Sennheiser nodigt een nieuwe hoofdtelefoon aan met noise cancellation, de Sennheiser PXC 550 hoofdtelefoon! Geweldig nieuws natuurlijk! Maar wat is dat noise cancellation en beter gezegd, waarom is dat zo bijzonder?

Noise Cancelling

Noise cancellation (vrij vertaald: geluidsannulering) houdt in dat omgevingsgeluid gedempt wordt tijdens het gebruiken van een hoofdtelefoon. Dat wil zeggen dat de hoofdtelefoon het omgevingsgeluid opvangt en een tegengeluid genereert, om ervoor te zorgen dat de drager in alle stilte kan genieten van zijn of haar muziek. Wow!

Sennheiser PXC 550

Bose is een van de eerste fabrikanten van hoofdtelefoons die is begonnen met het invoeren van noise cancellation daarin. Sennheiser zet daar een concurrerend product tegenover! Met de PXC 550 Wireless laat Sennheiser haar klasse zien. Het is een over-ear model (een model wat dus over je horen heen zit, logisch) en weegt slechts 227 gram en heeft drie ingebouwde microfoons! Kan het nog beter denk je nu waarschijnlijk? Ja dat kan, de hoofdtelefoon heeft volgens Sennheiser een accuduur van maar liefst dertig uur!

Bose introduceerde met haar QuietComfort 35-model een hoofdtelefoon met noise cancellation en een accu van twintig uur. Sennheiser claimt een hoofdtelefoon te hebben met dezelfde specifiacties en een nog betere accu, waardoor je dus nog langer kunt genieten van je muziek!

Instellingen van de PCX 550 kunnen aangepast worden door spraakbesturing. Dus door middel van je stem, verder heeft de hoofdtelefoon aan de oorschelpen een touch control panel ingebouwd. Waardoor er ook de instellingen aangepast kunnen worden. Vanaf midden juli is dit prachtige apparaat te verkrijgen. Volgens diverse bronnen komt de prijs van deze beauty op ongeveer tussen de 350/400 euro. Een definitieve prijs is echter nog niet gegeven.

Let wel op, dit soort hoofdtelefoons zijn niet gemaakt om mee te draaien maar om jouw rust te geven wanneer jij naar je favoriete album, podcast of serie luistert terwijl je in een luide omgeving bent. Denk bijvoorbeeld aan het openbaar vervoer of een vliegreis.