Afgelopen zaterdag, Pinkpop 2016 en Everybeat was erbij!Zo zijn dit jaar niemand minder dan Major Lazer, Noisia, Robin Schulz, Years & Years, Kygo en Skip&Die & Friends te vinden op Pinkpop. Niets te klagen dus!

Pinkpop 2016 – Vrijdag

Ondanks dat ik alleen zaterdag aanwezig ben heb ik vrijdag met de speciale uitzending op NPO3 al goed in de stemming kunnen komen met voornamelijk Years & Years en Major Lazer. Hoewel Years & Years meer een popband is kunnen we hun muziek ook wel scharen tussen de dance muziek. En ondanks dat de zang af en toe niet even zuiver is krijgen ze met hun zomerse beat de voetjes snel van de vloer.

Van een ander kaliber is natuurlijk Major Lazer en wat een bak energie produceert die Diplo toch. Niets was te gek! Zo gaat hij in een bal het publiek over, vliegt de confetti je constant om de oren en knallen hit na hit uit de speakers, top act.

Pinkpop 2016 – Zaterdag

Zaterdag is op EDM gebied natuurlijk de dag van Rubin Schulz. De Duitser staat in de Brand tent en die is op z’n zacht gezegd propvol. Hij geeft een energieke set weg en krijgt het publiek al snel mee. Hij draaide – voor een EDM dj – een gevarieerde set met veel eigen tracks maar bijvoorbeeld ook Oliver Heldens en Calvin Harris.

Hoogtepunt van de dag is – hoe kan het ook anders – Rammstein. Deze industrial metal band maakt veel gebruik van synthesizers voor de rauw techno-achtige bas geluiden. Op een afgeladen mainstage krijg ik de tofste show die ik ooit gezien heb voorgeschoteld. De hoeveelheid spektakel en pyro-techniek is werkelijk niet normaal en frontman Till Lindemann is een echt beest op het podium. Verder ga ik niets verklappen, want deze show moet je echt zelf ervaren.

Verdict

Al met al is dit toch zeker weer een geslaagde editie van Pinkpop met als persoonlijk hoogtepunt Rammstein! Ben je breed georiënteerd qua muziek dan is dit zeker een festival die je op kunt schrijven voor volgend jaar. Geen verassing eigenlijk.