Pioneer DJ kondigt 2 nieuwe controllers aan, de DDJ-RB en de DDJ-RR.

Beide controllers zijn ontworpen voor Rekordbox DJ en hebben ondersteuning voor PC Master Out. Dit is een nieuwe geluidsinstelling waardoor de geluidskaart van de controller op de hoofdtelefoon beluisterd kan worden en de master output over de speakers beluisterd kan worden die op de computer zijn aangesloten. Tevens hebben beide controllers Sequence Call, dit houdt in dat bij het afspelen van een aantal samples in een bepaalde volgorde, deze volgorde opgeslagen kan worden en met 1 druk op de knop kan worden afgespeeld. Zo kan de gebruiker een patroon van samples afspelen en dit patroon opslaan en herhalen wanneer hij wil.

DDJ-RB

Dit instapmodel is de meest compacte Rekordbox DJ controller en heeft alle basis ingrediënten welke je van een controller mag verwachten, zoals VU meters, jogwheels, pitch control, performance pads (voor Hot Cues, Beat Jump, Pad FX en de Slicer), stand alone mixer gedeelte, etc. Eigenlijk komen veel van de features en functies overeen met de grotere modellen Rekordbox DJ controllers zoals we die onlangs hebben geïntroduceerd (DDJ-RX en DDJ-RZ).

DDJ-RR

De DDJ-RR is een midrange controller die tussen de DDJ-RB en de DDJ-RX in de line-up staat. Naast bovenstaande features heeft de DDJ-RR tevens: Multi kleuren Performance Pads (kleur is instelbaar), Slip Modem en de Release FX.
Het mixer gedeelte van de DDJ-RR is stand-alone, deze kan dus gebruikt worden met externe geluidsbronnen zonder dat er een computer op aangesloten hoeft te worden.
Tevens kan de DDJ-RR gebruikt worden om 4 decks in Rekorbdox DJ aan te sturen en ook draaitafels kunnen aangesloten worden op de Phono/Line ingangen.

Demo videos