Pioneer DJ kondigt vandaag de PLX500 aan, het kleine broertje van de PLX1000. De PLX500 heeft net als zijn grote broer een sterke motor en is net zo makkelijk in gebruik.

PLX500

Het digitaliseren van vinyl gaat erg makkelijk met deze speler, de speler heeft namelijk een line-uitgang waardoor er op de versterker of mixer geen Phono/RIAA pre-amp nodig is.
De tafel kan ook gebruikt worden om Rekordbox DJ met tijdcode vinyls (Ons typenr voor ons tijdcode vinyl: RB-VS1-K) te gebruiken.
Middels de USB aansluiting kan de PLX natuurlijk ook gebruikt worden om direct met de computer je vinyls op te nemen.

De PLX is voorzien van een meegeleverde Pioneer PC-HS01-S headshell met element. Ook hier heeft Pioneer gezorgd voor de best mogelijke geluidskwaliteit: de audio routing van de stylus naar de output is zo kort mogelijk om eventuele verstoringen te vermijden.

Goed om te weten is dat het hier net als bij de PLX1000 om een direct drive tafel gaat. Dus hij reageert lekker rap!

De speler is voorzien van een stofkap die tevens dienst doet als platenhoes houder (erg makkelijk toch?). Hij zal verkrijgbaar zijn in zowel zwart als wit.

Heb jij overigens ook al de witte DM40 monitoren van Pioneer DJ gezien?

Video

Bekijk hieronder de introductie video.

Prijs en beschikbaarheid

De PLX-500-K/W (zwart/wit) adviesprijs van 349,- incl BTW Een zeer nette prijs welke het nog toegankelijker maakt om een tafel te kopen.

Wij kunnen niet wachten tot we deze tafel aan de tand mogen voelen 🙂