De Reloop Mixon 4 is het nieuwe paradepaardje van de Duitse fabrikant in Dj Gear. Deze 4-kanaals controller is volledig ontworpen voor en met Serato DJ en richt zich op het hogere middensegment van de digitale DJ. In de productomschrijving geeft Reloop aan dat het een professionele controller is, die je plug ’n play kunt gebruiken met zowat ieder device. De mogelijkheden zijn eindeloos. Inmiddels is deze controller al een tijdje op de markt en is het dus hoog tijd om hem eens stevig aan de tand te voelen.

Reloop Mixon 4

Reloop is een fabrikant van Dj gear welke afgelopen vorig jaar zijn 20e verjaardag vierde. Ze zijn vooral bekend van hun CD spelers, Dj controllers, mixers en koptelefoons maar maken ook studiomonitoren, audio interfaces en meer. Centraal daarbij staat altijd een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het bedrijf richt zich dan ook voornamelijk op het middensegment van de markt.

Features

De Reloop Mixon 4 is speciaal ontworpen voor twee verschillende Dj softwarepakketen, te weten Serato en Algoriddim DJay Pro. Doordat beide fabrikanten meegewerkt hebben met de ontwikkeling van de controller is het aansluiten een kwestie van plug ’n play. Geen mapping, geen gedoe. De controller bevat een slot waarin je jouw iPad gemakkelijk in kunt steken wanneer je met de iOS app Djay PRO draait. Wil je echter met een andere Dj Software werken? Bereid je dan voor op wat meerwerk, want je zult in veel gevallen zelf aan de slag moeten gaan met de mapping. Hoewel deze vaak wel beschikbaar zijn werkt dat toch niet zo lekker als met Serato of DJay Pro.

Indeling

De indeling van de Reloop Mixon 4 is zoals je deze op de meeste DJ controllers ziet. Een 4-kanaals mixer met low, mid en high rotaries, cue en play knoppen op de gebruikelijke plekken en de centrale volumeregeling in het midden. De twee fysieke decks zijn dus aan elkaar gespiegeld, waardoor je jezelf nooit in de weg zit met bijvoorbeeld de pitchfader. Met deze twee fysieke decks kun je tot maximaal 4 tracks tegelijk bedienen. Gezien de grootte van de controller is het wel opvallend dat de ledstrip waarmee het volume per kanaal wordt aangeduid maar uit 5 lampjes bestaat, waarmee zeer precies afstemmen van je volumes toch echt op je gehoor moet gebeuren.

Aan de uiterste zijkanten van de console zijn de overige knoppen ondergebracht. Denk daarbij aan de slip en vinyl modus, pitchlock en de rotary waarmee je de lengte van je loops kunt bepalen. Deze laatste feature werkt overigens erg fijn als je een toffe opbouw wil aanbrengen in bijvoorbeeld je breaks of overgangen.

De jogwheels zijn met hun 155mm redelijk groot te noemen en met name de bovenkant voelt fijn aan bij bijvoorbeeld het cue-en. Wanneer je de grote, hoge platters van bijvoorbeeld Pioneer gewend bent vergt de overstap wel wat aanpassingsvermogen, aangezien de jogwheels behoorlijk plat zijn wat het pitchbenden (in het begin) net wat minder soepel maakt.

De 16 grote drumpads trekken direct je aandacht door de 16 RGB leds die er in zijn verwerkt. Daarnaast voelen ze met de zachte afwerking erg goed aan. Ben je een echte finger drummer dan kom je met deze controller zeker aan je trekken, ze herbergen namelijk meerdere functies. Gebruik ze als Hot Cue, Loop Roll, Sampler, Slicer, Flip of voor de Cue & Slicer Loop modes. Groot pluspunt is de gebruiksvriendelijkheid van de pads, ze zijn drukgevoelig en hebben gevoelsmatig echt nul latency.
Voor de wat meer reguliere Dj’s onder ons komen de pad echter ook goed van pas, ze werken namelijk erg lekker als je bijvoorbeeld een looprol gebruikt of on the fly je eigen accapella’s wilt in mixen.

Natuurlijk vindt je alle gangbare aansluitingsmogelijkheden op de unit, XLR Master, 1/4 Jack Booth, 2 en RCA Out. Aan de voorkant vinden we de aansluiting voor je koptelefoon, zowel de 1⁄4 inch jack als mini-jack aansluiting. Verder vinden we daar ook nog de aansluiting voor een eventuele microfoon en de bijbehorende volumeregelaar.

Reloop Mixon 4

Bouwkwaliteit

Een Dj controller is per definitie een apparaat dat je van hot naar her sleept. In en uit de auto, thuis loskoppelen en weer installeren op de plaats van bestemming. Het is daardoor essentieel dat de controller stevig in elkaar zit. Daarnaast wil je natuurlijk dat de andere componenten van je controller zich ook goed houden tijdens de vele draaiuren die het te verduren krijgt.
Qua behuizing is de Reloop Mixon 4 in ieder geval 100% in order. Het is een stevige plastic bak met metalen bovenplaat, robuust en het ziet er ook nog eens strak uit. Hij kan dus zeker tegen een stootje.

Helaas ben ik wat minder te spreken over de kwaliteit van de overige rotaries, faders en knoppen. Deze voelen wat plastic aan en geven een harde tik wanneer je ze gebruikt. Zeker bij thuisgebruik (als de muziek wat achter staat) is dit storend tijdens bijvoorbeeld het cue-en van de volgende track. Daarnaast was te merken dat de faders van ons demomodel wel wat te verduren hebben gehad. Maar eerlijk is eerlijk als je het vergelijkt met een 2 keer zo dure controller, houden ze het erg goed!

Pluspunten

 • Touch gevoelige pads
 • Uitgebreide mixer en loop en sample features
 • Bouwkwaliteit kast
 • Goede integratie Serato en DJay Pro

Minpunten

 • Mindere bouwkwaliteit faders en rotaries
 • Veel uitzoekwerk andere software

Verdict

Gaat de Reloop Mixon 4 de concurrerende high-end controllers in de markt verslaan? Ik denk van niet, maar dat kan ook niet voor gemiddeld de helft van de prijs. Reloop richt zich met deze controller op de wat meer ervaren “amateur dj” in het middensegment en dat doen ze goed. Want voor een goede prijs krijg je een 4-kanaals mixer, touch gevoelige pads en uitgebreide loop en sample mogelijkheden. Ben je dus opzoek veel opties voor een zachte prijs dan is deze betaalbare unit zeker een goede optie voor jou!

Reloop Mixon 4

Prijs en Beschikbaarheid

De Reloop Mixon 4 is verkrijgbaar bij alle grotere en kleine webshops en Dj gear. De adviesprijs is op dit moment € 699,00, maar wie een beetje rondkijkt kan daar nog wel een aantal tientjes af krijgen.

Systeemvereisten

 • Mac OSX 10.9/10.10/10.11 of hoger; Windows 7/8.1/10 of hoger
  • 32 bit/64 bit: i3/i5/i7 met minimaal 1.07 GHz
  • minimaal 4 GB RAM
  • minimaal 5 GB vrije ruimte
  • schermresolutie: 1280 x 720
  • USB 2.0-poort
 • iPad/iPhone 4 of hoger met iOS 8 of hoger en 8-pins Lightning connectie
 • Android-apparaten met android 5 of hoger

Met dank aan Total Sonic voor het verstrekken van een review exemplaar.

Socials

Op de hoogt blijven van de laatste ontwikkelingen bij Total Sonic? Volg het bedrijf dan via hun social media kanalen:

Facebook / Twitter / YouTube / Website