groot gedeelte van deze soundtrack. Initieel zouden deze heren slechts een enkele track aanleveren om te gebruiken in de pitch trailer van de serie. Maar uiteindelijk resulteerde dit echter in een klus om de volledige serie te voorzien van muziek. Naast muziek van S U R V I V E, vind je ook 80’s hits als deze op de soundtrack: Toto – Africa, Foreigner – Waiting for a Girl Like You, The Bangles – Hazy Shade of Winter, Corey Hart – Sunglasses at Night en het veelvuldig terugkerende Should I Stay Or Should I Go van The Clash.

MUST SEE, MUST HEAR

Heb je een Netflix abbonement en houd je wel van wat mysterie en griezelen? Dan is dit een must-see! En ben je liefhebber van die 80’s sound? Check dan ook even de mixtape van DJ Yoda, helemaal in de sfeer van Stranger Things!