Mixvibes heeft een bericht de deur uitgedaan met een update over Remixlive. Het leuke pakket dat je laat spelen met wat samples op de iPhone of iPad.
Wat wil het feit? Ze hebben nu ook een versie voor Mac ontwikkeld en daaraan wat leuke extra’s toegevoegd.

Primaire functies

Met RemixLIVE is het dus mogelijk om live te performen. De interface blinkt uit in zijn eenvoud.
Denk aan een gridview waarin je makkelijk samples klaar kan zetten, af kan spelen, bewerken met effecten en tempo wisselingen kunt bewerkstelligen.
Als gebruiker krijg je de beschikking over 6 gratis sample packs, waarvan 3 kant en klaar geïnstalleerd. In het totaal zijn er 13 sample packs te verkrijgen via de App store.
Mijn eerste idee; het lijkt op de Maschine software van Native Instruments, minus de sequencing.

Remixlive Mac versie

De Mac versie heeft wat extra’s. Zo kun je het sample grid aanpassen naar eigen wens en krijg je de beschikking over een EQ sectie welke van gelijkwaardige kwaliteit moet zijn als de EQ rotaries op een Pioneer DJM mixer.
Naast dat deze software als stand alone te gebruiken is, krijg je de beschikking over een AU/VST versie.
Dit houdt in dat je de live performances vanuit de DAW naar keuze kunt opstarten en bewerken.

Nu ook met MIDI

De Mac versie biedt ook de mogelijkheid om MIDI controllers aan te sluiten en deze middels MIDI Learn te configureren naar eigen wens. Dat dit voor leuke dingen kan zorgen hoeven wij niet meer te zeggen. Het filmpje hieronder met de Livid BASE2 controller spreekt boekdelen.

Hoe dit allemaal werkt, weet ik nog niet. Wat ik wel weet is dat ik dit binnenkort maar al te graag onder de loep neem! En gelukkig mogen wij een review doen. Nu we het over reviews hebben, heb jij onze review van Mixvibes Cross al gelezen?

Video

Hieronder kun je de kleine introductie video bekijken.