In deze preview bekijken wij alvast wat jij mag verwachten van deze studio gerichten producten van Pioneer DJ. Het bedrijf kent inmiddels twee stuks hardware (herkenbaar aan de TORAIZ tag) welke zich volledig op studio en live gebruik richten; Meet the AS-1 and SP-16!
Onze product specialist Pieter Leijten aka Dustin Hertz zal jou binnenkort alle in en outs vertellen in zijn uitgebreide reviews van deze units!

MEET THE AS-1 AND SP-16

Pioneer veraste ons met de komst van niet één maar twee nieuwe review units, de SP-1 en de AS-1! Wat uiteraard binnen het team direct de nodige, ‘ik wil ze testen’ vragen opriep 😉 Nu heb ik (Dave) de eer om ze als eerste aan de tand te voelen, en dat heb ik de afgelopen tijd met veel plezier gedaan. Echter omdat het hier om iets complexere apparaten gaat dan de gemiddelde CDJ, heb ik besloten om collega Pieter er ook naar te laten kijken. Hij gaat ze voor jou testen en zal snel zijn uitgebreide bevindingen op papier zetten!

Pioneer DJ SP-16

Jeroen Groenendijk waarschuwde me er al voor, ‘Let op want voor je het weet ben je enkele uren verder’. Dus snel maar uitpakken en proberen. Het is even wennen aan de schakeling tussen de verschillende standen maar met wat kennis van Ableton en of Machine, kom je een heel eind. Dus voorzichtig maar eens wat geluiden testen. Wow, die klinken goed! Gelijk maar eens kijken wat er allemaal nog meer in die bibliotheek schuilgaat 😉 Een paar uur later en ik kan niet meer ophouden, wat is dit een lekkere bak zeg!

MEET THE AS-1 AND SP-16

Pioneer DJ AS-1

Tijd voor zijn ‘kleine’ broertje, de AS-1. Nou ja klein, qua kast wel maar qua geluid, echt niet! Ik moet hier wel eerlijk bij zeggen, dat bij deze unit wel iets meer kennis van productie wenselijk is. Dit kastje kan namelijk veel meer dan je op het eerste oog zou denken. Ik zelf ben helemaal verlieft op de filters, wat klinken die lekker zeg! En zeker om ‘live’ (on stage) mee te spelen 8)

MEET THE AS-1 AND SP-16

Dit was mijn kleine preview van de SP-1 en AS-1. Mijn conclusie luid nu al dat ik het erg fijne apparaten vind in gebruik, maar zeker ook een liefhebber ben van hun geluid! Wacht Pieters review af voor een full on verdict, of test ze bij een dealer bij jou in de buurt 😉