Aankomend weekend is het eindelijk zo ver. Sensation in de Amsterdam ArenA! Na maandenlang te hebben uitgekeken naar een geweldige dag, komt de gemeente Amsterdam ineens met vervelend nieuws over de veiligheidsmaatregelen! Wat nu?

Veiligheidsmaatregelen

De gemeente geeft duidelijk aan dat het om een signaal gaat ‘wat betrekking zou hebben op het evenement Sensation’. Letterlijk geciteerd zegt de gemeente het volgende:

‘Het signaal past binnen het landelijke dreigingsbeeld, dat al sinds 2013 substantieel is. De driehoek is op grond daarvan reeds extra alert bij grote evenementen, en heeft op basis van het signaal in dit specifieke geval besloten tot extra voorzorgsmaatregelen.’

Om dit even in Jip en Janneke taal uit te leggen, de gemeente heeft een signaal opgevangen van een mogelijke dreiging voor het Sensation feestje. Erg jammer van deze melding natuurlijk. De gemeente gaat daarom extra veiligheidsmaatregelen inschakelen om ervoor te zorgen dat Sensation in goede banen verloopt en er niks gebeurd.

Wat betekent dit voor jou?

Wat betekent dit voor jou als bezoeker van Sensation? Voor Iedere bezoeker zal het zichtbaar zijn dat de gemeente Amsterdam meer maatregelen heeft getroffen. Zo zal iedereen worden gefouilleerd, wordt er op het gebied rondom de ArenA extra controle uitgeoefend en mogen er geen auto’s geparkeerd worden onder de ArenA. Balen natuurlijk, maar zo word er wel een gevoel van veiligheid gecreëerd waardoor de bezoekers zich op hun gemak voelen en kunnen genieten van Sensation.

Welke alternatieven zijn er nu te nemen om naar het festival te komen? Lopen lijkt me moeilijk, tenzij je een weddenschap verliest natuurlijk. Met de fiets is een prima alternatief, mits je in de buurt woont! Gelukkig zijn er rondom de ArenA en het Ziggo Dome tal van parkeergelegenheden om je auto wél te kunnen parkeren.

Laat dit bericht de pret niet drukken, Sensation wordt gewoon geweldig! En vergeet de line-up niet te checken 😉

Veel plezier!