Het Nederlandse dj-en producerduo Showtek is een klasse apart. Met hun nieuwe track Swipe leveren ze niet alleen een sterke plaat af, maar steken ze ook nog eens de draak met de huidige socialmediageneratie.

Showtek: “‘Swipe’ is een boodschap naar de wereld, die steeds meer gebaseerd lijkt te zijn op uiterlijk en domme selfies. Tegenwoordig is normaal zijn saai en tel je niet meer mee als je niet de status van een rockster hebt. ‘Swipe’ is wat ons betreft een wake-up call en een leuke manier om mensen met andere ogen naar deze ontwikkeling te laten kijken.”

Swipe

‘Swipe’ is naast een plaat met een grappige boodschap ook gewoon een keiharde Electro House-plaat, met herkenbare, satirische songteksten over Instagram-modellen, Tinder en meer. De track werd op 26 augustus uitgebracht en is sindsdien bijna tweehonderdduizend keer gestreamed op Spotify. ‘Swipe’ is tevens op de vijfde plek te vinden in de Electro House-charts van Beatport, na eerder deze maand zelfs op de tweede plek te hebben gestaan.

Showtek bestaat uit de Nederlandse broers Wouter en Sjoerd Jansen en maakte vroeger deel uit van de Hardstyle-scene. Enkele jaren terug maakte ze hun opwachting in de EDM-scene en daar hebben ze inmiddels al grote successen behaald. De singles ‘Cannonball’ en ‘Booyah’ (Top 5 in de officiële UK Singles Charts) groeiden bijvoorbeeld uit tot regelrechte wereldhits.