Ze houden niet op bij Pioneer! Was daar deze week nog het nieuwe Rekordbox en een nieuwe controller. Vandaag presenteren ze de XDJ-RX2 All-in-one controller.

Pioneer DJ XDJ-RX2

Qua interface is de XDJ-RX2 een stap dichter bij zijn grote broer, de CDJ-2000NXS2, gekomen. Rechts naast het nieuwe aanraakgevoelige display zit nu de Rotary om onder andere door je files heen te bladeren. En hij heeft de beschikking over de Track Filter en Shortcut knoppen. Links van de display zitten de input keuze mogelijkheden. Boven zitten de 4 groene knoppen om te bepalen in welke mode het scherm werkt.

Touch screen

Het aanraakgevoelige scherm kun je o.a. gebruiken om tracks te zoeken met een QWERTY keyboard (super handig, niet meer suf scrollen). Maar ook Needle Search is van de partij. Gebruik dit tijdens het spelen om door je waveform te scrollen. 

Mixer

Het mixer gedeelte is opgebouwd gelijk aan een grote DJM. De spacing tussen de knoppen, de knop zelf, de frequenties en de curves zijn allemaal gelijk of vergelijkbaar met bijvoorbeeld de DJM-900NXS2. De XDJ-RX2 heeft 2 microfoon ingangen (beide jack of XLR). En ook de Sound Color FX heeft 4 van de meeste geliefde filter effecten. Daarnaast heeft de nieuwe all-in-one ook de Parameter draaiknop waarmee je de ‘kleur’ van de filter aanpast.

Doei UTP

Wat ontbreekt is de netwerk aansluiting aan de achterzijde om de XDJ-RX2 middels de ProDJ Link te verbinden met een computer. Deze functie gebruik je nu met een USB kabel die je in de achterkant stopt. Dit geeft dezelfde functionaliteit als de UTP poort van zijn voorganger, alleen met een andere kabel. Met steeds dunnere Macbooks niet echt een gemis, want het elimineert direct de noodzaak om een adapter te kopen. Dikke win voor Pioneer!

Prijs en beschikbaarheid

De XDJ-RX2 wordt geleverd inclusief licentie voor Rekordbox DJ. De XDJ-RX2 vervangt de XDJ-RX en heeft een adviesprijs van € 1.699,- inclusief BTW. De XDJ-RX2 is vanaf eind september 2017 beschikbaar.