Je leest het de laatste tijd overal op internet, Pokemon Go. De nieuwe app laat je Pokemon vangen in de echte wereld en zorgt ervoor dat je voor het eerst jezelf kan laten voelen als een echte Pokemon trainer. Supercool! Maar wat zijn de risico’s en hoe werkt Pokemon Go in combinatie met een festival? Lees meer!

Pokemon Go

Allereerst zal ik even uitleggen wat Pokemon Go precies inhoudt. Iedereen kent wel Pokemon! En de app maakt het mogelijk dat je door de stad loopt en Pokemon tegen kan komen en deze kan vangen in de app. Op deze manier kun je jezelf kronen tot de beste Pokemontrainer van de wereld. Verder zijn er bepaalde trofeeën die men kan bereiken binnen het spel en die vervolgens kan delen via social media. Op deze manier laat je aan je vrienden zien hoe goed je wel niet bent.

Nu lijkt dit allemaal heel vet en zijn we benieuwd wie als eerste de Mewtwo’s en de Moltressen vangt. Maar het brengt ook risico’s met zich mee. Zo is het namelijk aftellen geblazen wanneer er een nieuwsartikel verschijnt dat een Pokemon Go speler werd aangereden door een auto, omdat hij Pikachu op de weg zag staan. Tja…

Festival

Is Pokemon Go dan dé uitvinding tijdens festivals? Ja en nee. Er zit een bepaalde uitdaging in het spel dat je eieren kan laten broeden. Deze eieren broeden open als je een bepaalde afstand in het echte leven hebt gelopen. Bijvoorbeeld 6,5 kilometer. Maar hoe meer kilometers je loopt, des te zeldzamer wordt de Pokemon die uit het ei komt. Nu komen we bij het festival gedeelte. Tijdens een festival loop je verschrikkelijk veel, waardoor de kans groter wordt dat je een zeldzame Pokemon krijgt uit je ei tijdens het festival. Ook is het festivalterrein altijd erg groot, waardoor je op zoek kan gaan naar Pokemon. Super!

Waarom heb ik dan ook nog een nee gezegd? Vaak komen we dan terug op een veelbesproken discussie. Het festivalgevoel. Tegenwoordig maken mensen niet meer zo intens het festival gevoel mee, omdat ze eerder foto’s en video’s maken op hun telefoon. Zo maken ze het festival eerder door hun iPhone mee. Met de Pokemon Go app is het een kwestie van tijd voordat iemand zijn of haar enkels omzwikt, of van een verhoging afvalt van het festivalterrein. En je maakt het festival nog minder mee qua gevoel en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Dominator

De geruchten gaan dat tijdens het Dominator Festival er ook door een grote groep op Pokemon gejaagd gaat worden. Ga jij er heen, wees dan op je hoeden, want wie weet sta jij net lekker uit je plaat te gaan op de plek waar de groep moet zijn! Van de andere kant is het wel grappig om te op een afstandje te bekijken natuurlijk 😉

Naast Dominator, kun je de beestjes ook vangen op Dance Valley, Tomorrowland, Decibel Outdoor en nog veel meer festivals! Want je weet: ‘Gotta catch ’em all’!

Vrije tijd

Pokemon Go is een geweldig leuke app om mee te spelen in je vrije tijd. Maar laat de smartphone lekker in je zak tijdens een bezoekje aan een festival. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen!