Sand City aka het ‘Beach Event’ is voor mij een feestje met een bepaald gevoel. Het was altijd een lokaal evenementΒ in eigen dorp. Echter moest de organisatie afgelopen jaar noodgedwongen uitwijken naar een nieuwe locatie, waar ze de pech kregen dat daar de bekende hagelstorm van afgelopen jaar overheen kwam waaien… Dit jaar vind het event weer plaats in Veldhoven, voor haar tiende editie of misschien beter gezegd weer hun eerste? Want op deze nieuwe locatie kan de organisatie grootser uitpakken en eerlijk gezegd, verdient het feest dit ook. Sand City back where it belongs! Wij maken ons op voor een weekend gevuld met sport, muziek en gezelligheid!

SAND CITY BACK WHERE IT BELONGS!

Met drie dagen voor de boeg is het belangrijk dat er goed gegeten wordt, en dat begint met de BBQ voor de vrijwilligers en sponsoren.
Dit is een gezellige aangelegenheid voorzien van een lekkere stukje vlees, een biertje en achtergrondmuziek gedraaid door Pieter Lepelaars.

Na het eten is het tijd voor ontspanning en is de entree ook opengesteld voor iedereen die maar wil komen. Mensen hangen gezellig bij de bar of op het VIP deck, ze staan te genieten van klanken van Mr Moto en Dominic Graat. Lekker bij de ondergaande zon, erg mooi om te zien!SAND CITY BACK WHERE IT BELONGS

Mr Moto is een lokale band, welke ik niet eerder kende maar ik moet zeggen dat de heren wel weten wat ze doen!
Dominic draait lekker allround en weet het publiek goed op te zwepen met zijn combinatie van bekende meezingers, tot het wat ruigere werk waar wij als Hard Dance liefhebbers vrolijk van worden πŸ˜‰

Zaterdag 22 juli

Dit zie ik eigenlijk als de eerste officiΓ«le dag van het festival. Hoe gezellig het gisteren ook was, vandaag gaat het er pas echt aan toe.
Zo wordt er overdag flink gesport en vanavond gaat het dak eraf, want dan is het feesten geblazen!

Sport

om 11 uur begint het standvoetbal, verdeeld over 3 velden met meer dan genoeg teams vergezeld door een lekker zonnetje, vrienden en fans. Wat wil je nog meer? Er wordt niet alleen gesport maar ook gezellig gekletst onder het genot van muziek en een drankje.
In de middag zijn er de finales en natuurlijk ook de prijsuitreiking. Dit mag gezien worden als een geslaagde eerste sportdag!

SAND CITY BACK WHERE IT BELONGS

Het veld wordt afgeruimd en het podium wordt omgetoverd tot een DJ booth, want om 17:00 zal daar de eerste act staan.
Ik besluit even naar huis te gaan, om even op te frissen, en daarna vlug weer terug voor de avond πŸ™‚

Indeling

Ondanks dat de weergoden niet veel goed voorspellen straalt het zonnetje nu nog volop! Het is inmiddels half zeven dus wij doen eerst even een rondje terrein onder het genot van wat klanken van Miss Bont Beats.

Het terrein van Sand City is groots opgezet met in het midden een grote (je raad het al) zandvlakte. Hierop worden overdag de sporten gespeeld en kan er s’avonds gedanst worden.
Vanuit de entree gezien, is het terrein als volgt opgedeeld. direct naast de ingang, ligt de EHBO, aan de rechterzijkanten en hoek staan de eet stands, met genoeg keuze. Zo kun je onder andere het vertrouwde worstenbroodje scoren, de Freakandel (zelfs een met discodip), Willy Nacho’s, een frietje en meer. Hiernaast staat de bekende No Fear Energy bus gevolgd door de MainStage, welke erg mooi neergezet is, als echt piratenschip! Ik moet zeggen dat voor een lokaal festival ik erg onder de indruk ben van dit schip, mijn complimenten!!

Links van het schip staat het grote VIP deck met daaronder de bar, gevolgd door de toiletten, hieronder staat de Cocktail bus (je hebt hem vast en zeker al ergens gezien). en als laatste Hartslag, een Escape Room van de Nederlandse Hardstichting. Die gaan wij dit weekend zeker nog even doen!
Dan naderen we de entree weer maar daar is nog een kleine ruimte met lockers, en last but not least, de ingang naar The Beachclub! De indoor tent waar vanavond het feest voor ons los zal gaan 😎

Feest zaterdagavond

Tijd voor de eerste act op onze agenda, de Rubberen Schuimboten. Zij hebben een aantal fans meegenomen zo lijkt, en dat is alleen maar goed voor de sfeer, want er wordt al direct lekker meegedanst door een groepje mensen. Oke, wij kende ze nog niet, maar de heren proberen een leuke act neer te zetten, voorzien van de nodige attributen om het feest echt aan de gang te krijgen, van strandballen tot partykanonen en zelfs een, je raad het al, rubberen boot!
Wij scheppen nog snel ff een luchtje, want het is warm in de tent en maken ons op voor de Lampegastuh.

SAND CITY BACK WHERE IT BELONGS

We zagen ze eerder dit jaar op Elsom Open Air, waar het er lekker aan toe ging en zijn dan ook zeer benieuwd wat het duo vandaag (en morgen) brengt. Ze draaien en lekkere mengelmoes van de hitjes van nu en toen in een jasje en maken fijne uitstapjes naar andere genre, de heren laten ook de hardere stijlen gelukkig niet onberoerd! Dit was toch wel ff lekker hoor!
Na dit duo gaan wij nog even adem halen op het VIP deck want daarna blijven wij in de tent.

Aangekomen op het deck staat Miss Faith achter de tafels. Deze mooie blondine weet met haar zomerse beats het publiek goed te entertainen. Misschien niet helemaal ons ding maar wel lekker onder het genot van een drankje! Ondertussen wordt er afgewisseld op het podium door Vato Gonzales en besluiten wij langzaamaan terug te gaan naar The Beachclub.

Aangekomen wordt er hier ook gewisseld en kunnen wij gaan horen wat The Hypocryte ons gaat brengen. Dit is de nieuwe act van Dominic Graat die we gisteren al hoorde spelen. Met deze act weet hij het publiek erg goed te bespelen met zijn mix van meezingers en bekende tracks in een ‘nieuw’ jasje en ook hij spreekt de hardere stijlen goed aan waar het publiek echt van smult!
En dan is het tijd voor het duo waar wij natuurlijk naar uitkeken, de vrienden van Plug ‘N Play!

SAND CITY BACK WHERE IT BELONGS

Deze thuiswedstrijd van de heren wordt eigenlijk al met 1-0 gestart, en Robbert en Piet kennende gaan ze dit alleen maar vergroten πŸ˜‰

De tent juicht van enthousiasme bij de aankondiging van Plug ‘N play. Dit zijn natuurlijk veel fans en bekende van het duo, maar toch, erg mooi om te zien! Collega Dennis (die wat later kwam) staat met een glimlach van oor tot oor wanneer ze hun versie van de game boy klassieker Tetris draaien welke ook door het publiek wordt opgeslurpt! Ook de Hardstyle versie van Liever te dik in de kist weet het goed te doen. Dit is natuurlijk een knipoog naar morgenavond want dan staat John de Bever hier zelf in de tent. Hoe hard het duo ook gaat, het publiek gaat mee, en wij, ook wij kunnen hierop natuurlijk niet stilstaan! Met als klap op de vuurpijl nog een kwartier back to back met DJ Pulse! Wat een mooie afsluiter van een topavond! Wauw 😎

Zondag 23 juli

Vandaag gaan Dennis en ik samen en besluiten we ook om direct de hele dag te blijven, er is hier immers genoeg te beleven.

Sport

Op deze dag staan er meerdere soorten strandpoort op het programma, en staan niet 3 maar 6 velden vol met teams. Zo wordt er vandaag volleybal, tennis en voetvolley gespeeld. Het lijkt vandaag nog drukker dan gisteren met sporters, en ook nu zijn er weer genoeg fans aanwezig om iedereen aan te moedigen.

Het is vandaag niet te warm, maar wel lekker, op een buitje na geen probleem. Richting het einde van de middag worden de finales gespeeld en zijn daar de prijsuitreikingen onder het genot van een biertje. Er blijven veel mensen op het VIP deck hangen, gezellig buurten als vrienden onder elkaar.

Hartslag

Wij besluiten nu eindelijk die escape room van de Nederlandse hardstichting te doen. Twee van ons hebben al enige ervaring als het gaat om Escape Room’s dus wij hebben er zin in! Zonder al te veel te verklappen, komt het er hier op neer dat jij zo snel mogelijk een aantal opdrachten moet uitvoeren in een kleine omgeving, met een DJ als thema. Erg leuk neergezet, en tof om te doen, een aanrader!
Hierna krijgen we nog wat info over wat de Nederlandse Hardstichting precies doet en is er een foto momentje πŸ™‚

SAND CITY BACK WHERE IT BELONGS

Feest zondagavond

Met de muziek van Oliver San & Tom Blox op de achtergrond besluiten wij wat te eten en even onze benen wat rust te geven. Ondertussen wordt er nog wat gespeeld in het zand door wat kinderen. Het is inmiddels 18:00 en wij doen nog maar eens een rondje om te kijken bij de artiesten. Bij Dominic staan al wat mensen maar het is nog niet super druk, ook wel begrijpelijk, het is nog vroeg. Wanneer we bij Addyhaddy ft. partynase aankomen, wordt net de limbo ingezet, begeleid met wat zomerse house staan een aantal mensen klaar om mee te mogen doen met de limbodans. Om het feest compleet te maken, deelt de act een presentje uit aan iedereen de er ‘goed’ onderdoor komt. van jong tot oud, iedereen doet gezellig mee πŸ™‚

Wij besluiten om vanaf het VIP deck toe te kijken, en langzaamaan wordt er gewisseld op het podium naar de volgende act, Dansado & de feestneger. Zij gooien direct de muziekstijl om met hun mix van opzwepende beats! Een waar feest op de MainStage.
Wij lopen intussen even terug naar de Beachclub om te kijken hoe het er daar aan toe gaat. Nou lekker druk, hier willen de mensen duidelijk meezingen met Ferry de Lits. En dat wordt ook uit volle borst gedaan!
Dominiek pakt het stokje vervolgens weer over en het publiek feest gewoon door. Het ene na het andere feestnummer komt voorbij, entertainment voor jong tot oud.

Wij gaan nog even naar buiten om een stukje van de Dirtcaps mee te krijgen, echter is het weer nu echt omgeslagen en besluiten wij al snel terug naar de tent de gaan, waar we lekker droog kunnen staan… Vanwege dit weer besluit de organisatie dan ook de rest van het programma aan te passen en de main te sluiten, we gaan met z’n alle lekker knus door in de tent!

SAND CITY BACK WHERE IT BELONGS

Tijd voor John de Bever, deze rasartiest heeft het publiek direct mee, inclusief de burgemeester, iedereen zingt mee! Erg mooi om te zien. Na john spelen de Lampegastuh en die zetten de tent op zijn kop met hun verkorte optreden. Ook wij gaan lekker los, want de heren knallen er weer een paar lekkere Hardstyle tracks doorheen. Jammergenoeg is de set voorbij voordat we het weten maar dan kunnen wij eindelijk Rapper Sjors live zien.

SAND CITY BACK WHERE IT BELONGS

Of het nu je ding is of niet, het is erg vermakelijk om naar te kijken. Het jongere deel van het publiek doet goed mee, en Sjors heeft er zelf ook duidelijk zin in! Begeleid door Dominic komt er in rap tempo het ene na het andere nummer van Sjors voorbij. Na zijn optreden draait Dominic verder, en sluit zo de avond waardig af! Nog een uurtje gevuld met meezingers, feestnummers en ook weer wat tracks van de hardere genres, alles komt voorbij, een en al gezelligheid vanavond!

P.s. hier kun jij onze foto’s van het weekend terug kijken!
Zorg dat jij die vriend / vriendin tagt πŸ˜‰

Verdict

Sand City heeft met haar 10de editie een stempel gedrukt! De organisatie laat zien dat het in Veldhoven thuishoort en dat Sand City echt een festival is. Van de mooie MainStage tot de Beachclub, details als palmbomen, de cocktail bar en de ruime setting merk je dat hier echt met oog op de toekomst is gewerkt. Ondanks het weer, waar de organisatie goed op in heeft gespeeld, beoordeel ik Sand City als een zeer geslaagde editie en zijn wij er volgend jaar zeker weer bij! Want dit feestje wil je als Veldhovenaar echt niet missen!