Pioneer DJ heeft een nieuwe DJ-controller ontworpen voor specifiek gebruik met rekordbox dj, onze professionele applicatie voor optredens. De DDJ-1000 heeft 4 kanalen en helpt je om het maximum te halen uit de nieuwe functies waarover rekordbox dj zal beschikken na de release van de nieuwste versie van rekordbox (ver 5.1). Je kunt de geüpgradede software downloaden vanaf 18 januari 2018.

PIONEER DJ KONDIGT DE DDJ-1000 AAN

Dankzij zijn draagbaarheid en gloednieuwe gebruikersinterface, die lijkt op de vertrouwde multiplayer/DJM clubopstelling, vormt de DDJ-1000 de ideale oplossing als je niet zozeer in clubs, maar wel in andere feestzalen en op evenementen wilt spelen. De DDJ-1000 heeft verschillende professionele functies, zoals de grote jogwheels die afkomstig zijn van de CDJ-2000NXS2, en een On-jogscherm zodat je belangrijke nummerinformatie in het oog kunt houden zonder dat je naar je laptop hoeft te kijken. Geef een creatieve draai aan je mixen met de 14 Beat FX en gebruik de 16 veelkleurige Performance Pads (8 per deck) om verschillende functies te activeren, waaronder Hot Cues, Pad FX en Keyboard-modus, waardoor je een Hot Cue in verschillende halve tonen kunt afspelen. Op die manier kun je improviseren met geluiden en muzikale frasen creëren alsof je op het keyboard van een synthesizer of een ander instrument speelt.

De ingrijpend geüpdatete versie van rekordbox bevat verbeteringen voor de Gerelateerde nummers-functie: er werden meer opties toegevoegd om snel nummers te vinden die goed passen bij het nummer dat je afspeelt. En het verbeterde rekordbox dj Plus Pack kreeg nieuwe toevoegingen zoals Automix, dat de geüpgradede nummeranalyse van de software gebruikt om automatisch en naadloos nummers te mixen.

De DDJ-1000 is beschikbaar vanaf midden januari tegen een adviesprijs van €1.199 inclusief btw. Hij wordt geleverd met een gebundelde licentiesleutel voor onze professionele dj-app, rekordbox dj, ter waarde van € 139.

Bekijk de introductievideo voor de DDJ-1000 of download rekordbox ver 5.1 gratis vanaf 18 januari 2018. Als je een licentiesleutel hebt voor een van de rekordbox Plus Packs (rekordbox dj, video of dvs), kun je gratis upgraden naar de nieuwe versie van het Plus Pack.

 

BELANGRIJKSTE KENMERKEN VAN DE DDJ-1000

 1. Draagbare DJ-controller met clubachtige lay-out

Alle knoppen van de DDJ-1000 hebben dezelfde lay-out als die van onze CDJ-2000NXS2- en DJM-900NXS2-opstellingen, die een gevestigde waarde zijn in clubs. De jogwheels stammen rechtstreeks af van de CDJ-2000NXS2, en komen dus bekend voor en voelen vertrouwd aan. Daardoor voelt draaien met rekordbox dj en de DDJ-1000 net hetzelfde als spelen vanop USB-sticks met een NXS2-opstelling. De DJ-controller is zowel compact als draagbaar, waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

 1. Gekleurd On-jogscherm voor snelle referentie en nauwkeurige optredens

Een LCD-scherm met hoge resolutie in het midden van elk jogwheel geeft informatie weer zoals afspeeltijd, BPM, golfvorm, afspeelpositie en Hot Cue en Loop points. Je kunt aanpassen welke informatie je te zien krijgt, zodat je niet naar je laptop hoeft te kijken tijdens een mix of als je aan het scratchen bent.

 1. 14 Beat FX inclusief nieuwe toevoegingen

De DDJ-1000 is uitgerust met de tien populaire Beat FX van onze DJM-mixerserie, plus vier nieuwe FX om wat creativiteit en structuur toe te voegen aan je sets. Dankzij het aparte Beat FX-scherm kun je onmiddellijk de BPM en de naam van de geselecteerde FX zien zonder dat je naar je laptop hoeft te kijken.

Nieuwe FX:

 • Enigma Jet, Mobius Saw, Mobius Triangle – FX die geluid toevoegen dat oneindig lijkt op of af te bouwen
 • Low Cut Echo – een echo-effect dat de lage tonen elimineert uit het echogeluid
 1. Verbeterde MAGVEL FADER

De DDJ-1000 is uitgerust met een nieuwe MAGVEL FADER-crossfader, met een design dat afkomstig is van de beroemde MAGVEL FADER PRO van de DJM-S9 professionele battlemixer. De nieuwe MAGVEL FADER is perfect in staat om meer dan 10 miljoen bewegingen te verdragen en maakt het mogelijk om complexe, ingewikkelde optredens vloeiend tot een goed einde te brengen. Bovendien hebben we de softwareverwerking voor de werking van de jogwheels en crossfader verbeterd om de latentie aanzienlijk te verminderen. Op die manier wordt scratchen intuïtiever dan ooit tevoren.

 1. Meerdere ingangen/uitgangen om verschillende opstellingen mogelijk te maken

Wisselen van DJ is een fluitje van een cent voor rekordbox dj-gebruikers dankzij de twee USB-poorten voor pc/Mac. De DDJ-1000 heeft vier externe ingangsaansluitingen voor DJ-spelers en analoge draaitafels, plus twee microfooningangen. Je kunt de DDJ-1000 ook gebruiken als standalone DJ-mixer zonder verbinding te maken met een pc/Mac.

 1. Andere kenmerken
 • Veelkleurige Performance Pads – aanrakingsgevoelige, verlichte rubberen pads die Hot Cues, Pad FX, Beat Jump, Sampler, Keyboard-modus en nog meer functies activeren
 • Feeling Adjust – stel de weerstand van de jogwheels in
 • Geavanceerd supersnel zoeken – ga razendsnel naar elke afspeelpositie
 • Pagina wissel tussen Hot Cues 1-8 en 9-16
 • Knoppen voor Key Shift en Key Sync – directe controle van de toongerelateerde functies van rekordbox dj
 • Sound Color FX – til je sets naar een hoger niveau met de vier populaire FX van de DJM-mixers
 • Behuizing met afwerking van aluminium/acryl – voor een kwalitatieve look & feel
 • Lichtgewicht en draagbaar
 • Compatibel met rekordbox dvs – hiervoor heb je een rekordbox dvs Plus Pack-licentiesleutel en een specifiek ontwikkelde Control Vinyl nodig (beide apart verkrijgbaar)

BELANGRIJKSTE KENMERKEN VAN REKORDBOX VER 5.1

 1. Automix voor een vloeiende en natuurlijke automatische mix

Sleep nummers in een Automix-playlist en rekordbox dj mixt ze nauwkeurig en vloeiend aan elkaar. Het recent ontwikkelde algoritme voor fraseanalyse detecteert de frasen in een nummer in de sectie voor nummeranalyse van de KORETECH-motor van rekordbox. Naast de informatie over frasen gebruikt Automix de informatie van de nummers zoals beatpositie, BPM en toonaard om de mixen natuurlijk te laten klinken. Je kunt scratchen, FX toevoegen of de volgorde van de nummers veranderen tijdens Automix.

 1. Geavanceerde Gerelateerde nummers-functie biedt meer gedetailleerde zoekcriteria

De populaire Gerelateerde nummers-functie, die nummers weergeeft die goed passen bij het nummer dat op dat moment speelt, werd ingrijpend geüpgraded. Aan de hand van uitgebreidere zoekcriteria zoals artiest, commentaar en bestandsformaat kun je nu nog meer relevante nummers vinden. Bovendien kun je je eigen criteria opslaan en later opnieuw toepassen. Deze functie is enorm handig om unieke sets te creëren met nummers die je anders nooit aan elkaar had gemixt.

Specificaties van de DDJ-1000

Frequentiekenmerken 20 Hz ~ 20 kHz (LINE)
S/N-verhouding 112 dB (USB)
Totale harmonische vervorming 0,002% (USB – MASTER1)
Ingangs- en uitgangsaansluitingen

 

 

 

Ingangen LINE/PHONO × 2 (RCA), LINE × 2(RCA)

MIC × 2(XLR & TRS-plug van 1/4 inch x 1, TRS-plug van 1/4 inch x 1)

Uitgangen MASTER × 2(XLR × 1, RCA x 1)

BOOTH OUT x 1 ( TRS-plug van 1/4 inch)

PHONES x 2 (stereoplug van 1/4 inch x 1, stereo-miniplug van 3,5 mm x 1)

USB USB (Type B) x 2
Maximale afmetingen (B x D x H) 708,0 × 361,4 × 73,4 mm
Gewicht 6,0 kg
Accessoires AC-adapter, stroomkabel, USB-kabel

Snelstartgids, rekordbox dj-licentiesleutelkaart

 

Systeemvereisten

Compatibele OS Mac macOS High Sierra 10.13 (geüpdatet naar de laatste versie)

macOS Sierra 10.12 (geüpdatet naar de laatste versie)

OS X 10.11, 10.10 (geüpdatet naar de laatste versie)

Windows Windows® 10, 8.1, 7 (laatste servicepack)
CPU Intel®-processor Core™ i7, i5, i3

Intel®-processor Core™ 2 Duo: 2,0GHz of hoger

Geheugen 4 GB of meer RAM