Afgelopen week kwam eindelijk de grote update beschikbaar voor Pokémon GO. Hierdoor zijn er 80 nieuwe soorten Pokémons van Generatie 2 in het spel beschikbaar! Ook zijn er diverse andere nieuwe coole features bijgekomen in het spel. In dit artikel lopen we alle punten door, om te kijken of we weer veel mensen kunnen verwachten met Pokémon GO op de smartphone!

Evolution items in Pokemon Go Generation 2

We starten met de nieuwste feature in Pokémon GO: Evolution items. Voor sommige Pokémon van generatie 1 wordt een specifiek evolution item gevraagd om de Pokémon te evolueren naar een generatie 2. Deze evolution items zijn super zeldzaam en moeilijk te verkrijgen. Door zoveel mogelijk Pokéstops te bezoeken, heb je de kans om er ooit een evolution item uit te krijgen. Ik zou zeggen, afstruinen die Pokéstops op jacht naar evolution items.

Welke evoluties zijn er mogelijk? Van een Seadra kun je een Kingdra maken, Slowpoke naar Slowking. Of een Onix naar een Steelix evolueren. Uiteraard heb je wel genoeg candy nodig om de Pokémon, samen met je evolution item te evolueren.

Baby Pokémons

Generatie 2 staat er bekend om dat er veel baby-soorten aan toegevoegd worden. Zoals Cleffa (babysoort van Clefairy) of Pichu van Pikachu. Deze soorten zijn weer moeilijk te vangen en de Pokedex kan dus weer aangevuld gaan worden met 80 nieuwe soorten. Op deze manier kun je weer lekker op jacht gaan naar je favoriete Pokémon.

Nieuwe berries

Berries werden voorheen nog niet veel gebruikt in Pokémon GO, er was namelijk maar 1 berry waarmee je de Pokémon die je tegenkwam makkelijker kon laten vangen. Met de update zijn er twee nieuwe berries bijgekomen. De Pinab en de Nanab berry. Met de Nanab berry kun je de Pokémon als het ware kalmeren, op deze manier gaat hij minder snel bewegen en kun je ‘m makkelijker met een Pokeball raken zodat je deze kan proberen te vangen.  De tweede nieuwe berry is de Pinab berry en deze is erg interessant. Zodra je deze berry gebruikt op een Pokemon en je vangt de Pokémon direct met de eerste de beste ball die je gooit, krijg je meer candy uit de Pokémon. Klein voorbeeldje: Een Bulbasaur levert je normaal gesproken 3 candies op als je ‘m vangt. Met deze berry krijg je geen 3 maar 5 candies! Super ideaal om de meer makkelijke evoluties te halen die je graag zou willen. Ook vergemakkelijkt het de jacht naar een volle Pokedex.

Verdict

Gaat er weer een rage ontstaan waarbij we weer vele mensen op straat zien rondlopen op jacht naar Pokémon? Waarschijnlijk niet.
De grootste rage is al geweest, vorig jaar zomer toen de game net uit kwam. Hoogstwaarschijnlijk gaan mensen het wel weer spelen, op jacht naar nieuwe Pokémon, echter verwachten we niet meer zo een grote hype als afgelopen zomer.
Uiteraard blijft het een super leuk spel om te spelen! We zijn daarom ook erg benieuwd wie als eerste zijn Pokedex vol krijgt met de nieuwe Pokémon!