Zo hadden we afgelopen week nog Pioneer DJ’s HDJ-X5BT onder handen. Nu is het de beurt aan Pioneer DJ’s on-ear headphones: de Pioneer DJ HDJ-S7. Wederom een enorm fijne headset. Waarom? Dat lees je verderop!

PIONEER DJ HDJ-S7

In een markt waar Pioneer Dj leidend is, is het mooi om te zien dat het bedrijf zichzelf elke keer blijft doorontwikkelen. Ze voorzien in alle typen gear die een dj nodig heeft. Of je nu een groot of klein budget hebt. Dit houdt de DJ’s tevreden en de concurrentie op afstand. Echter was dit laatste wat lastiger in geval van de on-ear headphone markt. Want daar zitten de heren van Sennheiser met hun HD-25 op een troon. Tot 2014..

In 2014 bracht Pioneer DJ namelijk hun HD-25 concurrent uit: de Pioneer DJ HDJ-C70. Ik was daar destijds groot fan van. Eindelijk een variant op de Sennheiser die toch wel aanzienlijk lekkerder zit. Zeker als brildrager is dat altijd weer een uitdaging.

Nu een paar jaar later is daar dan de opvolger van: de Pioneer DJ HDJ-S7. Buiten dat de naam van de unit nu helemaal geïntegreerd is in de rest van de headphone reeks, is er meer op te merken aan dit nieuwe werkpaard.

EERSTE INDRUK

Een eerste indruk begint natuurlijk bij de unboxing. En die is zoals we inmiddels gewend zijn van Pioneer DJ. Een mooie doos waarin de Pioneer DJ HDJ-S7 netjes gepresenteerd zit. Wat opvalt is dat deze tevens verpakt zit in een nette transport case. Je krijgt dus ook direct bescherming mee voor als de HDJ veelvuldig buitenshuis gebruikt wordt. Je HDJ is hiermee dus altijd goed beschermd.

Naast de hoofdtelefoon, treffen we ook een tweetal kabels aan. Je kunt de HDJ gebruiken in combinatie met een klassieke krulsnoer, maar er is ook een recht snoer beschikbaar. Uiteraard is het aan jezelf waar je voorkeur naar uit gaat. Van die laatste ben ik erg gecharmeerd. Vroeger wilde ik altijd een krulsnoer. Dat maakte me flexibel in de DJ booth wanneer ik naar mijn platentas greep, ergens in de hoek van een booth. Maar aangezien ik me niet meer omdraai om platen te pakken (wat een opluchting die SD kaarten) , beweeg ik zo heel veel meer op en neer.

In het verlengde van de snoeren, wordt er ook een jack naar mini-jack adapter meegeleverd. Zo kun je zowel op een kleine als grote jack aansluiting werken.

Wanneer ik de hoofdtelefoon vast pak, valt gelijk op dat deze degelijk is gebouwd. De combinatie van kunst en rubber (hoofdband) geeft hem een solide feel. Qua gewicht zorgt dit ook voor wat body. Je merkt duidelijk dat dit goed in elkaar zit, zonder lomp zwaar te worden.

IN GEBRUIK

Ik heb de Pioneer HDJ-S7 uitvoerig getest in diverse omgevingen. Uiteraard in de studio tijdens het draaien van een setje en op pad in een pompende kroeg. Maar ook achter de Mac tijdens het editten van video’s en audio is hij veelvuldig ingezet. Tijdens al deze momenten vielen mij 3 zaken zeer positief op:

  • De HDJ-S7 klinkt ongekend lekker. Ik heb nergens het idee gehad dat klanken zijn aangedikt. Het geheel is erg neutraal, maar vooral ook helder. Geen overbodige luxe als je aan het mixen of luisteren bent. Ok, het is een DJ headphone, maar ik zou hem zeker ook inzetten voor aandachtig studiowerk. En met een bereik tot 40.000Hz, zal hij nooit tekort komen om het menselijk gehoor te geven wat het nodig heeft.
  • De isolatie van de schelpen werkt boven verwachting goed. Het blijft natuurlijk een on-ear headphone. Die hebben nog weleens de neiging wat geluid van buiten toe te laten (althans, in mijn geval). Daar heb ik bij de HDJ-S7 geen last van. Wat het luistergenot ten goede komt. Maar ook een DJ omgeving het voordeel geeft dat je je kunt concentreren op de voorbeluistering.
  • De HDJ-S7 zit lekker op mijn hoofd. Sommige hoofdtelefoons hebben nogal eens de neiging te gaan klemmen. Daar heeft deze geen last van. Een luxe voor iemand met een bril op z’n hoofd.

BOUWKWALITEIT

De Pioneer DJ HDJ-S7 is een degelijke headphone. Hij is ontworpen om tegen een flinke stoot te kunnen. Military grade degelijkheid zullen we maar zeggen. Een tactiek die je ook terug ziet in de HDJ-X modellen. Ook ik ben, met goedkeuring van onze vrienden bij Pioneer DJ, aan het buigen geslagen. En ook tijdens het draaien is er niet softy mee om gegaan. Maar ondanks alle mishandelingen, is de HDJ-S7 nog helemaal in tact.

Bij dit soort headphones gaan de kussens en kabels er als eerste aan. En daar is op ingespeeld. Mocht het nodig zijn, dan kun je dat ook los aanschaffen, zodat je niet direct een nieuwe headphone hoeft te kopen.

Deze diashow vereist JavaScript.

VERDICT

De Pioneer HDJ-S7 is een fijne on-ear hoofdtelefoon met een enorm frequentiebereik. Er is nergens een overdreven aangedikt frequentiegebied, waardoor hij ook nog eens een enorm eerlijk geluidsbeeld geeft. Dit maakt hem geschikt op het podium, maar ook in de studio.

Graag had ik gezien dat beide schelpen konden draaien, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat dat eigenlijk meer past bij over-ear modellen die je in je nek legt. Dat is met een kleine on-ear niet echt aan de orde. Deze keuze komt de constructie wel ten goede in ieder geval.

Voor mij is de Pioneer DJ HDJ-S7 een waardige opvolger van de C70, of je oude vertrouwde HD-25. Ben je in de markt voor een nieuwe on-ear headphone en vind je on-ear niet erg of juist prettig, dan raad ik je echt aan om deze eens aan de tand te gaan voelen!

Prijs en beschikbaarheid

De Pioneer DJ HDJ-S7 is inmiddels verkrijgbaar bij alle Pioneer DJ dealers voor een prijs van 199,- euro. Hij is verkrijgbaar in het zwart en wit.

Socials

Volg Pioneer DJ op de volgende kanalen om volledig bij te blijven met de ontwikkelingen:

Facebook / Youtube / Twitter / Instagram / Google+