Een maand geleden verscheen er op Facebook een Club X evenement. Het is een officieel reunie feest voor iedereen die de voormalig hardcore tempel in Wuustwezel heeft bezocht (of wou bezoeken)!
Menig hardcore liefhebber is er weleens los gegaan: Club X! De feestlocatie aan de rand van de Belgisch-Nederlandse grens heeft een legendarische status. De feesten waren ongeevenaard, de muziek was vooruitstrevend en de DJ’s waren toen al helden.

Geschiedenis Club X

In 1993 opende de club voor het eerst haar deuren. Wuustwezel werd op de kaart gezet door deze dancing. Het was de eerste locatie waar uitsluitend harddance gedraaid werd. Elk weekend waren er duizenden jongeren uit alle streken, die afreisden naar de dancing. Platenridders als DJ Yves (resident van 1996-2000), DJ Rob (resident van 1996-2000) en de Darkraver (graag geziene gast/meubilair/stamgast) brachten sounds die nog niet eerder gehoord waren. Club X groeide zo uit tot een van de grootste clubs in de Benelux. Maar naast de club, ontstond er ook een heus radiostation (Channel X), een CD reeks, merchandise en grootschalige feesten (in samenwerking met ID&T).

Helaas moest Club X, naar aanleiding van een razia in 1995 en een daaropvolgende jaren lange juridische procedure met het Belgisch gerecht, noodgedwongen in het jaar 2000 haar deuren sluiten. Veel liefhebbers verloren daarmee hun vaste uitgaansstek.

Reunie

Nu, vele jaren later, is het tijd om de draad op te pakken! Op 1 oktober zal op nog geen halve kilometer afstand van het originele pand een reunie plaats. Jaiselings Royal Palace in Wernhout zal het décor zijn van een grootse reunie (check de impressie foto’s hieronder!). Hier kun je even een nacht terug naar “The Good Old X-days”. De grootheden van toen zullen de dikste klappers meenemen, geheel in X style. Zo komen onder andere residents Rob & MC Joe en Yves langs, en is uiteraard ook Darkraver weer van de partij.

Naast de classics is er ook ruimte voor de nieuwe generatie Freestyle DJ’s. Denk hierbij aan Clayton Cash, Dustin Hertz, Ricardo Moreno, Orphan en meer. De line-up is nog in ontwikkeling. En zodra deze compleet is, zijn wij er als de kippen bij om het aan je te melden!

Belangrijke info

Waar: Jaiselings Royal Palace,  Wernhoutseweg 181, 4884MC, Wernhout, Nederland

Tickets: early bird – uitverkocht, regular – 30 euro

De volledige info is terug te lezen op Facebook & Club-X.org.

Deze diashow vereist JavaScript.