Afgelopen weekend had ik een afspraak op een onwijs vette “underground” locatie.  Niet voor een ultra hipperdepip Techno feest met bio biertjes en vega saladesnacks, maar voor een photoshoot! Vier uur lang liep ik met muzikale vrienden G-Swatt, Yorick, Clayton Cash en B-Shock rond op Roosendaal’s eigen Grafitti hotspot “The Loods H.O.F.“!

Maar een photoshoot? Je bent toch DJ en producer? Klopt! Maar tegenwoordig is het draaien en produceren niet alleen beperkt tot nerdy schuifjes schuiven en knopjes draaien. Nee, het is ook het opzetten van een social media offensief. En om te zorgen dat je daar een beetje professioneel overkomt, is het toch echt wel zaak om dat te laten ondersteunen met een paar dikke pica’s. Maar wat als je er van nature niet bepaald uitziet als Hollands Next Top Model? Tsjaa, dan moet je creatief worden. Of toch niet?

Het is me niet geheel nieuw. Twee jaar geleden deed ik dit al een keer eerder. Wat ik van toen heb onthouden, is dat het voor mij erg moeilijk was om een juiste gezichtsuitdrukking en houding aan te nemen. Dat was dit jaar niet veel anders. Want hoe zorg ik dat ik net zo stoer overkom als Jason Statham, zonder dat er gewonden vallen? Ik draai harddance, dus lachen mag sowieso niet. En op de foto met je favoriete gear is ook een beetje 1999 of voor DJ Harrie van Cafe Cliche. Aan de andere kant wil je ook voorkomen dat het zo’n vertekend beeld wordt dat mensen eerst via een Amber Alert moeten vaststellen of jij wel degene bent die op dat flyertje staat afgedrukt.

In mijn geval werd het daarom toch weer een set foto’s waarbij ik mijn serieuze “zo zit m’n gezicht makkelijk” face heb opgezet. Ik was nog wel even in dubio of ik met of zonder bril zou gaan, maar dat is toch wel een dingetje geworden, dus heb ik die maar op gehouden. Sommigen vinden die look iets te techno, maar heej, mijn genre is freestyle, is dat dan ook niet van toepassing op uitstraling? En stiekem ben ik ook wel een beetje techno, dus helemaal onterecht is het ook niet.

Maar aan het einde van de sessie hebben we volgens mij een leuke reeks frisse foto’s weten te scoren die zelfs m’n moeder nog aan de muur zou hangen. Hoe ze er definitief uit komen te zien, is nog even afwachten. De fotograve van Impression Fotografie gaat haar photoshop skills loslaten, dus tot die tijd is het nog even wachten of ik er uit kom als Jason of Bert (je weet wel, die mattie van Ernie).