Pioneer DJ bracht een tijdje terug de mk2 variant uit van de DJM250. De eerste versie is ruim 2 jaar mijn bedroom mixer geweest, daardoor was ik zeer benieuwd naar zijn opvolger. Of de DJM250MK2 een upgrade waard is, lees je in onderstaande review.

REVIEW / PIONEER DJ DJM250MK2

De eerste indruk is altijd het beste zeggen ze, nou dan heb ik goed nieuws, de MK2 ziet er niet alleen beter uit moet voelt ook beter aan dan zijn voorganger. De metalen behuizing, de minder brede bovenplaat, en de knoppen en faders, alles voelt beter aan zoals je van Pioneer mag verwachten.

Persoonlijk vind ik het kleurenschema ook beter, geen tweekleurige deckplate meer maar gewoon solide zwart. Dat sluit dus ook beter aan bij de rest van je gear.

Indeling

De DJM250MK2 is traditioneel opgebouwd, 2 mix kanelen met ieder een 3bands eq (welke volledige kunnen killen) met daartussen de EQ lichten. Beide kanalen hebben een filter welke is te beïnvloeden met de parameter knop.

links vind je de line in, zo krijg je de optie om een derde kanaal te gebruiken. Handig om bijvoorbeeld je telefoon of PC / Mac te gebruiken. Let op, je kunt wel alleen maar het volume regelen, geen equalising dus.
Daaronder vind je de instellingen voor de microfoon, hiervan kun je naast volume ook nog de klankkleur instellen.

Aan de rechterzijde vind je het master volume met daaronder de headphone settings, let op de mixer heeft geen split EQ.

Aan de voorzijde vind je natuurlijk de crossfader, we hebben het hier over een Magvel, welke instelbaar is op 3 standen en zelfs reverse te gebruiken is. De scratch liefhebbers, kunnen met deze mixer dan ook zeker goed uit de voeten.

DJM250MK2

Aansluitmogelijkheden

Je hebt de keuze uit een phone, line of USB input per kanaal. Dit geld ook voor de aux in. Hiernaast krijg je 1 microfoon ingang, en 2 master outs, een tulp variant en 1 XLR. let op, geen booth dus, maar nu denk ik dat je die in je slaapkamer ook niet zult missen 😉

Als laatste is daar natuurlijk nog de hoofdtelefoon aansluiting, en wat daar erg fijn is dat het er twee zijn, zo kun je dus lekker back to back mixen of wanneer je jouw adapter kwijt bent de andere aansluiting gebruiken.

USB

Wat deze mixer nu zo bijzonder maakt ten opzichte van zijn voorganger, is het feit dat er een volledige geluidskaart in zit! Zo kun jij hem dus gebruiken om digitaal te mixen, via b.v. Rekordbox DJ. of zelfs met DVS aan de slag kunt gaan! Maar ook kun jij direct vanuit de mixer je mix opnemen op je computer, ideaal toch!?

Let op, wanneer je hem met DVS wilt gaan gebruiken, dien je nog wel zelf de vinylplaten aan te schaffen.

Geluidskwaliteit

De mixer gaat in tegenstelling tot zijn grotere broers tot 48KHZ, maar eerlijk gezegd zul je daar in praktijk niks van merken. Zolang je niet op een groot clubsysteem draait, hoor je geen verschil. En eerlijk in mijn testen, vond ik hem bijzonder goed klinken!

Ook de filters zijn erg goed van geluid. En zeker in combinatie met de nieuwe parameter knop erg bruikbaar! Ik zou hier zonder probleem een avond op kunnen draaien, zonder dat ik echt een effectenbank zou missen.

Verdict

Al met al kan ik je de DJM250MK2 vol lof aanraden. Met zijn compacte vorm, fijne filters en ingebouwde geluidskaart is dit echt een top keuze voor jouw bedroom setup!