Inmiddels hebben al miljoenen mensen Pokémon GO op hun mobieljes staan. Maar wat niet iedereen weet, is dat Pokémon al meer dan 20 jaar bestaat, dankzij een zeer succesvolle TV serie en wellicht wat minder succesvolle muziek.

Gotta Catch ‘Em All

Laten we eerst kijken naar wat bijna iedereen wel kent, de oorspronkelijke theme song ‘Gotta Catch ‘Em All’, gezongen door Jason Paige. Het is een nummer dat over de jaren heen vele verschillende remixes (Zoals die van Zany en Mashup Jack) heeft gezien, maar vrij recentelijk weer in het nieuws gekomen dankzij de release van Pokémon GO voor iOS en Android.

Echter vorig jaar kwam ‘Gotta Catch ‘Em All’ ook al in het nieuws. Dit nadat een groepering een actie via Facebook starte, om het nummer in de Radio2 TOP 2000 te krijgen. De actie was een doorslaand succes, want voor de allereerste keer in de geschiedenis van de TOP 2000, is een theme song van een cartoon de lijst binnen gedrongen. Ze wisten de 1666ste plek te behalen.

We hebben hieronder een fragment van de uitzending toegevoegd.

Pokémon 2.B.A. Master

Bij een succesvolle cartoon, hoort uiteindelijk ook een heuse soundtrack. Een groot succes was de eerste soundtrack ook, want wereldwijd heeft deze 1 silver, 9 goud en 3 platinum awards binnengesleept. Dit succes is mede te danken doordat sommige tracks gebruikt zijn in de vele Pokémon games, en verkorte versies ook te luisteren waren in de cartoon zelf.

Via onderstaande speler, kun jij de Soundtrack beluisteren.