2 weken geleden veraste Pioneer DJ ons met de aankondiging van de Interface 2. Dit is een geluidskaart waarmee jij timecode kunt draaien via RekordBox DVS. Hoe dat nu precies werkt, lees jij in de review.

PIONEER DJ INTERFACE 2

Eindelijk heeft Pioneer de laatste telg als het gaat om DJ gear uitgebracht, een DVS systeem. Zo heeft Pioneer nu alles binnen eigen stal om jou als DJ te kunnen voorzien.

Eerste indruk / What’s in the Box!?

Wanneer ik de doos openmaak, ben ik natuurlijk vol verwachting. Ik heb ervaring met DVS systemen zoals die van Native Instruments. Zou Pioneer hier enigszins van in de buurt weten te komen? Snel de doos open maken, en de box eens aan de tand voelen!

Dankzij zijn volledig metalen constructie voelt de Interface 2 erg solide aan! De aansluitingen liggen verzonken en de ground knop is zo ontworpen dat deze met geen mogelijkheid de moer kan losraken of kan afbreken! Build like a tank, dus absoluut road proof! Deze is duidelijk ontworpen met de gedachten dat de Interface 2 op pad zal gaan, en je weet, dan kunnen dingen nog wel eens sneuvelen, maar ik ben ervan overtuigd dat de Interface 2 de ergste rampen makkelijk overleeft!

In de doos vind je naast de interface, een Adapter (stroomvoorziening), tulp kabels, usb kabel en 2 timecode vinyls. Als laatste is er ook nog een RekordBox DVS licentie aanwezig, wel zo handig uiteraard 😉

Aansluitmogelijkheden

Zoals je mag verwachten, zitten er niet veel aansluitmogelijkheden op de Interface 2. Dit is ook niet nodig aangezien deze er niet meer dan voor zorgt dat jij jouw timecode signaal naar je PC of Mac krijgt en daarna het audio signaal naar je mixer. Dus, je krijgt 2 ingangen, welke je kunt switchen tussen phone en line. Mocht je de Interface met CDJs i.p.v. vinyl willen gebruiken, dan kan dat dus ook. Hiernaast heb je 2 uitgangen welke je naar je mixer geleid. Het kastje komt dus letterlijk tussen de uitgang van jouw draaitafels en je mixer.
Als laatste is dar nog de USB aansluiting waarmee je de verbinding tussen het timecode vinyl en RekordBox DVS bewerkstelligt, zodat je op je computer de interface als geluidskaart kunt selecteren.

Simpel as that!

Deze diashow vereist JavaScript.

In Gebruik

Simpel, je start RekordBox DVS, kiest te Interface 2 als geluidskaart en in principe ben je ready to go. Naald op het vinyl, cue-en en gaan, net als vroeger, echter is je platenbak nu digitaal geworden. Dat is wel een stuk gemakkelijker zoeken, zeker als je toch al je bibliotheek in RekordBox hebt staan omdat je geregeld met CDJ’s draait. Juist dan is deze optie thuis erg leuk!

Digitaliseren

Ook is het mogelijk de interface zonder tijdcode te gebruiken. Als je hem op je computer aansluit kun je de in- en uitgangen van de geluidskaart selecteren in je audioprogramma. Zo kun je dus de interface gebruiken om je vinyl te digitaliseren en heb je geen mixer met Phono pre-amp nodig.

Geluidskwaliteit

Hier valt niet veel over te zeggen, die is gewoon goed! Er zit een goed klinkende DAC convertor in en kan zelf tot 96khz verwerken! Ik heb in mijn testen niets kunnen waarnemen van bijgeluid of iets degelijks, wel vind ik het timecode signaal erg hard klinken (direct vanaf de naald) Maar dat is bij bijvoorbeeld Traktor ook zeer luid.

INTERFACE 2

Verdict

De Interface 2 is een erg mooie toevoeging aan de Pioneer DJ lijn. Hiermee maken ze hun line up in mijn ogen kompleet. Oké, de meeste hebben hem misschien niet nodig, maar heb jij een oude mixer of eentje die niet compatible is met RekordBox DVS dan is dit een must have voor jou!