Muzieksite Soundcloud staat te koop! Heb jij 1 miljard over, en wil je investeren in een streamingdienst? Dan is dit je moment. Volgens nieuwssite Billboard is dat namelijk het prijskaartje dat er aan gehangen is.

Soundcloud staat te koop

SoundCloud is in 2007 geboren als kind van Alexander Ljung en Eric Walforss, die momenteel werkzaam zijn als CEO en CTO. Met de komst van Deezer in de US, en het steeds groter wordende aanbod aan on-demand diensten aldaar, lijkt dit het juiste moment te zijn om Soundcloud in de etalage te zetten.

Kritische tongen verwachten echter niet dat het gevraagde bedrag van 1 miljard haalbare kaart is. En of het bedrijf überhaupt verkocht gaat worden. Het is namelijk ook een mooie truc om zo een waarde aan je bedrijf te kunnen koppelen.

Soundcloud Go

4 maanden geleden introduceerde Soundcloud een betaalde versie van hun streamingdienst: Soundcloud Go. Via deze dienst kun je:

• Meer content, inclusief de grote hits, de laatste tracks, podcasts, aanstormende hits en meer. Alles op 1 plek.
• De mogelijkheid om offline te kunnen luisteren.
• Een reclame vrije streaming, zonder hick ups.

Echter valt het aantal abonnees (in vergelijking met de gratis gebruikers) momenteel nog wat tegen, zeker in vergelijking met een Spotify, Apple Music en Tidal.

Kritiek

Soundcloud zit sowieso al enkele maanden in zwaar weer. Ondanks dat Twitter recent nog 70 miljoen in de online dienst stopte, kamt het nog steeds met een negatief imago, met name gevoed door de controverse rondom hun copyright systeem. Het platform was initieel geliefd onder vele artiesten. Maar door de verscherpte copyright checks zien vele artiesten hun eigen content geflagged worden in verband met copyright claims vanuit hun eigen platenmaatschappijen.

We zijn daarom enorm benieuwd of er echt wel een overname komt. Maargoed, zeg nooit nooit. Wellicht dat het ook mogelijkheden bied voor 1 van de andere grote streaming diensten.