Een tijdje terug lanceerde Pioneer een nieuwe reeks over-ear headphones. Wij mochten de HDJ-X7 en HDJ-X10 voor je testen. Maar nu is er ook een nieuwe on-ear: de Pioneer DJ HDJ-S7.

Pioneer DJ HDJ-S7

De Pioneer DJ HDJ-S7 is de opvolger van de populaire HDJ-C70. Een robuuste on-ear headphone. Wat ons betreft was deze niet direct toe aan vervanging. Maar ook ditmaal hebben ze bij Pioneer DJ toch nog wat extra stappen kunnen maken.

De 40 mm drivers, zoals die in de HDJ-S7 zitten, beschikken nu ook over een frequentiebereik van 5Hz t/m 40 kHz. Dat is extreem breed en hoor je ook terug in het topmodel uit de HDJ-X reeks. Daarnaast is ook de weergave van het laag aanzienlijk verbetert dankzij de nieuwe bas reflex kamers.

Opmerkelijk voor een hoofdtelefoon van deze prijs, is de robuustheid. De HDJ-S7 is namelijk getest en akkoord bevonden op een aantal serieuze duurzaamheid tests.

Opties genoeg

De HDJ-S7 is verkrijgbaar in wit en zwart. Maar naast deze kleuren, is het ook mogelijk gebruik te maken van verschillende snoeren. Zo krijg je een rechte en gekrulde snoer meegeleverd. Dit alles kun je vervoeren in de meegeleverde hard case. En gaat er eens iets kapot, geen probleem. De kussens en snoeren zijn ook los te krijgen.

Prijs en beschikbaarheid

De Pioneer DJ HDJ-S7 is vanaf mei verkrijgbaar voor een adviesprijs van 199 euro.