Liefhebbers van science fiction kunnen hun hart ophalen. Op dit moment zijn er best wel wat science fiction series te bekijken. De een iets meer binnen bereik, de ander net weer een ver van mijn bed show. Hoe zit het met The Expanse?

VERHAALLIJN

The Expanse speelt zich af tweehonderd jaar in de toekomst. Het zonnestelsel wordt al aardig bevolkt door drie groeperingen.
Politie detective Josephus Miller, geboren op ruimtestation Ceres, heeft de opdracht gekregen om de aardse Julie Mao te vinden. Tegelijkertijd gebeurd er een tragisch incident op de ijswinst schip Canterbury, terwijl XO James Holden hulpeloos toekijkt.
Terwijl de spanning toeneemt tussen Aarde en de Mars- kolonie, probeert Chrisjen Avasarala van de Verenigde Naties een naderende oorlog te voorkomen.

De serie is gebaseerd op de boeken van James S. A. Corey en weet een hele mooie setting met verschillende maatschappelijke standen neer te zetten.

DRIE VOLKEREN

De Earthers bestaat uit de rijksten der mensheid. Mensen van adel, goede stand, veel geld en vooral macht lijken het alleenrecht op aarde te mogen hebben. De andere twee groeperingen lijken niet welkom op Aarde.
De Belters, is verreweg de armste groep. De mensen die hier deel van uit maken, zijn in een ruimtestation geboren. Het troosteloze vooruitzicht dat ze waarshijnlijk weinig anders zullen zien, stem ze niet vrolijker. Ze worden fysiek gekenmerkt door lange ledematen en een hele geringe spiergroei, aangezien de aanwezige zwaartekracht miniem is. Op de momenten dat er toch Belters naar Aarde weten te komen, krijgen deze moeite met staan, voortbewegen en zelfs ademhalen.
De Martians worden niet echt zwaar belicht. Het lijken vooral kolonisten, welke een sterk geavanceerde krijgsmacht ter beschikking heeft.

THE EXPANSE – Suspence

Naast de spanningen tussen de drie volkeren, is er ook ruimte voor flink wat mysterie. Wat is er allemaal gebeurd met de bemanning van de Scopuli? Waar komen de mysterieuze Stealth schepen vandaan? Wie zit er achter de vernietiging van de Canterbury?
Ben je benieuwd en wil je hier antwoord op, kijk dan beslist naar de serie!

SEIZOEN 2

Het einde van seizoen 1 heeft ons behoorlijk lang laten wachten op een tweede seizoen. Het mooie is dat op het moment van schrijven, het tweede seizoen net is begonnen.
Op 8 februari komt de tweede aflevering van seizoen 2 beschikbaar. Ideaal dus voor de Netflix binge sessies!

VERDICT

Ondanks dat er geen grote sterren meespelen, zet de cast een mooi resultaat neer. Het verhaal en de setting weten je heerlijk mee te trekken, ook al is het een low budget productie. (Syfy netwerk)
Wat Everybeat betreft een dikke aanrader!

ebXfull pointebXfull pointebXfull pointebXfull point 4 van 5 punten