Afgelopen week was het dan eindelijk zover: Het speciale Playstation event van Sony. Na maanden van speculatie over de Playstation 4, zou er uiteindelijk toch een nieuwe Playstation komen?
Of een upgrade van de 4? Al je vragen werden beantwoord. Maar wat werd er nu precies duidelijk tijdens dit evenement.

De Playstation 4

De PS 4 is een fantastisch apparaat natuurlijk. Maar met de moordende concurrentie van Xbox wordt het moeilijk voor Sony om gamers te behouden. Daarom komt Sony met het volgende: Een kleinere Playstation 4 en de Playstation 4 Pro. Waarom wordt er een kleinere versie van de PS4 gemaakt en de Pro? Sony dreigt gamers kwijt te raken aan de PC. De drie jaar oude PS4’s kunnen grafisch de PC niet meer aan. Daarom moet Sony door ontwikkelen. En meegaan met de krachten van de PC. De Pro kan dat bijvoorbeeld. Tevens zal de Playstation 4 PRO al ‘uit of the box’ support krijgen voor HDR, maar Sony zal deze optie ook via een update aan gaan bieden aan Playstation 4 slim en de oude Playstation  4.

Het recht van de sterkste

Sony ontkent daarentegen dat de Playstation Pro een reactie is op Microsofts komende krachtigere Xbox. “Ik zag data die grote invloed op me had”, zegt Andrew House. “Het suggereerde dat er een dip is midden in de cyclus van een console als spelers die de beste grafische ervaring willen, beginnen over te stappen naar de pc. Dat is immers waar ze die beste grafische ervaring kunnen krijgen. We willen die mensen in ons ecosysteem houden.”

Ondanks de refresh van de Playstation 4 valt ook op dat de PS4 Pro geen Ultra-HD Blu-Ray schijfjes kan afspelen. Dit is opvallend omdat Sony’s filmtak een groot voorstander is van het formaat en Sony in het verleden de Playstation 3 aanprees vanwege het feit dat hij reguliere Blu-Ray’s kon afspelen.

Sony heeft geredeneerd dat streaming voor veel gebruikers in 4K resolutie mogelijk moet worden. Wie dat nu wil doen, kan dat via Netflix en Youtube. Het is nog onbekend of Sony ondersteuning inbouwt voor zijn eigen 4K-streamingdienst Ultra, waar gebruikers per film kunnen afrekenen.

Nieuwe toebehoren

Buiten de nieuwe Playstation 4 PRO en de updates naar HDR support, heeft Sony ook enkele nieuwe toebehoren aangekondigd.

ps4-ds4-ctr-01

DualShock 4 v2

Als eerste komen ze met een refresh van de huidige DualShock 4 controller. Deze herziende versie bevat een extra lightbar aan de bovenkant van de controller zelf. Een tweede en misschien wel meest belangrijke update aan deze uitvoering is dat je deze nu met USB kabel kan aansluiten aan je console. Voorheen kon dit natuurlijk ook al om hiermee je controller te syncen met je console en om deze op te laden. Echter als je deze vernieuwende DualShock 4 controller bekabeld aansluit op je console, dan zal deze zich ook echt als een bedraade controller gaan gedragen. Dit heeft dan als voordeel dat de input lag van je controller een stuk lager zou moeten worden.

 

ps4-ps-cam-01

PlayStation Camera

Deze nieuwe Playstation camera bevat meer sensoren die nodig zijn voor de ondersteuning van Playstation VR. De design van de camera en meegeleverde standaard zijn zo gemaakt dat de kijkhoek ervan makkelijker aan te passen is. ook kun je met de standaard de camera bijvoorbeeld direct op je tv monteren.

Platinum Wireless Headsetps4-plat-hs-01

Om alles dan nog af te maken heeft Sony ook nog een nieuwe draadloze “premium” headset aangekondigd. Deze heeft support voor Sony’s eigen 3D audio techniek, en moet je een hoogwaardige 7.1 virtual surround geluid leveren. Deze nieuwe headset zal ook samenwerken met de Playstation VR, maar ook met andere devices werken door middel van de meegeleverde bekabeling.

Meer Info?

Ben jij benieuwd naar de graphics van de Playstation Pro? Check snel het filmpje hieronder.