Afgelopen zaterdag had Q-Dance weer een heel dik feest georganiseerd. Het grootste indoor en ik denk toch wel het bekendste hardstyle feest, Qlimax Rise of the Celestials. Dit werd zoals gewoonlijk gevierd in het Gelredome. Voor mij was het de 3e editie die ik bezocht.

Qlimax Rise Of The Celestials

Wij komen rond elf uur binnen, precies wanneer de show begint. We krijgen jammergenoeg niet de hele intro mee, omdat we eerst nog kluisjes en munten/pasje* moeten halen. Het is helemaal niet druk bij de entree, geen rij bij de kluisjes en ook niet bij de munten/pasje*. Wanneer we eenmaal boven in de ring zijn, is het ook helemaal niet druk wat mij toch wel verbaast, maar iedereen staat natuurlijk in de zaal om de opening te zien. Later is het zoals altijd wel druk boven in de ring. Bij de bars staan geen lange rijen, lekker snel drinken halen en verder. Bij de eetgelegenheid lijkt het allemaal wat langer te duren.

(* Lees meer hierover in het kopje ‘Kosten’)

Stage & Sfeer

De stage is meer dan dik! Heel veel bewegende elementen die van links en rechts komen, openklappende vleugels en natuurlijk led-schermen waar een organisatie als Q-Dance wel raad mee weet. Qlimax staat ook bekend om zijn show, naast de muziek en aankleding kun je ook de hele avond genieten van de vele lichten en als ik goed geteld heb 17(!!) lasers. Het geluid vind ik altijd heel belangrijk en dat was prima, echter hebben wij wel even moeten zoeken naar een plaats met het juiste geluid. Maar dat is ook logisch met een locatie als het Gelredome.

Qlimax Rise of the Celestials

Tuneboy opent de avond maar wij zijn pas rond half 12, tijdens Audiotricz, in de zaal. Wanneer we eenmaal onze plaats vooraan hebben gevonden, gaat het naar mijn idee al lekker los! Ik moet wel even inkomen want het is al weer een hele tijd geleden dat ik bij euforische artiesten heb gestaan, maar dat mag de pret niet drukken. Er worden heerlijke melodieën door het Gelredome afgespeeld!

Brennan Heart laat ons verrassen door na een half uur zijn set te stoppen en door te gaan met een half uur Blademasterz. Heerlijk die oude hitjes! Hierna is het de beurt aan dit jaars Anthem maker Coone. Ook hij verrast mij met zijn set. Veel oude bekende maar ook nieuwe platen.
Project One, waar na mijn idee iedereen naar uit kijkt, is genieten geblazen. Ik sta 45 minuten lang met een grote glimlach rond te stuiteren op de oude plaatjes van deze twee legendes.

Hierna trekken we onszelf even terug van de op Bass Modulators dansende menigte, zodat we ons klaar kunnen maken voor de rauwe maar toch euforische stijl van Frequencerz. Deze heren draaien zoals gewoonlijk met een lekkere drive en tempo waar veel mee-zing hitjes voorbij komen zoals Wolfpack en Getting Off. De laatste raw artiest is B-Front die even opende met The Paradox, heerlijk! Zijn duistere en harde stijl vind ik heel passend bij Qlimax Rise of the Celestials.
Dit jaar mag de nummer één hardcore artiest dit dikke feest afsluiten, Angerfist! Ikzelf ben geen fan van hardcore, maar aan het publiek kan ik wel zien dat hij lekker draaide. In het laatste uur gaat het nog steeds lekker los!

Qlimax Rise of the Celestials

X-Qlusive Ran-D

Zoals iedereen weer organiseert Q-Dance in januari het feest X-Qlusive. Die avond draait om één bepaalde artiest en aankomende X-Qlusive gaat het om Ran-D, die tijdens Qlimax een voorproefje mocht geven wat wij in januari kunnen verwachten. Hij stond tussen Frequencerz en B-Front op de timetable. En ik, ik kan niet wachten!

Kosten

Dit jaar werd er niet betaald met munten maar met een wallet/pasje systeem waar je toegoed op kon zetten. Ik ga er van uit dat dit altijd gebruikt wordt bij evenementen in het Gelredome omdat het een ‘Gelredome-wallet’ is (Meer info hierover op site van Gelredome). Dit systeem heb ik ooit eerder meegemaakt tijdens Loudfest 2015 waar ik het toen niet goed en fijn vond werken. Hier had ik afgelopen zaterdag totaal geen last van, het werkte prima en snel!

De prijs van het eten en drinken was niet anders dan ‘normaal’. Het werd nu in euro’s aangegeven in plaats van munten, maar als je met munten moest betalen zou het evenveel bedragen.

Sanitair

Tijdens een feest wil je natuurlijk zo min en zo snel mogelijk naar het toilet. Bovenin de ring waren de toiletten gescheiden, maar overal stonden lange rijen. Ik heb deze overgeslagen en ben buiten naar het toilet gegaan waar ik meteen aan de beurt was. Rechtsvoor en rechtsachter kon je naar buiten waar toiletten waren geplaatst, hier was ook een verwarmde rookruimte te vinden.

Aanmerking

Vooraan bij het podium was een verhoging gemaakt in de vorm van een driehoek waar het publiek op kon staan. Hierdoor ontstond er voor mijn gevoel meer ruimte, maar als je net na de verhoging stond kon je de artiesten niet zien wat ik wel belangrijk vindt.
Qlimax Rise of the Celestials

Verdict

Hoogtepunt van de avond is toch wel Project One, want wat was dit toch weer genieten zeg! Wat mij betreft mogen de heren wel vaker weer samen optreden. Al met al vond ik Qlimax Rise of the Celestials een héle dikke editie en ben ik er volgend jaar zeker weer bij! Want een feest zoals Qlimax mag je gewoon niet missen!!