Het is zaterdagmiddag, 7 april en dat betekend dat het eindelijk tijd is voor het eerste festival van het jaar. T-shirtje aan en zonnebrand op want het wordt vandaag 23 graden! Hup de auto in waar we de mixtape voor vandaag aan knallen. Noisecontrollers vs Audiotricz bereiden ons het komende half uur voor op de rest van de dag, want wij zijn namelijk onderweg naar Rebirth festival 2018!

REBIRTH, DE AFTRAP VAN HET FESTIVAL SEIZOEN!

Precies wanneer de mixtape eindigt arriveren wij bij het terrein. Een kleine tien minuten later staan we geparkeerd en kunnen we doorlopen naar de entree. Hier verloopt alles lekker vlot en staan we binnen no time op het terrein. Nog even snel een kluisje scoren en we kunnen eindelijk gaan genieten!

Het hele terrein is zonovergoten, een erg mooi gezicht, en dit geeft ook direct een extra boost aan het festival. Is het al zomer? Zo voelt het namelijk wel!

Wij lopen snel naar de Rebirth stage voor de eerste act die op onze agenda staat.

Noisecontrolers vs Audiotricz

Gelukkig, we kunnen nog net de laatste 10 minuten van Sound Rush meekrijgen. Wat draaien deze heren toch lekker, niet voor niks dat Headhunterz zo over ze te spreken is!
Maar dan is het tijd voor het volgende duo, Noisecontrollers vs Audiotricz! De tent staat al goed vol, en er lijken meer mensen voor deze set te zijn gekomen. Natuurlijk komen er de bekende Spirit of Hardstyle tracks voorbij. Dit zorgt niet alleen voor een feest der herkenning, maar ook voor feest in de tent. De sfeer zit er goed in!

Na een half uurtje mee te hebben gedanst, besloten wij om even naar buiten te gaan om te genieten van de zon. We scoren gelijk even een 10 years Rebirth cap en een drankje. Dan door naar de Relish area om nog even bij Pat B kijken.

Pat B

Ook hier zit de sfeer er goed in. Patrick draait zoals we van hem gewend zijn, een lekkere set van herkenbare nummers in een ander jasje. De ene na de andere herkenbare tune komt voorbij met als hoogtepunt Don’t touch that Stereo! Erg tof dit!

Deze diashow vereist JavaScript.

Wij besluiten weer terug naar de Rebirth stage te gaan want de volgende act begint bijna, en die willen wij absoluut niet missen.

Da Tweekaz

Dat wij fan zijn van dit duo, mag ondertussen wel duidelijk zijn. We zorgen dan ook dat we redelijk vooraan staan, want we willen deze set wel goed meekrijgen. Ondertussen wordt er op het podium gewisseld en al snel knalt de herkenbare Tweekaz sound door de speakers. Natuurlijk spelen de boys veel eigen werk en zingt iedereen al snel uit volle borst mee. Ik wacht met smacht op ‘Jagermeister’, waar vroeg in de set al een hint van voorbij kwam, maar daar wordt eindelijk de herkenbare melodie ingezet. Wat een plaat! Hierna worden we getrakteerd op Tweekacore en al snel staat de hele tent, net als wij, mee te zingen met ‘Let it Go’ 😎

Dit uur vliegt jammer genoeg voorbij, maar niet getreurd want nu is het tijd voor D-Block & S-te-Fan!

D-Block & S-te-Fan

Na een dendert album en de nodige festivals afgelopen jaar, mag het duidelijk zijn dat dit duo niet uit de Hardstyle scene weg te denken is! Ook hier worden we weer getrakteerd op een geweldige set, die gevuld is met hun heerlijke sound.
Een half uurtje in hun set, wordt de muziek stopgezet en wordt ons verteld dat we naar iets speciaals mogen gaan luisteren, namelijk het Anthem van Intents Festival 2018!
Zonder al te veel te verklappen, hij is vet 😉

Tijd voor wat eten en een rondje over het terrein.

Een rondje over het terrein

Dat Rebirth er mooi bij ligt mag duidelijk zijn. Zonovergoten, ruim opgezet, genoeg rust gelegenheden en een grote foodcorner. Er zijn zes verschillende area’s, waarvan twee grote tenten, twee iets minder grote tenten, het Bavaria cafe en gelukkig een buiten stage! Verder biedt het terrein ruimte aan een kermis attractie, maar vind je er ook toffe dingen zoals een shisha bar en natuurlijk de No Fear truck.

Verder is er een ruime toilet area met direct daarnaast de EHBO sectie.

Ook aan barren is geen tekort, zowel in de tenten als her en der op het terrein zijn ze niet te missen.
Net als de merchandise stands, waar iedereen maar al te graag iets lijkt te willen scoren vandaag.

Deze diashow vereist JavaScript.

Tijd voor het rauwere werk. Wij lopen naar de Rebellion tent om ff helemaal losgaan!

Sub-Sonic vs Act of Rage

De kicks vliegen om de oren dankzij deze on stage battle. Lekker rauw en snoeihard! Wij raggen een kwartiertje mee, lekker even helemaal losgaan, en dat al zo vroeg op de middag, heerlijk. De heren voelen elkaar goed aan, wat zorgt voor een super toffe set

Na dit intens kwartiertje gaan wij door naar de Relish area voor Dj Paul.

Paul Elstak

We komen precies op tijd aan, Steve (Darkraver) zet zijn laatste plaat in en al snel wordt Paul aangekondigd. Paul betreed het podium, begeleid door twee danseressen en zijn eigen MC. Hij start zijn set met een piano intro van je Broer, erg tof! al snel komt daar de eerste kick naar voren en het feest kan beginnen. Lekker meezingen en dansen met een van onze jeugdhelden, heerlijk!

Na een half uurtje besluiten wij terug naar de Rebirth stage te gaan, om naar de act van Gunz for Hire te gaan kijken.

Gunz for Hire

Wat een act! Deze twee grootheden weten echt hoe ze een show moeten neerzetten. De iconische maskers, de kleding en natuurlijk niet te vergeten hun super toffe tracks. Dit optreden vliegt voorbij.

Inmiddels staat de klok op 20:15 en dat wil zeggen dat het tijd is voor een terugblik op de afgelopen 10 jaar van Rebirth.

Anthem Show

Zo, wat een mooie show, licht, video, muziek en vuurwerk. Wat wil je nog meer… Nou dat weet de organisatie wel en ze kondigen de volgende act aan. Als afsluiter mag B-Freqz hun Anthem laten horen!

Deze diashow vereist JavaScript.

Na dit moois, besluiten wij een tent verder te gaan, om een kijkje te gaan nemen bij de set van Public Enemies.

Public Enemies

Wat een entertainers zijn dit. Direct stelen ze de show. Rauw en hard, vol met eigen werk. Het duo wisselt goed af van positie wat het lekker fris houdt en de merchandise vliegt al snel door de tent. Wij houden het kort, want we willen graag naar de volgende area; Reactivate.

Een set van Bob is als mede Veldhovennaar toch wel speciaal, dus die proberen we altijd mee te krijgen op een festival. Zo ook hier natuurlijk

B-Front

Wij kunnen nog net een stukje meekrijgen van D-Block & S-te-Fan waar inmiddels ook Noisecontrollers op het podium staat. Damn wat een vipe hangt hier! De energie is tot ver buiten de tent te voelen. Leuk detail, de voorzijde van deze tent is helemaal open, wat zorgt voor een mooi kijk op de area maar ook voor wat verkoeling.

Bob draait natuurlijk een totaal andere stijl dan zijn voorgangers, maar hij houdt het publiek in de greep. Hij draait veel eigen werk, waar het publiek erg goed op reageert. Om je een idee te geven hoe druk het hier is, wij staan buiten de tent, want tussen het publiek komen, lijkt onmogelijk.

Nu we hier toch staan, kunnen we gelijk nog eens goed over het terrein kijken in de ondergaande zon. Dit maakt het geheel nog iets magischer dan het al was, en daar past de muziek van Bob perfect bij.

Voor we het doorhebben, zitten we al aan het einde van B-Front’s set en is het tijd voor de volgende helden van de dag; Deepack.

Deepack

Dit duo gaat way back, en zijn uiteraard niet uit de Hardstyle scene weg te denken. Wat een helden zijn dit toch. Met tracks als Somewhere over the rainbow weten zij het publiek gek te maken, en zorgen zij ervoor dat iedereen lekker mee doet. Erg tof.

Wij staan nog steeds achteraan en kunnen zo goed zien hoe iedereen van dit duo geniet.

Deze diashow vereist JavaScript.

Terug naar de Rebirth tent, voor the man himself; Radical Redemption!

Radical Redemption

Joey opent met een van mijn favoriete tracks; America!! Al snel rollen de drums door de speakers! Wat een plaat is dit zeg! De ene na de andere banger komt voorbij. Voor ons is het eigenlijk net iets te druk maar dat mag de pret uiteraard niet drukken. Tocht besluiten wij buiten de tent verder te genieten van deze act, lekker met een een koel briesje en wat meer ruimte om ons heen.

Het is inmiddels 23:00 en onze voeten willen niet meer, wij besluiten dat het een mooie dag is geweest en lopen voldaan terug richting de auto… Rebirth, je was geweldig!!

Verdict

Wat een weer, wat een festival, gezelligheid, muziek, eten en drinken, wat wil je nog meer? Nou, eigenlijk overal te gelijk zijn, want er waren zoveel artiesten die we hadden willen zien 😉
De 10de editie van Rebirth heeft laten zien wat er in tien jaar allemaal bereikt kan worden! Dit is er eentje die ons nog lang zal bij blijven! En één ding mag duidelijk zijn, volgend jaar zijn wij er zeker weer bij!

OmslagFoto: Rebirth’s Facebook Pagina.