Afgelopen dinsdag spraken wij met twee locale DJs, namelijk niemand minder dan de heren van Plug ‘N Play. Niet alleen Brabantse gezelligheid maar ook serieuze onderwerpen gingen over tafel. Zo spraken we over de overstap naar Freestyle en hoe het festival seizoen er voor de heren uitziet, dat en meer lees jij in ons interview!

Interview Plug ‘N Play

Wie zijn jullie en hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?

Twaalf Jaar geleden leerde we elkaar kennen tijdens het uitgaan. Al snel ontdekte we dat we dezelfde interesses hadden. Robbert draaide in die tijd al en kocht zijn platen altijd bij Freaky Records. Ik (Piet) vond dit wel interessant en draaide regelmatig mee. Met als gevolg dat we al snel stonden te draaien in de Kers te Veldhoven. Daar hebben we een aantal jaren gedraaid met natuurlijk daarnaast ook nog andere boekingen.

Tot voorkort stonden wij bekend onder de naam Profreaks, maar deze hebben we onlangs verandert naar Plug ‘N Play. Dit om een vernieuwde weg in te slaan, namelijk de Freestyle.

Waarom de overstap naar Freestyle?

Onze muzikale smaak is in de loop van de jaren stukken breder geworden, en hierdoor willen we ons niet beperken tot het draaien van maar één stijl. We willen doen wat we zelf echt leuk vinden en dat is een breed arrangement aan muziek kunnen draaien, en dat kunnen we binnen de Freestyle.

Wat is jullie vetste boeking tot nu toe geweest?

Onder de naam Plug ’N Play; Hardlab! Zeker toen we samen met B-Front op het podium stonden, dat was geweldig!

Wat vonden jullie zelf van Hardlab?

Hardlab was echt een top feest! De eerste editie is echt geslaagd en hier moet gewoon een vervolg opkomen. Zowel wij als het publiek hebben enorm genoten!

Plug N' Play

Hebben jullie een specifieke rolverdeling?

Qua draaien is de rolverdeling gewoon 50/50. Ik (Robbert) ben eerder geneigd om de microfoon erbij te pakken en Piet is vaker voor op het podium te vinden. We proberen zo van begin tot eind van onze sets het publiek erbij te betrekken.

Wanneer kunnen we de eerste P’NP productie verwachten?

We zijn de laatste tijd flink bezig geweest met het produceren van tracks. Op dit moment zijn we een eigen onderscheidende sound aan het ontwikkelen, die men direct kan koppelen aan onze act. Zodra we zelf 100% tevreden zijn met onze stijl, zal onze eerste release er z.s.m. aankomen.

Defqon.1 Hoe vet is dat!?

Fantastisch! Het moment dat je te horen krijgt dat je er staat is geweldig. Dat is toch één van de festivals waar je van droomt om er te mogen draaien en dat gaat nu uitkomen!

Wat kunnen we naast Defqon.1 in het komende festival seizoen allemaal van jullie verwachten?
Er staan nog meer vette boekingen op het programma, zoals: Supersized Kingsday, C.R.A.F.T., Elsom Open Air en nog meer!
Binnenkort maken we meer boekingen bekend.

Plug N' Play

Hoe willen jullie jezelf de wereld inbrengen?

Sinds 1 januari zijn we officieel Plug ‘N Play. Het gaat zeker de goede kant op, aangezien we nu al veel toffe boekingen hebben staan! Verder proberen we onszelf (met de stijl die me nu aan het ontwikkelen zijn) te onderscheiden, zodat mensen direct horen dat Plug ’N Play op het podium staat.

Wie is jullie favoriete artiest?

Bob (B-Front) is naast een goede vriend ook een voorbeeld voor ons. De sfeer in zijn tracks en de manier waarop hij zijn passie overbrengt op het publiek is onbeschrijfbaar!

Wat doen jullie naast het draaien?

We hebben allebei een baan en daarnaast zijn we veel bezig met feesten en muziek!

Social Media en waar te zien:

Zorg dat jij de heren volgt op hun social media kanalen: Facebook, Twitter & Instagram.

Wil jij de heren live zien? Aanstaande zaterdag staat Plug ‘N Play in hun eigen hometown Veldhoven, tijdens de Manhattan Hard/Freestylenight.