De tweelingbroers Jeroen & Martijn Boeren aka Sound Rush timmeren sinds 2015 hard aan de weg en hebben inmiddels een vaste plek bemachtigd in vele line-ups van festivals en events. Zo stonden ze afgelopen jaar onder andere op Q-Base, Decibel Outdoor, Defqon.1 en nog vele andere festivals. Daarnaast werden ze door niemand minder dan Headhunterz gevraagd om in zijn afwezigheid op de Hard With Style podcast te passen. Kortom, twee talentvolle gasten die hun plekje in de Hardstyle scene meer dan verdienen. Voor ons dus de hoogste tijd om de broers eens te onderwerpen aan een interview!

SOUND RUSH OVER THE RETURN OF HEADHUNTERZ, NIEUWE MUZIEK EN MEER!

In afwezigheid van Headhunterz hebben jullie het afgelopen jaar de Hard With Style podcast gepresenteerd. Hoe hebben jullie dat ervaren en wat heeft dit voor jullie carrière betekend?

We voelden ons zeer vereerd toen we de aanvraag kregen om de show te hosten, zeker  omdat we vanaf begin af aan al trouwe luisteraars zijn. Onze insteek was om de show terug te brengen naar de tijd dat Headhunterz deze presenteerde. Dit hebben we geprobeerd door niet alleen de nieuwste ‘hits’ te draaien maar ook terug te grijpen naar wat oudere, soms vergeten tracks. De podcast heeft ons een mooi platform geboden om een nieuwe doelgroep kennis te laten maken met waar Sound Rush voor staat, en daar zijn wij heel dankbaar voor.

Tijdens het evenement ‘The Return of Headhunterz’ hebben jullie samen met Headhuntez jullie nieuwe track gedraaid. Hoe is dit stand gekomen?

In 2007 kwamen wij in aanraking met Hardstyle mede door de muziek van Headhunterz. Om nu 10 jaar later samen met hem een track te mogen maken is voor ons en bijzonder moment. De basis van de track is een opzet die wij nooit volledig hebben afgemaakt. Deze hebben wij aan Headhunterz laten horen waarna we besloten hebben de track samen af te ronden. Het resultaat is een mooie mix van beide stijlen.


Hoe was het voor jullie om op The Return of Headhunterz te draaien?

Het was een bijzonder moment en een mooie mijlpaal in onze carrière. We waren als bezoekers op het eerste Headhunterz evenement in de Ziggo Dome. Dat we nu, 5 jaar later, op dezelfde plek op het podium staan, voelt als een hele eer!

P.s. lees hier ons uitgebreide party report van The Return of Headhunterz!

Naast Headhunterz hebben jullie dit jaar ook samengewerkt met Brennan Heart en Dj Isaac. Met wie zouden jullie graag nog eens de studio in duiken?

Klopt, naast bovenstaande namen hebben we net een track afgerond met Technoboy & Tuneboy, en er komt nog een hele mooie samenwerking met Deetox aan. We zouden nog met heel veel artiesten de studio in willen, maar een daarvan die hoog op ons lijstje staat is Wildstylez. We vinden zijn muziek goed passen bij die van ons en verwachten dat we met een combinatie van beide stijlen een mooie track kunnen neerzetten.

Jullie kunnen je inmiddels wel tot de gevestigde orde binnen de Hardstyle rekenen. Wie zien jullie op dit moment als het grootste talent binnen de scene?

Als we zouden moeten kiezen vinden we dat de gasten van Emphasis lekker bezig zijn. Zij hebben overigens ook de contest gewonnen van The Return of Headhunterz.

Naar welk evenement kijken jullie het meeste uit nu het indoorseizoen weer is begonnen?

We hebben veel zin in Euphoria omdat dat voor ons als thuiskomen voelt. Ook kijken we erg uit naar onze speciale ‘Back To The Roots’ set op Reminder.

Wat was voor jullie het beste festival afgelopen zomer?

Moeilijke vraag, deze zomer was voor ons één groot hoogtepunt met festivals als Defqon.1, Decibel Outdoor, Wish Outdoor en ga zo maar door. Maar als we er echt één moeten kiezen dan is dat toch wel Defqon.1 Australië. Dit was voor ons de eerste keer ‘down under’. Het was een groot gekkenhuis tijdens onze set en we hebben daarna ook nog een surprise feest gegeven bij iemand thuis. Het was heel tof om de dedication van Australische fans te mogen meemaken.

Sound Rush

Wat doen jullie liever, samen in de studio zitten of op het podium staan?

Hier valt niet tussen te kiezen, dus we gaan voor beide. Het voelt als een soort wisselwerking. De ervaring op het podium neem je mee terug naar de studio, en je kan niet wachten om je werk in de studio mee te nemen naar het podium.

Wat doen jullie het liefst om even te ontspannen?

In principe hebben we weinig tijd om te ontspannen haha. Muziek maken en vooral ook luisteren geeft ons de nodig ontspanning en energie.

Als jullie puur naar jullie eigen werk kijken, wat is dan jullie favoriete productie ?

Lastig te zeggen. Onze laatste plaat met Headhunterz maakt ons het meest trots. Maar in elke plaat proberen we zo goed mogelijk onze passie voor hardstyle over te brengen. Om hierin een keuze te maken is voor ons onmogelijk, zolang het publiek die passie maar voelt!

Volg Sound Rush op hun social media

Facebook / Twitter / Instagram / Soundcloud / YouTube