In het echte leven Pokémons vangen, het lijkt als een droom die uitkomt. Je jeugdjaren terughalen in het real life. Alleen nu die Legendary Pokémon nog… De mijne is Mewtwo, maar heb jij Mewtwo al? Hoe kom je daar nu aan en zijn ze überhaupt wel in het spel? Al je vragen zullen beantwoord worden!

Heb jij Mewtwo al?

Even tot de orde van de dag komen. Een Reddit-gebruiker heeft de Pokémon Go app ontcijfert van de verschillende codes die in het spel voorkomen. Daarbij heeft hij een aantal schokkende ontdekkingen gedaan. Een van de ontdekkingen is dat er wel degelijk Legendary Pokémon zijn en dat ze ergens rondlopen. Als ik over Legendary Pokémon praat heb ik het over Mewtwo, Moltres, Zapdos en Articuno. Geen Mew, die wordt namelijk door het spel gezien als een Mythic Pokemon. Oja, er lopen ook nog een Ditto en een Farfetch’d rond. Heb jij ze al gespot?

De Feiten

Er zijn nog meer enkele feiten naar boven gekomen over Pokémon Go. Hieronder een lijst:

 • Het hoogste level wat je als Trainer kan behalen is Level 40.
 • Als je van level 39 naar 40 wilt heb je ongeveer 5 miljoen exp. points nodig. Dat duurt dus wel even.
 • De sterkte van de Eieren nemen toe tot Level 20. Dus als jij Level 31 bent kun je nog altijd een even sterk ei krijgen als iemand van Level 20.
 • Na level 30 bereiken Pokémons hun maximale CP in het wild. Dat betekent dat je ze alleen nog sterker kan maken d.m.v. Stardust en Candy’s.
 • Er is een beloning/badge boven de Rank Gold.
 • Als je de Pokéball effect geeft tijdens de worp, is de kans groter dat je beet hebt. Het is namelijk bevestigd dat deze worpen effectiever zijn t.o.v. de normale worpen. Nu alleen nog raak proberen te gooien!
 • In de toekomst komen er wellicht Incubators (Broedcapsules om je eieren te laten uitkomen) die de afstand van je ei laten afnemen. Als je bijvoorbeeld een 10 kilometer ei hebt en je zet deze in de Incubator neemt de 10 kilometer af naar bijvoorbeeld 8.
 • Alle aanvallen die je gebruikt tijdens een battle hebben een Accuracy en een Critical Hit Rate. Dat betekent dat als je Pokémon een lage Accuracy heeft, hij niet snel de tegenstander kan raken. Ook is de Critical Hit Rate belangrijk, als deze hoog is kun je de tegenstander veel schade aanrichten! Erg belangrijk om die Gym bij jou om de hoek te winnen.
 • De Pokémons worden sterker naarmate je een hoger level krijgt als Trainer. Maar daarbij worden ze ook weer moeilijker om te vangen.
 • Pokémons hebben een Attack, Defense en Stamina (HP) rate. Dat betekent dat er geen Special Attack of Special Defense is zoals dat vroeger wel was op de DS spellen.
 • Dragonite heeft de hoogste Attack Rate van alle niet Legendary Pokémon. Zijn Attack is 250. Mewtwo daarentegen heeft al direct een Attack rate van 284.
 • De drie Legendary Birds zijn verdeeld onder de teams. Moltres heeft de sterkste aanval, Articuno de sterkste verdediging en Zapdos is vergelijkbaar met Moltres qua aanval, maar heeft minder voordeel als hij tegen andere Pokémons vecht. Hij kan namelijk slechter tegen meerdere aanvallen van verschillende Type Pokémon.
 • De Master Ball is ergens in het spel… Maar waar?
 • De Legendary Pokémon hebben wel een Spawn Rate. Dat betekent de hoeveelheid keren dat deze Pokémon spawnt. Alleen hebben ze nog geen Capture Rate. Capture Rate wil zeggen de kans dat je deze Pokémon gaat vangen. Betekent dit dat je ze alleen met een Master Ball kan vangen?
 • STAB is in het spel. STAB staat voor “Same Type Attack Bonus”. Dat betekent dat als je met een Bulbasaur een Grass aanval doet, hij een bonus krijgt van 25% bovenop zijn normale aanvalswaarde. Als je met een Bulbasaur bijvoorbeeld een Ground aanval doet, krijg je deze bonus niet. Dit is erg belangrijk bij gevechten, wat het uiteindelijke verschil brengt tussen winnen en verliezen.

De Tips

Zo dat was een hele lijst, verder zijn er nog diverse tips om de accu van je smartphone een handje te helpen bij al het harde werk wat hij moet verrichten. Zo is er de Battery Saver mode en kun je Offline kaarten downloaden? De Battery Saver Mode kun je aanzetten in Pokémon Go zelf. Je gaat naar Settings en vinkt eenvoudig de Battery Saver mode aan. Helaas zijn hier wel een paar nadelen bij betrokken. De app kan vaker crashen, omdat hij continu moet switchen tussen een stand-by scherm en een scherm waarmee je het spel gewoon kan spelen. Deze mode is ideaal op kantoor als je even geen tijd hebt om te kijken maar toch wil weten of er een Pokémon in de buurt is. Maar als je het echt gaat spelen zou ik het uitzetten. De kans dat de app gaat crashen is veel groter.

Pokémon Go maakt gebruik van de kaarten van Google Maps. Als je de applicatie Google Maps download op iOS en Android kun je aangeven of je Offline gebieden wil downloaden. Hoe doe je dat? Linksboven zie je een klein menu (aangeduid met drie strepen onder elkaar). Daar staat een knop “Offline Gebieden”. Nu kun je uitzoomen en inzoomen op welk gebied je wilt downloaden. Let op, er is Wi-Fi nodig om de kaart daadwerkelijk te downloaden. Dit bespaart je veel batterij en de app start makkelijker op, omdat Pokémon Go niet eerst heel het gebied waar je bent hoeft te downloaden.

Verder is er een grote update die bevestigd is door de makers van Pokémon Go. Er komt binnenkort een mogelijkheid om te ruilen met andere trainers! Pokémons die jij niet hebt kunnen vangen maar je vrienden wel kunnen dan eenvoudig geruild worden met elkaar. Ook worden de Pokéstops uitgebreid met meerdere functies. Maar dat is nog even afwachten op verdere nieuwsberichten van de makers van Pokémon Go.